Az európai gittegylet ismét Magyarországot támadja

Az európai gittegylet ismét Magyarországot támadja
  • Az Európai Parlamentben ma megint Magyarország a téma, és a pedofil-ellenes törvény.
  • Európa-szerte lezárások vannak, 4. hullám és a delta-variáns, továbbá jelentős gazdasági visszaesés, délről pedig ömlenek a migránsok Észak-Afrikából, de az Európai Parlament legnagyobb problémája a magyar pedofil-ellenes törvény.

Az Európai Parlament vitáján mind Ursula von der Leyen, mind az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője elítélte a magyar pedofilellenes törvény homofóbnak minősített részeit, mind a ketten szégyennek nevezték azt.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédében ismét szégyenteljesnek titulálta a magyar törvényt, és kifejtette, hogy az mélyen ellentmond többek között az unió alapértékeinek vagy az emberi jogoknak. Minden lehetőséget ki fogunk használni, hogy az alapértékeket megvédjük – hangsúlyozta a politikus, és hozzátette, hogyha Magyarország nem korrigálja a törvényt, a Bizottság él a hatalmával.

Ursula von der Leyen elmondta, hogy egyszerűen nem lehetnek LMBTQI+-mentes területek, ezek az emberek a társadalmunk részei, és nem lehet őket stigmatizálni. Ezt követően Manfred Weber hangoztatta a hasonló véleményét, hogy "szégyen" a törvény, amit Magyarországon elfogadtak. Ezzel kapcsolatban a Néppárt közös állásfoglalást ad majd ki. "Mindannyian érezzük, hogy túl messze ment a magyar kormány" – szögezte le a bukott Weber.

Věra Jourová: diszkriminatív a magyar szabályozás

Elkezdőtött a magyar gyermekvédelmi törvényről szóló vita Strasbourgban, először az Európai Bizottság és a Tanács képviselői ismertetik álláspontjaikat. Věra Jourová, az EB liberális alelnöke részletesen elmondta, hogy a magyar szabályozás véleménye szerint melyik uniós jogszabályokkal lehet ellentétes. – Megkaptuk a magyar hatóságok válaszlevelét, most elemezzük – mondta, utalva arra, hogy az EB előzőleg jogi aggályairól tájékoztatta Budapestet, amire máris megérkezett az írásbeli válasz Brüsszelbe.

Jourová szerint a bizottság minden lehetséges eszközzel kész a jogállamiság védelmére kelni. A gyermekvédelmi törvényről szólba megismételte Ursula von der Leyen ma reggeli szavait, miszerint a törvény összemossa a pornográfiát a homoszexualitással. A Magyarországgal szembeni hetes cikkely szerinti, úgynevezett jogállamisági eljárással kapcsolatban kijelentette, hogy akárcsak a lengyel esetben, nem lát pozitív fejleményeket, sőt visszaesés tapasztalható a demokrácia állapotában.

Anže Logar szlovén külügyminiszter a vitában arról beszélt, hogy a családpolitika noha tagállami hatáskör, az uniós alapszerződések bebetonozzák a diszkrimináció tilalmát. Megerősítette, hogy a szlovén EU-elnökség is folytatni kívánja a német és portugál elnökség "jogállamisági párbeszéd" gyakorlatát. Ennek egyik alapja az Európai Bizottság 2021-es jogállamisági jelentéscsomagja lesz, amit heteken belül (feltehetőleg július 20-án) ismertet a testület.

Hidvéghi Balázs: Magyarországon mindenki úgy él, ahogy akar!

Szavakat is nehéz találni az őrületre, ami ma az Európai Parlamentben zajlik. Hogyan lehet az, hogy Önök itt az európai értékekre és jogra hivatkoznak, miközben fittyet hánynak a szerződésekre, és az azokban foglalt hatáskörmegosztásra? – hangoztatta strasbourgi felszólalásában Hidvéghi Balázs.

Az EP-képviselő szerint az uniós parlament által pocskondiázott magyar törvény egyedül a gyermekek védelmét szolgálja, és az ő mindenek felett álló érdekeiket nézi.

