Nem három, hanem négy afgán a 13 éves bécsi kislány megölésének gyanúsítottja

Nem három, hanem négy afgán a 13 éves bécsi kislány megölésének gyanúsítottja
  • A negyedik ellen nemzetközi körözést adtak ki.
  • Kurz kancellár szerint nem támogatni kell a bűnelkövetőket, hanem ki kell őket toloncolni.
  • Meglátjuk, mi lesz ebből.

Egy afgán férfi és társai követték el a brutális gyilkosságot Bécsben a hétvégén - írja a hirado.hu portál.

Szerdán este elfogták a harmadik tettest, a negyedik ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A gyanú szerint a négy afgán bevándorló együtt követte el a brutális gyilkosságot: a 13 éves kislányt bedrogozták, megerőszakolták és megölték.

Az ügy kapcsán a német sajtó arról ír, hogy Ausztria szembenéz a bevándorlásüggyel és a kitoloncolásokkal, a német politika viszont még mindig hallgat.

Nem volt ismeretlen az osztrák rendőrök előtt a 13 éves osztrák kislány meggyilkolásának egyik gyanúsítottja sem, derült ki a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. Az osztrák rendőrfőnök arról is beszélt, nincs még vége a nyomozásnak.

"Három gyanúsított van őrizetben. Egy további személy ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtunk ki. Egyértelműen köthető a bűncselekményhez" – mondta Franz Ruf rendőrparancsnok.

A 13 éves kislány halála ügyében teljes erővel zajlik a nyomozás. A szerdán elfogott 23 éves afgán férfinak korábban kábítószerrel való visszaélés miatt már volt dolga a hatóságokkal. A negyedik, még szökésben lévő gyanúsított 22 éves afgán születésű férfi. Őt háromszor ítélték el az elmúlt években, főként drogkereskedelem miatt.

A különösen kegyetlen gyilkosság híre sokkolta az osztrákokat: a 13 éves áldozat valószínűleg önként ment az afgán férfiak lakására, akik bedrogozták, megerőszakolták, majd megölték, a holttestét pedig az utcán hagyták.

A gyilkosság újra felizzította az illegális bevándorlók kitoloncolásával kapcsolatos vitát Ausztriában: az egyik gyanúsítottnak ugyanis már rég el kellett volna hagynia az országot, de a kitoloncolást a hatóságok nem tudták végrehajtani. Csütörtöki tájékoztatóján az osztrák európai ügyekért felelős miniszter azt mondta, nem tehet úgy Európa, mintha mi sem történt volna.

"Ez egy barbár bűntett volt, és nem maradhat következmények nélkül. Nem tehetünk úgy, mintha minden rendben lenne. előbb-utóbb szükség van egy közös európai menekültügyi rendszerre, olyanra, amely gyors és hatékony eljárásokat garantál, és védi a külső határokat"  – mondta Karoline Edtstadler, európai ügyekért felelős miniszter. Keményen fogalmazott az ügyben az osztrák kancellár is.

Sebastian Kurz azt mondta: nem támogatni kell a tolerancia jegyében a bűnelkövetőket, hanem minél előbb ki kell őket toloncolni.

"Nem elfogadható, hogy ezek az emberek idejönnek az országunkba, azt mondják, védelemre van szükségük, majd kegyetlen és barbár bűntetteket hajtanak végre. Amíg én kormányon vagyok, nem állítjuk le az Afganisztánba történő kitoloncolásokat, és nem enyhítünk a menekültügyi törvényen" – fogalmazott az osztrák kancellár.

Kurz kimondja azt, amit mi nem merünk! – ezzel a címmel írt cikket a legnagyobb példányszámú német napilap, a Bild.

A német oldal szerint az osztrák politika eljutott oda, ahová a német még mindig nem.

