Az afgán erőszaktevő gúnyolódik a megerőszakolt és megölt Leonin (13): "A saját hibája, hogy meghalt"

Az afgán erőszaktevő gúnyolódik a megerőszakolt és megölt Leonin (13): "A saját hibája, hogy meghalt"

A kis Leonie halálának rejtélyében mostanra kiderült, hogyan jutott be a 13 éves lány a kínzóinak lakásába, melyben négy afgánt gyanúsítanak.

A Készenléti Rendőrség aprólékos nyomozása a Leonie-ügyben még hetekig elhúzódik, a rendőrség nem akar egyetlen részletet sem figyelmen kívül hagyni a szörnyű bűnügyben. Napok munkájával a rendőrség mostanra rekonstruálta a lány életének utolsó óráit.

A Heute kutatása szerint Leonie a bécsi Donaustadt kerület Erzherzog-Karl-Strasse egyik lakásában a bűncselekmény estéjén ecstasy túladagolást kapott. Ezután a lányt állítólag többször megerőszakolták. A Heute szándékosan nem teszi közzé a halálos küzdelem részleteit. Csak annyit: Leonie vékony teste nem tudott mit kezdeni a hatalmas túladagolással és a férfiak súlyával - végül a 13 éves, már ájultan fekvő lány nem kapott levegőt.

Ki oltotta ki Leonie életét?

Ezt követően az élettelen lányt állítólag egy fűszegélyre dobták, és egy gyanúsított másnap reggel 7 óra körül hívta a mentőket. Egy véletlenül arra járó járókelő azonnal megkezdte az újraélesztési erőfeszítéseket. Az a 16 éves afgán, aki most őrizetben van, és aki azt állítja, hogy Leonie barátja volt, állítólag "sétálóként" csatlakozott hozzájuk. De ki ölte meg Leonie-t? A vádlottak egymásra hárították a felelősséget.

A kihallgatásokon a vádlott az áldozaton is gúnyolódott: "A saját hibája, hogy meghalt. Kábítószert szedett és elszökött otthonról" - állította a lakás 18 éves bérlője.

Jelenleg négy gyanúsított van - de hogy mindegyikük mennyire érintett a büntetőügyben, az még nem teljesen világos, az ártatlanság vélelme érvényesül. A nyomozók középpontjában álló kvartett állítólag sok időt töltött a Duna-szigeten, a Duna-csatorna és a Práter közelében. Az első megállapítások szerint nem minden szabadidős tevékenységük volt legális.

Románián keresztül Ausztriába

Most rendelkezésre állnak az első részletek arról a 16 éves fiúról, aki bevallotta a bírónak, hogy viszonya volt Leonie-val. Csak 2021. április 7-én érkezett Ausztriába Románián keresztül - alig három hónappal a bűncselekmény előtt. A nővére és az édesanyja már hosszabb ideje az országban tartózkodnak - így elég hamar megtalálta a kapcsolatot az afgán szcénában, ahol jó hírnévnek örvendett.

A 18 éves haverjának (az ő donaustadti lakásában történt a sokkoló bűncselekmény) szintén volt egy beceneve. A férfi állítólag maga sem idegenkedett a drogoktól és az alkoholtól, és 2015-ben érkezett Ausztriába. Saját bevallása szerint tizenegy éves korában Iránon keresztül érkezett az országba, majd egyedül, gyalogosan járta be fél Európát.

Házasságban az unokatestvérrel

Egy 23 éves, szintén előzetes börtönben ülő fiatalember állítólag csak dílerként (kokain, MDMA és kannabisz) tevékenykedett. A vád részben őt is terheli, de a jelenlegi állás szerint a bűncselekmény idején nem tartózkodott a lakásban. Saját bevallása szerint a 23 éves férfi elvesztette testvérét egy afganisztáni bombatámadásban, maga is megsérült, majd Afganisztánban feleségül vette unokatestvérét, mielőtt Ausztriába menekült. A legidősebb gyanúsítottat hamarosan letartóztathatják.

Eközben a tény az: a négy gyanúsított közül három büntetett előéletű, kettőnek már nem is szabadna az országban lennie, bírósági botlások miatt nem toloncolták ki őket. A 16, 18 és 23 évesek előzetes letartóztatásban vannak, bár a 23 évesnek talán csak a kábítószer-kereskedés miatt kell bíróság elé állnia. Egy 22 éves férfi ellen továbbra is nemzetközi hajtóvadászat folyik.

"Elfutottam"

De hogyan került a későbbi áldozat ezekbe a kétes körökbe? Leonie (13 éves), aki szülei szerint szabad szellem és lázadó volt, szeretett a Práterben vagy a Duna-csatornán időt tölteni, anyja és pszichológusa tiltása és írásos megállapodása ellenére. Legjobb barátnőjével (15) álmatlan éjszakákat okozott szüleinek, Bécsben is, a szemtanúk szerint nyíltan elmondta "új barátainak": "még csak 13 éves vagyok és elszöktem otthonról".

Az elmúlt hetekben Leonie nyilvánvalóan olyan fickók hatása alatt állt, mint a majdnem 30 éves osztrák "Rambo" vagy egy alsó-ausztriai "No fear". A bűncselekményt megelőző este Leonie a legjobb barátnőjével lógott Tullnban, idősebb ismerőseivel kocsikázott, és nem ment haza - ahogy azt az édesanyjával megbeszélte. Az édesanyjával továbbra is a barátnője mobiltelefonján keresztül kommunikált (leginkább a "Leonie 2.0" Instagram-fiókján keresztül). Leonie utolsó két készüléke egyébként mindkettő elromlott.

