Akkor itt a vége: a zöldbarát német Taz a Zöldek kancellárjelöltjének visszalépését követeli

Akkor itt a vége: a zöldbarát német Taz a Zöldek kancellárjelöltjének visszalépését követeli
  • Karácsony alig két hete járt egy PR-látogatáson a látványosan gyengülő Annalena Baerbocknál.
  • Már akkor is lehetett tudni, hogy Baerbock szénája nem áll jól a diploma és önéletrajzi botrányai miatt, de Karácsony nem tudta felmérni a helyzetet, vagy számtalan tanácsadója nem tájékoztatta megfelelően.
  • Azt remélte, majd német politikai hátszéllel kormányfő lehet Magyarországon, ha a Zöldek adják a kancellárt.
  • És idehaza is bevezetheti a németeket nyomorgató CO2-adókat, ami benne van az áram, az üzemanyagok, és az otthonok fűtésének árában is.
  • Ez sem jött be neki: a zöldek mellett elkötelezett média követeli az üstökös Baerbock visszalépését.

A 'Taz' Baerbock lemondását követeli: "Vége van, Annalena!" - tudósít a tichyseinblick.

Annalena Baerbock stratégiája, miszerint mindent tagad, és csak a saját táborának hűségére támaszkodik, kezd szétesni. A ZDF nyomdokaiba lépve most a zöldbarát Taz is elhatárolódik az egykori nagymenőtől.

Silke Mertins Taz-cikke így kezdődik: "Baerbock elbukott ambíciói miatt, és már nem nyerheti meg a választásokat. Ha meg akarja menteni a klímát, akkor át kell adnia Habecknek".

A szerző ezután szokatlanul keményen nekimegy a Zöld Párt kancellárjelöltjének. Baerbock és Habeck könyvei között olyan a különbség, mint "egy chipsbolt és egy francia étterem" között. Baerbock részben copy-paste eljárással dolgozott, ha ez így folytatódna, a Zöldek kilenc százalékon végeznének, mint 2017-ben. 

Baerbocknak eddig nagy szerencséje volt, hogy plágiumának áldozatai nem akarnak jogi lépéseket tenni ellene, pedig minden okuk meglenne rá - elvégre mindegyikük maga is a szcéna része, és nem akarnak a politikája ellen menni, valószínűleg nem is engedhetik meg maguknak, hiszen akkor a támogatói rohamot kapnának. Úgy tűnt, hogy a régi, megszokott minta érintetlenül maradt: minden külső kritikát ignorálnak.

De miután Baerbock leghűségesebb barátja a ZDF-nél, Felix W. Zimmermann igazságügyi szerkesztő már tegnap megszólalt a szerzői jogok megsértésének átértékelésében, most végleg összeomlik a védelmi front. Már nem csak a Zöld Párt kritikusai, hanem saját táborából is jelentős erők állnak ki az egykori nagymenő ellen. Baerbock csapatának az a kísérlete, hogy egyszerűen mindent tagadjanak, a jobboldaliak "rágalomhadjáratára" hivatkozzanak, és saját táboruk szolidaritására támaszkodjanak, nem működik.

Most minden nyitottnak tűnik - a Taz cikke még a lemondását is követeli. És ilyen egyértelmű szavakkal: "Ha tehát Baerbocknak fontos az éghajlat és a jövő nemzedékek jövője, akkor minél hamarabb át kell adnia jelöltségét Habecknek. Ha nem látja, akkor a befolyásos párttagokon múlik, hogy ezt világossá tegyék számára: Vége van, Annalena!" - mondta.

A cikk gyorsan elterjedt a közösségi médiában. Sok felhasználóban felmerült, hogy vajon a Zöldek most már azt is gondolják, hogy a Taz rosszindulatú kampányt folytat Baerbock ellen?