A Bild szerint a német közbeszédből még mindig hiányzik az őszinteség a kitoloncolásokkal kapcsolatban. Ausztriában mintegy 44 ezer afgán bevándorló él, ők teszik ki a teljes osztrák lakosság fél százalékát, de a bűncselekmények 2 százaléka hozzájuk köthető. 2020-ban mintegy ötezer büntetőeljárás indult afganisztáni bevándorlók ellen.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-13 | 12:37
Úszik az olajban a globális klímacélokkal kampányoló Biden elnök környezete

Úszik az olajban a globális klímacélokkal kampányoló Biden elnök környezete

  • Kampánya során Joe Biden amerikai elnök azt ígérta, nem fogad el pénzt a fosszilis energiával foglalkozó iparágaktól.
  • Úgy tűnik a kabinetjének tagjai kevésbé válogatósak.
  • Az elnök klímaügyi különleges elnöki megbízottjának, John Kerry feleségének az apja 115 ezer dollárnyi olaj és gázipari befektetéssel rendelkezik.
Kül 2021-07-29 | 11:47
Képmutatás: csökkentik a rendőrség költségvetését, de a saját biztonságukért vastagon fizetnek a demokrata polgármesterek

Képmutatás: csökkentik a rendőrség költségvetését, de a saját biztonságukért vastagon fizetnek a demokrata polgármesterek

  • Jó ideje az a trend az Egyesült Államokban, hogy a demokrata polgármesterek csökkentik a rendőrségnek járó költségvetést a városaikban az "intézményesült rasszizmusra" hivatkozva.
  • Ezzel természetesen csak azt érik el, hogy demoralizálódtak a rendfenntartók, és közben elszabadul a bűnözés több nagy amerikai városban is.
  • Chicagoban például egyetlen hétvége alatt annyi emberölés történik, mint Magyarországon egy év alatt.
  • A demokrata városvezetők miközben leépítik a közbiztonságot, a saját biztonságukra millió dollárokat költenek el magánbiztonsági szolgálatok szerződtetésével.
  • Naná, közpénzből.
Kül 2021-06-26 | 13:45
Szlovénia 30 - Orbán: nekünk, magyaroknak, Magyarországnak is annál jobb, minél erősebb, gazdagabb és boldogabb a szomszédunk

Szlovénia 30 - Orbán: nekünk, magyaroknak, Magyarországnak is annál jobb, minél erősebb, gazdagabb és boldogabb a szomszédunk

  • Hangsúlyozta: az ilyen ország, az ilyen szomszéd Magyarország értékét is növeli.
  • Büszkék vagyunk az Önök barátságára. Magyarország tiszteleg Szlovénia népe és bátor vezetői előtt. 
Kül 2021-06-05 | 18:32
Nem engedélyezték a kihajózást a Sea-Eye 4 NGO-hajónak a palermói hatóságok a Földközi-tengerre

Nem engedélyezték a kihajózást a Sea-Eye 4 NGO-hajónak a palermói hatóságok a Földközi-tengerre

  • Bár a regensburgi szervezet szerint a hajó kapitánya példás munkát végzett, mások nem így látják a földközi-tengeri migránstaxiztatást.
  • A kritikusoknak az a véleménye, hogy az NGO-k tevékenysége a Földközi-tengeren "embercsempészet", illetve az embercsempészethez való segítségnyújtás és felbujtás, és az Afrikából Európába irányuló, életveszélyes illegális migráció katalizátora.
  • Észak-Afrikában virágzik az "afrikaiak menekülését segítő", euró százmilliós feketeüzlet.
  • A helyszínen a haszonlesők drágán megfizettetik egy hely biztosítását - a többnyire hajózásra alkalmatlan csónakok egyikén, majd útnak engedik a túlzsúfolt csónakot, hogy egy NGO hajó rátaláljon azokra, akik étlen-szomjan a ladikokban vesztegelnek.
  • A csónakos embercsempészet miatt a Földközi-tengeren évente ezernyi ember fullad meg a nyílt vízen, és válik a hullámsír halottjává.
Kül 2021-06-21 | 14:10
Drogkereskedő nyitott tüzet német rendőrökre, egy rendőr megsérült, két tiszt elmenekült, most bíróság előtt kell felelniük

Drogkereskedő nyitott tüzet német rendőrökre, egy rendőr megsérült, két tiszt elmenekült, most bíróság előtt kell felelniük

  • Egy kábítószer-kereskedő tüzet nyitott egy rendőrségi ellenőrzés során.
  • A két rendőrnő ahelyett, hogy segített volna sérült kollégájának, elmenekült.
  • A két rendőrnőnek így gyáva viselkedésük miatt bíróság elé kell állnia Németországban.
  • Állítólag egyszerűen magára hagyták sérült kollégájukat.