Orbán: csak az 'egység a sokféleségben' megközelítéssel tartható egyben az Európai Unió

Orbán: csak az 'egység a sokféleségben' megközelítéssel tartható egyben az Európai Unió
  • Új írással jelentkezett a miniszterelnök a weboldalán, Szamizdat 11. címmel.
  • Hangsúlyozta: a migráció nem emberi jog, és a gyermek szexuális nevelésének mikéntje sem a gyermek emberi joga. Ilyen emberi jog nincs. Van helyette az Alapvető Jogok Chartájának 14. cikke a szülők jogáról a gyermek számára megfelelő neveltetés biztosításához - tájékoztatott
  • Azon az állássponton van, hogy a nem liberális demokraták szerint a gyermek szexuális nevelése a szülő joga, és ebben az ő beleegyezése nélkül se az állam, se a pártok, se az NGO-k, se a szivárványos aktivisták nem játszhatnak szerepet.

A kormányfő azt írta: az Európai Tanács legutóbbi ülésén falanxban vonultak föl a szivárvány zászlós miniszterelnökök.

Tiszta vizet akartak önteni a pohárba, megvan-e még az értékek egysége. Orbán Viktor kiemelte: a vita kísértetiesen hasonlított a 2015. júniusi vitára, amely az Európára törő migránsinvázió miatt robbant ki. Mindkettő erkölcsileg nehéz, politikailag fontos és intellektuálisan szép vita volt. A válasz pedig mindkét vita esetében ugyanaz: nincs meg az értékek egysége, ezért nincs meg a politikai egység sem - fogalmazott.

A liberálisok mindkét esetben abból indultak ki, hogy itt olyan kérdésekről van szó, amelyekre csak egyféle, a liberális véleményhegemóniának megfelelő válasz adható - tette hozzá a kormányfő. A nem liberális demokraták válasza azonban az volt, hogy a véleménypluralizmusnak megfelelően itt különböző válaszok vannak, és ehhez minden államnak és népnek joga van, és csak az "egység a sokféleségben" megközelítéssel tartható egyben az Európai Unió - írta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a liberálisok szerint a migrációhoz, az Európai Unió területére lépéshez mindenkinek joga van, akkor is, ha nem közvetlenül veszélyes, hanem biztonságos harmadik országon keresztül érkezik. A migrációhoz való jogot lényegében emberi jognak tekintik - jegyezte meg.

A miniszterelnök úgy folytatta: a mostani vitában, amely a gyermekek szexuális neveléséről szól, a liberálisok szerint a gyermekek kezébe kell adni azokat az érzékenyítő kiadványokat, amelyek felvilágosíthatják őket a heteroszexualitásról, a homoszexualitásról, a biológiai nem elhagyásáról és a nemváltó operációkról.

Rámutatott: a liberálisok szerint ez a gyermek emberi joga, a szülő döntése nem lehet kizárólagos, az állami intézményeknek ebben szerepe, sőt elsőbbsége van. Szülői jóváhagyás nélkül, állami korlátok nélkül lehet érzékenyíteni a gyermekeket. A nem liberális demokraták szerint a gyermek szexuális nevelése a szülő joga, és ebben az ő beleegyezése nélkül se az állam, se a pártok, se az NGO-k, se a szivárványos aktivisták nem játszhatnak szerepet - emelte ki Orbán Viktor.

A mai helyzetet érzékeltetve úgy fogalmazott: a szivárványos országoknak joguk van túllépni a bináris, férfi-nő, anya-apa rendre épülő társadalmi berendezkedésen. Régen ők is ilyenek voltak, de jól megfontoltan és szándékaikat az állami politika rangjára emelve átléptek egy másik dimenzióba - írta a miniszterelnök. Megjegyezte: ezt a jogukat szerintük egy másik állam nem kérdőjelezheti meg, különösen, hogy a vezérhajó szerepére Németország vállalkozott.

Orbán Viktor közölte: nem biztos abban, hogy okos dolog-e újra karszalagban demonstrálni és a müncheni futballstadionban a magyar himnusz közben szivárványos zászlóval a játéktérre rohanni. Abban azonban biztos, hogy a német gyerekek neveléséről a németeknek kell dönteniük. És abban is, hogy a magyar gyerekek neveléséről is csak a magyarok dönthetnek, a németek, a hollandok vagy a belgák biztosan nem - jelentette ki a magyar kormányfő.

Arról, hogy a bináris vagy a szivárványos világban jobb-e élni, és miért, abban mindkét fél a maga véleménye mellett érvel. Mindenkinek a maga igazsága - tette hozzá. De a jog, a nemzetközi jog, az EU joga és az Alapvető Jogok Chartája szempontjából a helyes álláspont nem kétséges - szögezte le Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: a migráció nem emberi jog, és a gyermek szexuális nevelésének mikéntje sem a gyermek emberi joga. Ilyen emberi jog nincs. Van helyette az Alapvető Jogok Chartájának 14. cikke a szülők jogáról a gyermek számára megfelelő neveltetés biztosításához - tájékoztatott. "Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait. Egység a sokféleségben. Ez a jövő" - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor a Szamizdat 11. című írásában.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-04 | 20:23
Újabb embercsempészeket kaptak el Győrnél

Újabb embercsempészeket kaptak el Győrnél

  • Ezúttal Győr térségében fogtak el a megyei határrendészek egy lengyel gépkocsivezetőt, aki hét, magát szír állampolgárnak valló férfit akart illegálisan Ausztriába juttatni.
Bel 2021-05-16 | 16:03

