Megint a Momentum húzta a rövidebbet: Pécsett kipaterolták őket a városvezetésből

Megint a Momentum húzta a rövidebbet: Pécsett kipaterolták őket a városvezetésből
  • Egyre több pofont kap a zsugorodó lila párt.
  • Az előválasztáson se osztanak nekik sok lapot, Gyurcsány és Jakab szisztematikusan szorítják ki őket, nincs rájuk nagy szükség.
  • Persze ez érthető, 16 százalékról leküzdötték magukat 5%-ra, és Fekete-Győr világra szóló égést mutatott be a Partizánban, ami azt eredményezte, hogy párton belül is megsemmisült.
  • A Szabad Pécs értesülései szerint a helyi politikát is Gyurcsány Ferenc és emberei kavarják.
  • A történet előzménye, hogy az őt polgármesternek jelölő Mindenki Pécsért Egyesület tagjai közül kizárták a regnáló polgármestert, Péterffy Attilát.

Pécs Jövőjéért a neve annak az új frakciószövetségnek, amely a csütörtöki Mindenki Pécsért Egyesület döntése után jelentette be megalakulását. A korábbi képviselőkből 14 fő maradt, ami pont elég a pécsi közgyűlésben a minősített többséget igénylő szavazások végigviteléhez - írja a Szabad Pécs.

"A város vezetésében eddig is felelősen eljáró 14 képviselő, és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öttorony frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak az eddigiekhez megszokott lendülettel, elszántsággal és kitartással dolgozni a városért, a városban élőkért, a Pécsiekért!" – írták közleményükben a polgármesterhez hű erők.

Az irat egyértelműsíti, hogy a Momentumot és az alpolgármesteri tisztségétől nemrég megfosztott Bognár Szilviát gyakorlatilag kitették a városvezetésből. Persze, ha addig nem, ezt csütörtökön este már egészen biztosra lehetett venni, sőt gyakorlatilag már akkor és azzal nyilvánvalóvá lett az új helyzet, hogy az új frakciószerződést nem írta alá a Momentum három pécsi városházi képviselője, illetve Bognár Szilvia.

Miután a Mellár Tamás nevével fémjelzett Mindenki Pécsért Egyesület kizárta soraiból Péterffy Attila polgármestert, utóbbi támogatói – a DK, a Jobbik, az MSZP és az Öttorony – új frakciót alakítottak a pécsi közgyűlésben. Az új frakciószövetség neve: Pécs Jövőjéért – írja a Szabad Pécs, amely szerint a Momentumot gyakorlatilag kitették Pécs vezetéséből.

A korábbi, a baloldali összefogást támogató képviselőkből 14 fő maradt, ami pont elég a pécsi közgyűlésben a minősített többséget igénylő szavazások végigviteléhez – írja a lap. 

A Szabad Pécs szerint az új nagyfrakció vezetője a DK-s Kunszt Márta lehet. A fordulatot ugyanakkor támogathatja a momentumos Nemes Balázs, aki Baranya megye 1-es választókerületében pártja DK által támogatott jelöltje és mint ilyen, az MSZP-P-s Mellár Tamás riválisa.

A Szabad Pécs végül idézi a Pécs Jövőjéért frakciószövetség közleményét:

"A Mindenki Pécsért Egyesület szerepe az elmúlt években történelmi volt. Arra szövetkeztünk, hogy elzavarjuk a koncepciótlan, enyves kezű és inkompetens Fideszes városvezetést. És arra, hogy adjunk Pécsnek egy lehetőséget, hogy még jobb hely legyen, egy prosperáló város, ahonnan nem elmenekülnek a lakói, hanem ahol boldogan és jól élnek.

Ezen az úton elindultunk, a városból megállt az elvándorlás, az első másfél évben számtalan új munkahelyet létesítettünk és végre nem adósodunk tovább. A fordulat megtörtént, küldetését az Egyesület teljesítette.

Nekünk, a városvezetésnek, és a többséget adó képviselőknek azonban sok munkája van még. A Pécsiek bizalmát nem csak megszerezni kell, hanem meg is kell tartani. A város, amit elképzeltünk még messze nem az, mint amit látni szeretnénk!

A város vezetésében eddig is felelősen eljáró 14 képviselő, és az őket jelölő DK, Jobbik, MSZP, Öttorony frakciók mostantól Pécs Jövőjéért néven, frakciószövetségben fognak az eddigiekhez megszokott lendülettel, elszántsággal és kitartással dolgozni a városért, a városban élőkért, a Pécsiekért! Köszönöm mindazt, amit eddig elértünk, egyben sok sikert kívánok az Egyesületnek a további munkájában.