Robert Habeck egyébként gyanúsan hallgatott, mióta az újabb vádak felmerültek. Reálpolitikai szempontból Baerbock lemondása kizártnak tűnik ilyen röviddel a választások előtt, miután a kampányt valószínűleg már teljesen kidolgozták. Mindazonáltal ez Robert Habeck csendes, de édes bosszúja - valószínűleg már nem a kancellári címről van szó, hanem arról, hogy a választások után melyikük kapja a legrangosabb miniszteri posztot.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-17 | 14:43
Óriási összegeket emészt fel Németországban a kiutasított, de megtűrt migránsok ellátása

Óriási összegeket emészt fel Németországban a kiutasított, de megtűrt migránsok ellátása

  • Az észak-rajna-vesztfáliai kormányzat havonta 875 eurót biztosít fejenként egyetlen távozásra kötelezett, de adott esetben megtűrt migránsnak a falvakban.
  • Ugyanebben az ellátási formában 1125 euró jár a városoknak egyetlen migráns ellátásáért.
  • A program 3 év alatt 275 millió eurót, vagyis nagyságrendileg 100 milliárd forintot emészt fel.
Kül 2021-07-07 | 13:04
Folytatódik a német Karácsony vesszőfutása: 40 000 eurót markolt fel Baerbock az el nem készített disszertációjáért

Folytatódik a német Karácsony vesszőfutása: 40 000 eurót markolt fel Baerbock az el nem készített disszertációjáért

  • Nem véletlen, hogy már a legnagyobb, zöld-párti újságok is megüzenték neki: lépjen vissza a német kancellár-jelöltségtől.
Kül 2021-07-14 | 14:50
A müncheni afgán csak röhögött, hogy meghiúsult a terrorcselekmény: "Kár, hogy nem sikerült!

A müncheni afgán csak röhögött, hogy meghiúsult a terrorcselekmény: "Kár, hogy nem sikerült!

  • Bírósági tárgyalása zajlik annak az afgán férfinak, aki 2020 májusában a müncheni Marienplatzon akart gázolásos vérfürdőt rendezni.
  • A bíróság előtt tanúskodó rendőrnő azt mondta, az afgán röhögve csak annyit mondott neki, "kár, hogy nem sikerült!"
  • A Focus riportja rendkívül tanulságos: közel 10 éven át élt az afgán súlyos mentális problémákkal Németországban, és egyetlen hatóság, a rendőrség és a pszichiáterek sem jelezték, hogy baj lehet vele.
Kül 2021-07-09 | 13:04
Techcenzúra a német választások előtt: a Twitter blokkolta a liberális FDP politikusának migrációkritikus bejegyzését

Techcenzúra a német választások előtt: a Twitter blokkolta a liberális FDP politikusának migrációkritikus bejegyzését

  • A Twitter a statisztikai adatokat is "gyűlöletkeltő viselkedésnek" azonosítja.
  • A német liberális politikus bűne az volt, hogy megosztott a Twitter-profilján egy BILD-cikket, mely arról szólt, az erőszakos támadások, a késes gyilkosságok, a szexuális bűnelkövetők között nagyon nagy számban vannak nem német migránsok.
  • A BILD ezt a cikket friss rendőrségi kriminálstatisztikai adatok alapján írta meg.
  • A Twitter szerint e cikk megosztása "gyűlöletkeltő viselkedés".
Kül 2021-05-11 | 15:27
Diplomabotrány a német kormányban: elvehetik PhD-fokozatát az SPD-s családügyi minisztertől

Diplomabotrány a német kormányban: elvehetik PhD-fokozatát az SPD-s családügyi minisztertől

  • Egy médiajelentés szerint a disszertációjának újbóli vizsgálatával megbízott bizottság a doktori cím visszavonását javasolja Franziska Giffey családügyi minisztertől.
Kül 2021-06-10 | 09:08
Biden feloldja a TikTok ellenében Trump-által hozott szankciókat

Biden feloldja a TikTok ellenében Trump-által hozott szankciókat

  • Az Egyesült Államokban ádáz vita volt arról a kampányban, mely politikai csoportosulás az igazán Kína- és Oroszország-ellenes, ki akadályozza meg a két keleti nagyhatalom térszerzését.
  • Trump szerint ő, és számtalan intézkedést hozott az Egyesült Államok érdekeinek védelmében Oroszország és Kína ellen is.
  • Eközben a demokraták azt olvasták a fejére - bizonyítékok nélkül -, hogy az oroszok zsebében van, vagy a kínaiakkal üzletel.
  • Ehhez képest a napokban Biden feloldotta az orosz-német Északi Áramlat II. gázvezeték-építés miatt Trump-által hozott szankciókat.
  • Most Biden a kínai TikTok és WeChat applikációk tilalmát oldotta fel.