"Azt rögzíti, hogy a gyermekek neveléséről szóló törvény a szülők joga marad – ismertette a fideszes EP-képviselő, hozzátéve: a kiskorúakat nem szabad kitenni öncélú szexuális propagandának. Semmilyen irányú szexuális propagandának" – húzta alá Hidvéghi Balázs. Kiemelte: Magyarországon mindenki úgy él, ahogy akar, a törvény hatálya nem érinti a felnőtteket. "Az LMBTQ-szervezetek szabadon működhetnek, de az óvodákban és iskolákban nincs keresnivalójuk!" – érvelt a képviselő, úgy zárva beszédét: Magyarország nem fogad el beavatkozást olyan kérdésekben, ahol sosem ruházott hatásköröket az Európai Unióra.

Győri Enikő felszólalásában az EP baloldalát, valamint az Európai Néppárt a magyarellenes határozatot támogató hatvannyolc százalékát szólította meg

"Önök az Európai Parlamentet rögtönítélő bírósággá változtatták, már a vita elnevezésével megelőlegezték az ítéletet, miszerint Magyarország uniós jogot sértett, pedig a kötelezettségszegési eljárás legelején tartunk" – fogalmazott a fideszes képviselő.

Szerinte az EP baloldala és a néppárt említett része egyszerűen megerőszakolják az uniós jogot, nemzeti hatáskörbe eső ügyben fenyegetőznek. "A magyar vita ürügyén elterelik a figyelmet az Európa előtt álló húsbavágó kérdésekről, mint a koronavírus vagy a migráció" – hangoztatta Győri Enikő, aki szerint amiatt is ideges a baloldal, mert múlt pénteken bebizonyosodott, hogy van életképes alternatíva a jobboldalon.

Az EP-képviselő arra utalt, hogy múlt héten összesen tizenhat európai párt – köztük a Fidesz – írtak alá Európa jövőjéről szóló közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az EU eszméje mellett, de elutasítják az európai szuperállamot.

Pénzelvonást sürget az ellenzék

"Magyarországot, egy csodálatos országot ejtett túszul egy velejéig korrupt politikus" – fogalmazott Dobrev Klára Strasbourgban, aki szerint az EP-ben valójában senki nem Magyarország ellenében szólal fel.

Az EP-alelnök, a DK uniós képviselője rasszistának és homofóbnak nevezte a magyar kormányt, majd arra kérte az uniós csúcsintézményeket, hogy hagyják abba "Orbán Viktor családtagjainak és oligarcháinak finanszírozását".

Cseh Katalin, a Momemtum EP-képviselője kijelentette, hogy önmagában a vita ténye tragikus: szerinte a jogállamisági mechanizmus aktiválásával lehet csak feltartóztatni Orbán Viktort.

Hölvényi György: Önök valóban elolvasták a jogszabályt?

"Önök valóban elolvasták a jogszabályt? Ugyanis annak szövegéből az itt elhangzó, vádaskodó következtetésekre nem lehetett jutni. Ha a törvény valóban támadná a homoszexuálisok jogait, az elsők között lennék én magam, aki fellépne ellene" – mondta Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője a vitában. A kereszténydemokrata politikus kiemelte: a szülői választás a döntő a gyermek szexuális nevelésében, és senki sem kötelezheti arra a szülőket, hogy beleegyezésük nélkül gyermekük olyan szexuális nevelésben részesüljön, amelyet ők nem fogadnak el. A matematika tanításához is tanári képesítés kell, a gyermekek szexuális nevelését sem bízhatjuk aktivistákra – húzta alá.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-11-23 | 11:52
Bajnai Gordon tájékoztatta üzletfeleit a fővárosi jutalékos rendszerről

