Gyakorlatilag beleolvadt a tengerbe egy luxusyacht Heinrich Strasse alatt az Adrián, annyira kiégett

Gyakorlatilag beleolvadt a tengerbe egy luxusyacht Heinrich Strasse alatt az Adrián, annyira kiégett

Hét osztrák - köztük Heinz-Christian Strache volt alkancellár és ex-FPÖ-vezető - nagy szerencsével megmenekült a horvátországi Biograd közelében történt szerencsétlen hajódrámából - tudósít a Krone Zeitung.

Hála három stájernek, akik a közelben voltak a csónakjukkal, a teljes legénységet sikerült biztonságba helyezni, "mielőtt a hajó teljesen lángba borult volna" - tudatta Strache hétfő reggel a Krone Zeitungnak. Minden érintett örült, hogy "időben, egészségesen és sértetlenül túlélték ezt a sokkot".

Fülsiketítő detonáció, tűznyelvek, égig érő füstoszlop és pokoli tűz a fedélzeten. Vasárnap reggel a hajóút katasztrofális véget ért a hét osztrák számára - az első jelentések nyolc emberről szóltak a fedélzeten. Egyelőre tisztázatlan okokból a körülbelül 15 méter hosszú hajó két sziget között kigyulladt.Az utasok meg tudták menteni magukat

A horvát parti őrség tűzoltóhajói megérkeztek, de már túl későn, mivel a jacht már lángokban állt. Bár a segítők minden csőből küzdöttek a lángokkal, nem sikerült megmenteni a luxushajót.

Dráma 15 percre a hazai kikötőtől

Strache maga jelentkezett hétfőn reggel, és elmondta, hogy nagy gyerekeivel és két családi barátjával együtt három napra Horvátországba volt hivatalos egy hajóra. "Hazafelé menet vasárnap reggel 9.45 körül hajódrámát éltünk át, amikor a biográdi kikötő előtt 15 perccel füst szállt fel a hajó gépházából" - mondta az ex-FPÖ-vezér. A jelentés szerint a kapitány és a fedélzeten tartózkodó férfiak "azonnal megpróbálták tűzoltó készülékekkel megfékezni a füstöt" - mondta Strache a drámai eseményekről.

Mentés a stájereknek és egy szlovénnak köszönhetően

Ennek következtében a gyerekeket felébresztették, és kihívták a tűzoltókat - de azok csak egy óra 45 perc múlva érkeztek a hajóhoz, "amikor már nem lehetett megmenteni".

A legtöbb vészhelyzeti holmit bepakolták, és mindenki biztonságba tudott kerülni "szerencsére" egy kapfenbergi stájer triónak köszönhetően, akik egy hajón haladtak arra. Egy szlovén is segített a mentésben.

Nem sokkal később a hajó lángba borult, és robbanások is történtek - erősítette meg Strache. A hajó "csak azután sodródott a part felé, hogy a legénység elhagyta és kimentették", és nem futott zátonyra, ahogy azt az első helyi jelentésekben feltételezték.

Strache eközben mindent cáfolt a pletykákról, például a fedélzeten lévő alkoholról, részegekről és a kapitány gondatlanságáról. "A fedélzeten senki sem ivott" - hangsúlyozta az ex-alelnök.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-07-28 | 14:36
Sebastian Kurz a migrációról: "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat"

Sebastian Kurz a migrációról: "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat"

 • Az afganisztáni csapatkivonások migrációs hullámokhoz fognak vezetni - figyelmeztet.
 • Kurz azt mondta, hogy Afganisztán problémáit nem lehet megoldani azzal, hogy Németország és Ausztria tömegesen befogad embereket, ahogyan azt 2015-ben tették.
 • "Csak meg kell nézni a bűnügyi statisztikákat. Az itt tapasztalható brutalitás nagy része nem létezett a múltban. A számok nagyon egyértelműek bizonyos csoportok esetében, ami az erőszakos bűncselekményeket, például a nők elleni szexuális erőszakot halmozódását illeti."
 • "Nem akarom ezt a beteges ideológiát importálni Európába" - mondta az osztrák kancellár az iszlamizmusról a Bildnek.
 • "Az elmúlt években rengeteg antiszemitizmust importáltunk Európába, különösen a migrációs hullámok révén. Sok olyan ember jött hozzánk, akik egyértelműen homofóbok, és akik nem feltétlenül támogatják a nők jogait."
Kül 2021-05-15 | 15:20
Horvátország továbbra is zárva tart