Pécset vezetni nem csak óriási kihívás, de hatalmas felelősség is. Ennek tudatában fogunk tovább dolgozni, Pécs jövője érdekében."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-02-24 | 13:38
Orbán Viktor: Szó sem lehet róla, hogy magyar katonák menjenek Ukrajnába

Orbán Viktor: Szó sem lehet róla, hogy magyar katonák menjenek Ukrajnába

  • Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.
Bel 2022-04-29 | 09:09
1384 az új fertőzött, elhunyt 12 beteg

1384 az új fertőzött, elhunyt 12 beteg

  • A beoltottak száma 6 406 501 fő, közülük 6 192 643 fő a második, 3 863 124 fő a harmadik, 287 080 fő már a negyedik oltását is felvette.
  • 1384 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 901 017 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 12 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 804 295 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 50 521 főre csökkent.
  • 1427 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-06-26 | 15:11
750 lakásos lakóparkmutyi és egyéb ingatlanpanamák borzolják a kedélyeket Pestszentlőrincen

750 lakásos lakóparkmutyi és egyéb ingatlanpanamák borzolják a kedélyeket Pestszentlőrincen

  • A DK-s Szaniszló Sándor a veszélyhelyzeti különleges jogrendet kihasználva ingatlanok beépíthetőségének megemelését tervezte.
  • Miután észlelte, hogy a saját baloldali frakciójában sincsen meg a többsége, visszavonta az előterjesztést.
  • Amellett azonban kitart, hogy egy vállalkozó 750 lakásos társasházfejlesztést valósíthasson meg egy, még át nem minősített telekegyüttesen.
  • A vállalkozó ezzel az ötletével a korábbi, fideszes városvezetést is megkereste, de ők nem támogatták az ötletét, mert jelentős infrastruktúra-fejlesztést igényelne az építkezés.
  • Szaniszló az a gyurcsányista oltásellenes polgármester, aki a kerületből visszaküldte a kínai vakcinákat a pandémia közepén.
Bel 2021-08-30 | 15:51
Ha így marad a migrációs trend, akkor ebben az évben eléri a 100 000 főt az elfogott határsértők száma

Ha így marad a migrációs trend, akkor ebben az évben eléri a 100 000 főt az elfogott határsértők száma

  • Mostanában hetente 2 000 fő határsértőt fognak el a rendőrök az ország területén.
Bel 2021-11-07 | 11:50
Őszöd 2.0 - "trükkök százai" után "piszkos politika", ezúttal Márki-Zaytól

Őszöd 2.0 - "trükkök százai" után "piszkos politika", ezúttal Márki-Zaytól

  • Piszkos eszközök alkalmazására is készen áll a politikában, mert a kampánystratégiája eltér az Európában megszokottól, annál jóval konfrontatívabb – jelentette ki Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Die Zeitnek adott interjújában.
  • A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint nem az a legfontosabb üzenete, hogy jól tud majd kormányozni, hanem az, hogy hatalomra kerülése esetén egyik pillanatról a másikra beköszönt majd a szabadság.
Bel 2022-02-17 | 11:25
Lejtőn Márki-Zay: egyre csak nő az elutasítottsága

Lejtőn Márki-Zay: egyre csak nő az elutasítottsága

  • Még januárról februárra is 3 pontot rontott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.
  • 2021 novembere óta pedig összesen 15 pontot.
Bel 2021-06-13 | 19:38
A Jobbik sem támogatja Szolnokon a Momentum importjelöltjét, Portik egykori szeretőjét, Kármán Irént

A Jobbik sem támogatja Szolnokon a Momentum importjelöltjét, Portik egykori szeretőjét, Kármán Irént

  • Mint korábban írtuk, a lila párt Kármán Irént, az elviekben az olajügyek után nyomozó, a gyakorlatban korábban Portik Tamás szeretőjeként élő újságírónőt ejtőernyőztette jelöltnek Szolnokra.
  • A teljes helyi ellenzéki elit egyként horgadt fel ellene.
  • Kármán most már nem is a helyi MSZP-sekkel, hanem a Főpolgármesterrel reklámozza magát.
  • A Jobbik be is jelentette, hogy nem a momentumos, hanem a DK-s jelöltet támogatja az előválasztás előtt.