Elsőre egy fantáziátlan kopipésztnek tűnik Karácsony Gergely 99 mozgalma, és másodjára is az

  • A Főpolgármester 99 Mozgalom néven új tömörülés indítását jelentette be a Facebookon, pedig jelenleg is társelnöke egy 1%-os sikereket fölmutatni képes pártnak (Párbeszéd).
  • Szerinte a 99% szemben áll a kiváltságos 1 százalékkal, és ő mindenképpen a többséget akarja képviselni.
  • Ha ismerős a szlogen valahonnan, az nem véletlen.
  • A szereposztás harsányan kiviláglik Karácsony újrafazonírozásából és mozgalmából: a Főpolgármester fogja eljátszani a konszenzusos béketeremtőt, aki sokkal lágyabb tónusban kommunikál, mint a sok esetben jóval radikálisabb ellenzékiek. Ő viszi majd a jelenlegi hatalmi elittel szembenálló, higgadt politikai karakter szerepét.
  • Az elitellenes színészkedést annak ellenére is a rivaldafényben játssza a Főpolgármester, hogy ő maga is régóta az elit része: 2002-től dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban mint politikai tanácsadó, családi cége pedig 21,5 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól.
  • Ezt követően 2010-től parlamenti képviselő volt, majd az LMP 2013-as szétrobbantását követően egy sikertelen szövetséget hozott tető alá a Bajnai Gordon alapította EGYÜTT párttal. 2014-ben kinézte magának a nyerhető Zugló kerületét, és ott indult polgármesternek, majd győzött is, hogy 2017-ban aktív polgármesterként elvállalja az MSZP-P miniszterelnök-jelöltségét.
  • Jelenlegi mozgalmában pedig szerepet kapott Ángyán József agrárszakember, Alföldi Róbert rendező, Ferge Zsuzsa szociológus, Kis János filozófus és ifjabb Bibó István mellett Haraszti Miklós, Bozóki András, Kenedi János, Bod Péter Ákos, Elek István, Mellár Tamás, Alföldi Róbert, Jordán Tamás, Bojár Gábor és Hajós András, valamint Osvárt Andrea. Egyikük sem a 99 százalék tagja.
Bel 2021-07-05 | 14:37
Hadházy letette a fegyvert Tóth előtt: "az előválasztás előtt és annak sikere esetén sem tervezem az újabb esetleges visszaélések felkutatását, hanem ezek megakadályozásának módjáról fogok beszélni"

Hadházy letette a fegyvert Tóth előtt: "az előválasztás előtt és annak sikere esetén sem tervezem az újabb esetleges visszaélések felkutatását, hanem ezek megakadályozásának módjáról fogok beszélni"

  • Hosszú, és magyarázkodásokkal teli interjút adott Hadházy Ákos a 168.hu portálnak, miután Molnár Zsolt, az MSZP párigazgatója "összeférhetetlennek" nevezte Hadházy viselkedését.
  • Az interjúban szó esik arról, vannak-e a múltjában sötét foltok, és természetesen Zugló is sorra kerül.
  • Hadházy azt állítja, nincs a múltjában olyan cselekedet, amelyet egy közszereplő ne bírna el.
  • Átbeszélte a feleségével is a teljes életét, és közösen jutottak erre a megállapításra.
  • Az egész interjúnak "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél" hangulata van.
  • Az interjú közepén Hadházy gyakorlatilag leteszi a fegyvert a szocialista Tóth Csaba előtt.
  • Azt mondja, az előválasztás sikere érdekében nem tár fel több, a baloldali önkormányzathoz kötődő ügyeket, sem Zuglóban, sem máshol.
Bel 2021-06-17 | 09:00
Legyőztük a harmadik hullámot

Legyőztük a harmadik hullámot

  • Tavaly 2020 szeptemberében volt utoljára ennyire kevés elhunyt.
  • A beoltottak száma 5 375 923 fő.
Bel 2022-06-16 | 11:49
Újabb migránsbandát fogtak el

Újabb migránsbandát fogtak el

  • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. június 16-án 10 óra 35 perckor Bácsbokod térségében 17 külföldit tartóztattak fel.
  • Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.
  • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-08-16 | 14:16
Magyar kocsit vezetett az angol embercsempész

Magyar kocsit vezetett az angol embercsempész

  • A Tolna megyei rendőrök 2022. augusztus 15-én nem sokkal éjfél előtt – saját észlelés alapján – állítottak meg magyar rendszámú kisbuszt az M9-es autóúton a 8-as kilométerszelvény közelében, Bogyiszló térségében.
  • Kocsit egy 44 éves angol férfi vezette, aki hét illegális migránst szállított.  
  • A külföldiek közül négyen szír, hárman pedig török állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.  
  • Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-06-03 | 09:13

5 millió 227 ezer a beoltott, 315 az új fertőzött, elhunyt 18 beteg

  • 3 732 252 fő már a második oltását is megkapta.
  • 739 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 77-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-12-20 | 09:53
"Nem mer a független sajtó kérdéseire válaszolni" - kedden évzáró sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor

"Nem mer a független sajtó kérdéseire válaszolni" - kedden évzáró sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor

  • Készüljenek, remek műsor lesz.
  • Ilyenkor szokta a kormányfő a független-objektív ellenzéki propagandamédia tagjait helyretenni, miközben az ellenzéki propagandisták leghülyébb kérdéseire válaszol.
  • A kormányfő ezeken a szeánszokon szórakoztató stílusban és az intellektus erejével veri vissza a baloldali propagandamédia abszurd nyökögéseit.