Az európai gittegylet ismét Magyarországot támadja

Az európai gittegylet ismét Magyarországot támadja
 • Az Európai Parlamentben ma megint Magyarország a téma, és a pedofil-ellenes törvény.
 • Európa-szerte lezárások vannak, 4. hullám és a delta-variáns, továbbá jelentős gazdasági visszaesés, délről pedig ömlenek a migránsok Észak-Afrikából, de az Európai Parlament legnagyobb problémája a magyar pedofil-ellenes törvény.

Az Európai Parlament vitáján mind Ursula von der Leyen, mind az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője elítélte a magyar pedofilellenes törvény homofóbnak minősített részeit, mind a ketten szégyennek nevezték azt.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédében ismét szégyenteljesnek titulálta a magyar törvényt, és kifejtette, hogy az mélyen ellentmond többek között az unió alapértékeinek vagy az emberi jogoknak. Minden lehetőséget ki fogunk használni, hogy az alapértékeket megvédjük – hangsúlyozta a politikus, és hozzátette, hogyha Magyarország nem korrigálja a törvényt, a Bizottság él a hatalmával.

Ursula von der Leyen elmondta, hogy egyszerűen nem lehetnek LMBTQI+-mentes területek, ezek az emberek a társadalmunk részei, és nem lehet őket stigmatizálni. Ezt követően Manfred Weber hangoztatta a hasonló véleményét, hogy "szégyen" a törvény, amit Magyarországon elfogadtak. Ezzel kapcsolatban a Néppárt közös állásfoglalást ad majd ki. "Mindannyian érezzük, hogy túl messze ment a magyar kormány" – szögezte le a bukott Weber.

Věra Jourová: diszkriminatív a magyar szabályozás

Elkezdőtött a magyar gyermekvédelmi törvényről szóló vita Strasbourgban, először az Európai Bizottság és a Tanács képviselői ismertetik álláspontjaikat. Věra Jourová, az EB liberális alelnöke részletesen elmondta, hogy a magyar szabályozás véleménye szerint melyik uniós jogszabályokkal lehet ellentétes. – Megkaptuk a magyar hatóságok válaszlevelét, most elemezzük – mondta, utalva arra, hogy az EB előzőleg jogi aggályairól tájékoztatta Budapestet, amire máris megérkezett az írásbeli válasz Brüsszelbe.

Jourová szerint a bizottság minden lehetséges eszközzel kész a jogállamiság védelmére kelni. A gyermekvédelmi törvényről szólba megismételte Ursula von der Leyen ma reggeli szavait, miszerint a törvény összemossa a pornográfiát a homoszexualitással. A Magyarországgal szembeni hetes cikkely szerinti, úgynevezett jogállamisági eljárással kapcsolatban kijelentette, hogy akárcsak a lengyel esetben, nem lát pozitív fejleményeket, sőt visszaesés tapasztalható a demokrácia állapotában.

Anže Logar szlovén külügyminiszter a vitában arról beszélt, hogy a családpolitika noha tagállami hatáskör, az uniós alapszerződések bebetonozzák a diszkrimináció tilalmát. Megerősítette, hogy a szlovén EU-elnökség is folytatni kívánja a német és portugál elnökség "jogállamisági párbeszéd" gyakorlatát. Ennek egyik alapja az Európai Bizottság 2021-es jogállamisági jelentéscsomagja lesz, amit heteken belül (feltehetőleg július 20-án) ismertet a testület.

Hidvéghi Balázs: Magyarországon mindenki úgy él, ahogy akar!

Szavakat is nehéz találni az őrületre, ami ma az Európai Parlamentben zajlik. Hogyan lehet az, hogy Önök itt az európai értékekre és jogra hivatkoznak, miközben fittyet hánynak a szerződésekre, és az azokban foglalt hatáskörmegosztásra? – hangoztatta strasbourgi felszólalásában Hidvéghi Balázs.

Az EP-képviselő szerint az uniós parlament által pocskondiázott magyar törvény egyedül a gyermekek védelmét szolgálja, és az ő mindenek felett álló érdekeiket nézi.

"Azt rögzíti, hogy a gyermekek neveléséről szóló törvény a szülők joga marad – ismertette a fideszes EP-képviselő, hozzátéve: a kiskorúakat nem szabad kitenni öncélú szexuális propagandának. Semmilyen irányú szexuális propagandának" – húzta alá Hidvéghi Balázs. Kiemelte: Magyarországon mindenki úgy él, ahogy akar, a törvény hatálya nem érinti a felnőtteket. "Az LMBTQ-szervezetek szabadon működhetnek, de az óvodákban és iskolákban nincs keresnivalójuk!" – érvelt a képviselő, úgy zárva beszédét: Magyarország nem fogad el beavatkozást olyan kérdésekben, ahol sosem ruházott hatásköröket az Európai Unióra.

Győri Enikő felszólalásában az EP baloldalát, valamint az Európai Néppárt a magyarellenes határozatot támogató hatvannyolc százalékát szólította meg

"Önök az Európai Parlamentet rögtönítélő bírósággá változtatták, már a vita elnevezésével megelőlegezték az ítéletet, miszerint Magyarország uniós jogot sértett, pedig a kötelezettségszegési eljárás legelején tartunk" – fogalmazott a fideszes képviselő.

Szerinte az EP baloldala és a néppárt említett része egyszerűen megerőszakolják az uniós jogot, nemzeti hatáskörbe eső ügyben fenyegetőznek. "A magyar vita ürügyén elterelik a figyelmet az Európa előtt álló húsbavágó kérdésekről, mint a koronavírus vagy a migráció" – hangoztatta Győri Enikő, aki szerint amiatt is ideges a baloldal, mert múlt pénteken bebizonyosodott, hogy van életképes alternatíva a jobboldalon.