Bajnai Gordon tájékoztatta üzletfeleit a fővárosi jutalékos rendszerről

  • Karácsony Gergely bizalmasa, Magyarország egykori kormányfője arról beszél egy friss hangfelvételen, hogy a hatpárti koalíció egy menedzsment-probléma.
  • Mégpedig azért, mert ha valaki kiszagol egy üzletet vagy egy dealt közülük, akkor be akar ékelődni a folyamatba, hogy a maga jutalékát megszerezze.
  • Bajnai ehhez hozzáteszi, hogy sok cápa kering a tóban.
  • Beszélgetőpartnere leszögezi: nem akar hatfelé "beszélgetni", ez egy óvatos jelzés lehet arra, hogy nem akar hatfelé fizetni a Városháza körül formálódó ügyletben.
  • Majd megállapodnak abban, hogy ezt Tordai Csabának, Karácsony jogi bizalmasának kellene intéznie, hogy ne így legyen.
Botrány 2021-06-30 | 15:46
A Miss Nevada győztese egy férfi

A Miss Nevada győztese egy férfi

  • Ő az első transznemű nő (értsd átoperált férfi), aki megnyerte a Miss Nevada USA szépségversenyt.
Botrány 2022-09-23 | 12:36
Von der Leyen kinyilvánította: ha az olaszok rosszul választanak, "megvannak az eszközeink" mint Magyarország és Lengyelország esetében

Von der Leyen kinyilvánította: ha az olaszok rosszul választanak, "megvannak az eszközeink" mint Magyarország és Lengyelország esetében

  • Alig burkolt fenyegetést küldött a Bizottság elnöke az olaszoknak.
  • Gyakorlatilag azt mondta, ha az olaszoknál rossz irányba fordulnak a dolgok, vagyis ha nem balra szavaznak, akkor "megvannak az eszközeink".
  • Ahogy Lengyelország és Magyarország esetében is történt - mondta.
Botrány 2022-02-25 | 16:21
Poligráfos vizsgálat igazolja, hogy kapott vesztegetési pénzeket a szocialista Horváth Csaba

Poligráfos vizsgálat igazolja, hogy kapott vesztegetési pénzeket a szocialista Horváth Csaba

  • Fuzik Zsolt, a SIS Parking Kft. egyik vezetője vállalta a hazugságvizsgálatot.
Botrány 2022-02-19 | 16:28
Óriási botrány Vácott: nők és kiskorúak megerőszakolásáról fantáziált újságjában a jobbikos képviselő

Óriási botrány Vácott: nők és kiskorúak megerőszakolásáról fantáziált újságjában a jobbikos képviselő

  • Egészen döbbenetes "újságokat" hozott nyilvánosságra a Váci Anonymus néven jegyzett honlap.
  • Fehér Zsolt veterán jobbikos képviselő saját készítésű fekete-fehér periodikáit, ezeket Zsizsik néven jegyezte a képviselő.
  • Az újságban válogatott és gyomorforgató írások vannak nők megerőszakolásáról, pedofil erőszakról, csecsemők megbecstelenítéséről, pisi- és kakiszexről.
  • A héten ez a második botrány, hogy egy ellenzéki képviselőről, képviselő-jelöltről kiderül: nemhogy helye nincs a közéletben, de mindenki jobban járna, ha kezeltetné magát.
Botrány 2021-09-15 | 18:51
Szakértelem: gyakorlatilag csődbe vitték Karácsonyék Budapestet

Szakértelem: gyakorlatilag csődbe vitték Karácsonyék Budapestet

  • Hiába a 41 tanácsadó, a baloldal maradt, ami volt.
  • Egy közép-európai város vezetésére is alkalmatlan, mihaszna banda.
  • Tarlós százmilliárdos állampapír-állománnyal, és százmilliárdos készpénzállománnyal adta át a Fővárost 2019-ben.
  • Karácsonyék mostanra feléltek minden, működésre félretett megtakarítást.
  • Szégyen.
Botrány 2022-03-21 | 14:10
Baloldali álhírgyárat leplezett le Kocsis Máté

Baloldali álhírgyárat leplezett le Kocsis Máté

  • A kormánypárt frakcióvezetője az ellenzék sajtótájékoztatóján vett részt, hogy leleplezhesse a hazugságaikat.