Horvátország továbbra is zárva tart

 • Bár sokan nyitásra számítottak, május 31-ig meghosszabbították a korlátozásokat Horvátországban.
 • Horvátországban nem oltanak keleti vakcinákkal, csak európai uniós beszerzésűekkel. Átoltottságuk alig több, mint a magyar fele, és az Európai Unió átlagát sem érik el.
Sztori 2021-05-30 | 20:20
Miközben a 444 még ünnepli az ellenzéki előválasztást, hétvégén 4 újabb választókerületben mutyizták le a baloldali pártok az "esélyes" jelöltet

Miközben a 444 még ünnepli az ellenzéki előválasztást, hétvégén 4 újabb választókerületben mutyizták le a baloldali pártok az "esélyes" jelöltet

 • Ugyan korábban azt állították az ellenzéki pártok, az előválasztás intézményével az emberek választhatják ki a helyben legszimpatikusabb jelöltet, ebből az ígéretből nem lett semmi.
 • Hétvégén kiderült, újabb négy jelölt veheti biztosra, hogy az ellenzék őt indítja a körzetben: Kálmán Olga, Hajnal Miklós, Szilágyi György, és egy békés megye jobbikos, aki mögé a DK állt be.
 • Közben a 444 a hétvégén még nagy összefoglaló videóban ünnepelte az előválasztást, mintha nem a pártok háttéralkujáról lenne szó.
Sztori 2021-09-06 | 09:43
A Sinopharm bejelentette, hogy a béta és a delta variáns ellen is rendelkezik vakcinával

A Sinopharm bejelentette, hogy a béta és a delta variáns ellen is rendelkezik vakcinával

 • Arról még nincs döntés, mikor dobják piacra ezeket az oltóanyagokat.
Sztori 2021-05-11 | 17:13
Migránskrízis az USA déli határánál - "Ennek most azonnal véget kell vetni": A 75 éves texasi farmer 5 elhagyott, 7 év alatti, síró és éhes migránslányt - köztük egy kisbabát - talált a földjén

Migránskrízis az USA déli határánál - "Ennek most azonnal véget kell vetni": A 75 éves texasi farmer 5 elhagyott, 7 év alatti, síró és éhes migránslányt - köztük egy kisbabát - talált a földjén

 • Biden elnökségének kezdete óta a Trump idején kordában tartott illegális bevándorlás elszabadult az Egyesült Államok déli határánál.
 • Egy 75 éves farmer, Jimmy Hobbs, vasárnap reggel 8.30-kor öt éhes és szomjas kislányt talált a texasi Quemadóban lévő földjén.
 • A lányok mind éhesek voltak és sírtak; az egyikük meztelen volt és kúszott, mert még túl fiatal volt ahhoz, hogy járjon.
 • A farmer elmondta, ételt, vizet és árnyékot biztosított nekik, amíg a CBP 3 órával később meg nem érkezett.
 • Azt mondta, hogy a jelenlegi határválság a legrosszabb, amit a farmon töltött 75 éve alatt látott.
 • Nem világos, hogy most mi lesz a lányokkal - a vám- és határőrség nem jelezte, hogy hol vannak, vagy hogy az Egyesült Államokban maradhatnak-e.
 • Hobbs és felesége, Katie könyörgött Bidennek, hogy szigorítson a szabályokon, vagy jöjjön el a határra, hogy a saját szemével lássa a válságot.
 • Azt is elmondták, hogy a nyár közeledtével sokan fognak meghalni, ha megpróbálnak bejutni az országba a tikkasztó hőségben.
 • A CBP fogdáiban fogva tartott migránsgyerekek száma az elmúlt hónapban megduplázódott - jelenleg több mint 21.000-en vannak.