Az EP-képviselő arra utalt, hogy múlt héten összesen tizenhat európai párt – köztük a Fidesz – írtak alá Európa jövőjéről szóló közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az EU eszméje mellett, de elutasítják az európai szuperállamot.

Pénzelvonást sürget az ellenzék

"Magyarországot, egy csodálatos országot ejtett túszul egy velejéig korrupt politikus" – fogalmazott Dobrev Klára Strasbourgban, aki szerint az EP-ben valójában senki nem Magyarország ellenében szólal fel.

Az EP-alelnök, a DK uniós képviselője rasszistának és homofóbnak nevezte a magyar kormányt, majd arra kérte az uniós csúcsintézményeket, hogy hagyják abba "Orbán Viktor családtagjainak és oligarcháinak finanszírozását".

Cseh Katalin, a Momemtum EP-képviselője kijelentette, hogy önmagában a vita ténye tragikus: szerinte a jogállamisági mechanizmus aktiválásával lehet csak feltartóztatni Orbán Viktort.

Hölvényi György: Önök valóban elolvasták a jogszabályt?

"Önök valóban elolvasták a jogszabályt? Ugyanis annak szövegéből az itt elhangzó, vádaskodó következtetésekre nem lehetett jutni. Ha a törvény valóban támadná a homoszexuálisok jogait, az elsők között lennék én magam, aki fellépne ellene" – mondta Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője a vitában. A kereszténydemokrata politikus kiemelte: a szülői választás a döntő a gyermek szexuális nevelésében, és senki sem kötelezheti arra a szülőket, hogy beleegyezésük nélkül gyermekük olyan szexuális nevelésben részesüljön, amelyet ők nem fogadnak el. A matematika tanításához is tanári képesítés kell, a gyermekek szexuális nevelését sem bízhatjuk aktivistákra – húzta alá.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-09-03 | 12:55
Cseh Katalin behúzott füllel és farokkal magyarázkodik

Cseh Katalin behúzott füllel és farokkal magyarázkodik

 • Az álom-gyilkos párt európai parlamenti képviselője arra reagált, hogy Budai Gyula feljelentette őt a NAV-nál.
Botrány 2021-10-01 | 18:22
Eltűnt a minden ősi szakmához közel került, offshore botrányba gabalyodó DK-s exjelölt Facebook-oldala

Eltűnt a minden ősi szakmához közel került, offshore botrányba gabalyodó DK-s exjelölt Facebook-oldala

 • Ráczné Földi Judit nem viselte jól, hogy kiderültek offshoreos ügyletei, és a baloldali előválasztáson is leszavazták az emberek.
Botrány 2021-09-14 | 12:07
Karácsony azért sem vállalja a felelősséget, hogy törvénytelenül alkalmazták a Corvinuson

Karácsony azért sem vállalja a felelősséget, hogy törvénytelenül alkalmazták a Corvinuson

 • A Főpolgármesternek nem erőssége felelősséget vállalni a döntéseiért vagy a tetteiért.
 • Mindig eljátssza, hogy ő "ott sem volt".
 • Ez egy karakterjegy, általában a gyenge, puha férfiakra jellemző.
Botrány 2021-09-29 | 13:53
Gyurcsány megfenyegette a kilépő DK-sokat: ha most elmennek, akkor maguknak ’24-től nincsen politikai jövőjük!

Gyurcsány megfenyegette a kilépő DK-sokat: ha most elmennek, akkor maguknak ’24-től nincsen politikai jövőjük!

 • Óbuda egykori alpolgármestere tett közzé egy hangfelvételt a Facebook-oldalán.
Botrány 2021-09-27 | 19:12
Bangóné nem cáfolja teljesen a csomagosztást, de szerinte a választók nem erre kíváncsiak

Bangóné nem cáfolja teljesen a csomagosztást, de szerinte a választók nem erre kíváncsiak

 • Az ország legélesebb eszű politikai elemzője választ adott arra, ami régóta foglalkoztatja a tudós elméket.
 • Mint ismert, a BENNFENTES nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, ahol Bangóné segítője csomagot ad a szavazatért cserébe.
 • A képviselő természetesen nekifutásból tagad és perrel fenyegetőzik.
Bel 2021-06-04 | 09:44

5 238 903 fő a beoltottak száma, közülük 3 814 194 fő már a második oltását is megkapta

 • Péntekre 269 az új fertőzöttet találtak.
 • 26 többségében idős, krónikus beteg hunyt el.
 • 702 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 78-an vannak lélegeztetőgépen.
Botrány 2021-06-24 | 17:48
Holland miniszterelnök: Térdre, magyarok

Holland miniszterelnök: Térdre, magyarok

 • Szivárványos zászló alatt tartott interjút Hollandia miniszterelnöke a magyar pedofilellenes jogszabályról.
 • Orbán Viktor a nemzetközi érdeklődés kapcsán közölt egy Facebook videót.
Botrány 2021-05-28 | 10:11

Ez gyorsan ment: alighogy bejelentették, Soros bevásárolta magát a ViacomCBS médiaórásba, a Paramount+ LMBTQ-karakterekkel elkészíti a Fecsegő tipegők felújított verzióját

 • Nemrégiben a BENNFENTES a Bloombergre hivatkozva megírta, Soros György befektetési alapja bevásárolta magát a ViacomCBS médiaóriásba.
 • Most az óriáshoz tartozó Paramount+ jelezte, LMBTQ-karakterekkel készíti el a Fecsegő tipegők felújított verzióját.