A 15 éves barátnő este fél 12 körül búcsúzott el Leonie-tól, aki ekkor már írt egy laza ismerősének (27) Tullnból. A lány kérése: "Eljönnél velem Bécsbe?" A 27 éves üzletkötő a kezdeti hezitálás után beleegyezett, és valóban elvitte Leonie-t a fővárosba. Elmondása szerint a nő a Duna-csatornán ismerősökkel találkozott, majd egyszerűen otthagyta őt. Hajnali 2 órakor Leonie-t még látta egy 15 éves fiú, majd valószínűleg az U1-essel ment a 18 éves lány Erzherzog-Karl-Strasse-i lakásához a két gyanúsítottal.

Szíriaiak adtak nyomokat

Most már az is világos, hogyan lepleződött le az állítólagos bűnözői kvartett: az egyik vádlott megbízott egy szíriaiban. Ez a koronatanú aztán jelentősen hozzájárult a 16 és 18 éves fiú letartóztatásához. A 18 éves fiatalembert egy pizzériában tartóztatták le, ahol állítólag konyhai kisegítőként dolgozott, anélkül, hogy bejelentették volna. A 16 éves férfit a szíriaiak egy ürüggyel az U1-es Donausinsel állomásra csalták, és a szír férfi értékes információkkal tudott szolgálni a 22 éves szökevény hollétéről is.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-01 | 20:40
Tabu és elhallgatás: a német rendőrség arra kéri az embereket, ne osszák meg a würzburgi áldozatok nevét és képeit

Tabu és elhallgatás: a német rendőrség arra kéri az embereket, ne osszák meg a würzburgi áldozatok nevét és képeit

  • A migráció-kritikus német oldalakon egy ideje rendszeresen felteszik a kérdést: a késelések áldozatait mikor lehet névről és arcról azonosítani?
  • Úgy tűnik, ez továbbra is tabu.
  • A német rendőrség most is azt kéri, a közösségi média felhasználói ne osszák meg az áldozatok neveit és arcképét.
  • Működik az elhallgatás.
Kül 2021-07-21 | 14:47
"Véletlenül" lelőtt játszó gyerekek Svédországban egy bandaháború miatt

"Véletlenül" lelőtt játszó gyerekek Svédországban egy bandaháború miatt

  • Svédország nem talál kiutat az erőszak spiráljából - fogalmaz a Blick.ch svájci portál.
Kül 2021-05-13 | 12:27
Zöld képmutatás: John Kerry, Biden elnök klímaügyi különleges megbízottja elsimerte, hogy táborokban fogvatartott ujgur rabszolgamunkások állítják elő a napelemek nagy részét, de kell a "tiszta" energia

Zöld képmutatás: John Kerry, Biden elnök klímaügyi különleges megbízottja elsimerte, hogy táborokban fogvatartott ujgur rabszolgamunkások állítják elő a napelemek nagy részét, de kell a "tiszta" energia

  • John Kerry, egykori amerikai elnökjelölt jelenleg az Egyesült Államok elnökének klímaügyi különleges elnöki megbízottja.
  • Hivatalát Joe Biden hozta létre az Egyesült Államok elnökének hivatalán belül.
  • Kerry elismeri, hogy ujgur rabszolgamunkások állítják elő a napelemeket Kínában, azonban szerinte a klímaváltozást ennek ellenére "tiszta" energiaforrásokkal kell kezelni.
  • Kerry azt is elmondta a meghallgatásán, hogy nem vetette fel a rabszolgamunka kérdését Kína klímavédelmi megbízottjának.
Kül 2021-06-29 | 07:19
Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke, a német politika nagy öregje: Németországnak be kell fejeznie a keleti tagállamok kioktatását

Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke, a német politika nagy öregje: Németországnak be kell fejeznie a keleti tagállamok kioktatását

  • "Miért gondolják a németek, hogy megtaníthatják a lengyeleknek, mi a demokrácia?" - kérdezi Wolfgang Schäuble, a német parlament elnöke.
  • Később a közép- és kelet-európai népek bátorságát és kitartását dicsérte a beszélgetés során.
  • Ha nem lennének a lengyelek, magyarok, csehek, szlovákok stb. "mindez nem lett volna lehetséges".
  • Schäuble az ez alatt nemcsak a kommunizmus végét értette Európában, hanem a német újraegyesítést és azt az évtizedes békét és jólétet is, amelyet a régió azóta (néhány zökkenő ellenére) élvez.
  • Schäuble világában a kelet-nyugati szakadék növekedése nagyobb veszélyt jelent Európa jövőjére, mint bármi, ami egy-egy tagállamban történik.
Kül 2021-07-01 | 12:57
A bécsi gyilkosság 3. gyanúsítottja szökésben van

A bécsi gyilkosság 3. gyanúsítottja szökésben van

  • Szombaton egy 13 éves kislányt elkábítottak, megerőszakoltak és megfojtottak Bécsben.
  • 16 és 18 éves afgánokat gyanúsítanak, akik menedékkérőként éltek Ausztriában.
  • Egyikük egy bécsi önkormányzati lakásban élt, és majdnem 60 000 eurónyi segélyt vett fel, amióta Ausztriában tartózkodik.
  • 3. társuk jelenleg szökésben van.