Esti Mese: A kamuba sült pojáca

Esti Mese: A kamuba sült pojáca
 • Nem kell nagy szakembernek lenni ahhoz, kívülálló is látja, ebbéli pozíciójában nem érzi jól magát Karácsony Gergely.
 • Általában nincs ő sehol se elemében.
 • Ahol született, ott sem sok babér termett neki.
 • És ez a gyereknek hosszú, embernek meg keskeny fazon akar Magyarország majdani miniszterelnöke lenni.

Nincs túl nehéz dolgom, amikor egy rövid írás erejéig megpróbálom összegezni, jelenleg mi a helyzet Budapest vezetésének élén - írja a BENNFENTES szerzője.

Adva van egy kétes végzettségű, semmiféle idegen nyelvet nem beszélő, a gyakorlati életről mit sem tudó, a mindenféle hétköznapi túlélési technikáktól mentes figura, akiről két dolog nyilvánvaló.

Az egyik, hogy a politikai ambíciójától – már amennyiben egyáltalán van neki, és nem kényszerből, fogott strómanként, a megrendelői utasítására kénytelen vigyorgó bábot játszani a főváros élén – csak a lustasága meghatározóbb. Utóbbi leplezésére napról napra mind kínosabb Facebook posztokban rögzíti politikai krédóját.

Nem kell nagy szakembernek lenni ahhoz, kívülálló is látja, ebbéli pozíciójában nem érzi jól magát Karácsony Gergely. Általában nincs ő sehol se elemében. Ahol született, ott sem sok babér termett neki. Budapesti tanulmányai alatt sem az ő hóna alól világított a napsugár, és miként politikai elemzőnek a szürke középszerűség bugyrába soroltatott, úgy a kegyelmi alapon megkapott egyetemi állása sem hozta meg neki a várva-várt áttörést: nem is olyan hamar, de mégis kitelt az a bizonyos esztendő.

Hősünk hozta a formáját: képtelen volt teljesíteni például a fránya nyelvvizsgát illető jogos elvárásokat. Mivel egy ideje az ellenzéki kompánia rendre a legkétesebb egyének gyűjtő helye, Karácsony Gergely is felugrott arra a gőzösre, ami nem Kanizsára, vagy Nyírtassra vitte, hanem Zugló élére. Azóta járja a közbeszéd, hogy az ő sorsa Szemlőhegyen lakik. Éppen emiatt immáron főpolgármesterként sincs szüksége szakértelemre.

(Pedig a régi-új elvtársak hogy szerettek hivatkozni erre a kizárólagosnak hangoztatott képességükre!) Nem, Karácsonyon nem lehet számon kérni a hozzáértést. Az ő emberi kvalitása – egy ideje tudott, hisz saját maga mondta – abban merül ki, hogy magas és vékony. Hogy miként Zuglóban, most meg Budapest élén éppen semmi hasznosat nem csinál, csak az ellenérdekelteket zavarhatja. Nagyjából a főváros kétharmadát, akik minden nap azzal szembesülnek, hogy a Tarlós István keze alól megörökölt világvárosuk mostanra az élhetetlenség szinonimájává változott.

Tudjuk, más a pilótának és más a költőnek e tájék. A főpolgármesteri parádés sofőrrel guruló klímás luxusautóból bizonyára már nem annyira fontosak a korábban orrba-szájba ígérgetett légkondicionált metrókocsik.

Ahogy a szétrohasztott Lánchídért, az értelmetlenül fölfestegetett bicikliutakért, az újak helyett a leselejtezett német villamosokért, a lebetonozott virágágyásokért, a szemétben, mocsokban fuldokoló belvárosi közterekért meg a közlekedési káoszért sem vállal senki felelősséget. Régi a népi mondás, de igaz: szarnak-bajnak nincs gazdája. Erre a magatartásra szavaztak volna Budapesten? Aligha. Persze, egy selejtes vezető csak efféle selejtes megoldásokban tud gondolkodni.

Jó hír viszont, hogy Budapest bizonyos területeken fölzárkózik. Ha már az itt élőknek, a városlakóknak Karácsony Gergely és szépen fizetett csapata nem tudja biztosítani a normális élethez nélkülözhetetlen legelemibb feltételeket, legalább a férgeknek, a rovaroknak paradicsomi közállapotokat kínálnak. Rovarhoteleket és "méhlegelőnek" titulált elhanyagolt dzsumbuj területeket hoztak létre. Erre reagál úgy a józan magyar paraszt, hogy köp egy hegyest és csak a szemét húzza szűkebbre.

Lesz itt még wellness a patkányoknak és ingyen konyha a döglegyeknek is.

És ez a gyereknek hosszú, embernek meg keskeny fazon akar Magyarország majdani miniszterelnöke lenni.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2021-08-14 | 18:16
Kassai Dániel az előválasztásról: egy valós versenyben sem a Párbeszéd, sem az LMP nem rúgna labdába

Kassai Dániel az előválasztásról: egy valós versenyben sem a Párbeszéd, sem az LMP nem rúgna labdába

 • A szerző végigveszi, miért andidemokratikus az előválasztásnak csúfolt bohóctréfa.
Álláspont 2021-07-20 | 10:48
A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást

A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást

 • A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért aki még nem oltatta be magát, tegye meg.
 • A megelőzés érdekében az Operatív Törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként lehetővé teszik a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től.
 • Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás.
Álláspont 2021-07-28 | 19:27
Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!

Pósa Károly: Dank u, meneer Rutte!

 • Ha be akarnám lőni kiféle-miféle Mark Rutte, és mekkora szimpátiával tekint Magyarországra, akkor némi hezitálás után Judith Sargentini meg Vladimír Mečiar közé ékelném.
Álláspont 2021-05-19 | 10:05

A liberális propagandamédia mindenkit megaláz, aki nem beszél angolul, így járt Vida Ildikó is - hogy Karácsony nem tud angolul, az csak az oktatási rendszer hiányossága

 • Vidát kéjesen alázta angol nyletvtudásának hiánya miatt, Karácsonyt viszont az oktatás színvonalát emlegetve mentegeti a liberális propagandamédia.
 • Mint a hímestojásra, úgy vigyáz a propagandamédia a kétbalkezes Főpolgármesterre.
 • Karácsony elmondása szerint a párbeszédes életrajzába pedig csak egy túlbuzgó aktivista rontotta bele a nemlétező PhD fokozatát.