Brit LMBTQ+ szervezet: a tanárok ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat

Brit LMBTQ+ szervezet: a tanárok ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat
 • Helyette mondják azt, tanuló.

A Stonewall brit LMBT-szervezet felszólítja a tanárokat, hogy ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat. Ehelyett azt kellene mondaniuk, hogy "tanuló" - olvasható a Daily Telegraph című napilap által közölt útmutatóban, írja a Junge Freiheit.

A melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) jogaiért kampányoló szervezet emellett azt szorgalmazza, hogy az iskolák mindkét iskolai egyenruha - szoknya és nadrág - viselését tegyék lehetővé a gyermekek számára.

A Stonewall tavaly pénzt kapott a kormánytól az iskolákban tapasztalható "homofób, bifób és transzfób" viselkedés elleni küzdelemre irányuló programokra. A szervezet 2015 és 2019 között csaknem hárommillió font támogatást kapott különböző kormányzati finanszírozási forrásokból. Emellett számos nagyvállalat is fizet a Stonewallnak pénzt (2500 fonttól felfelé) a sokszínűségi programokban való részvételért.

Közös testnevelésórák fiúknak és lányoknak

A szervezet a tanároknak szóló útmutatójában még több lépést javasol. A gyerekeknek például "nemüktől" függetlenül ugyanarra a testnevelésórára kell járniuk, és az öltözőket és zuhanyzókat preferenciájuknak megfelelően kell használniuk. A Stonewall továbbá azt tanácsolja, hogy már az általános iskolás gyerekeknek is meg kellene tanulniuk a "preferált névmásukat" - tehát angolul "he/him" vagy "she/her", illetve a transzneműek esetében "they/them". A tanároknak meg kell tanítaniuk a gyerekeknek az "ők/azok" névmás használatát.

A Stonewall létrehozta az "Iskolai és főiskolai bajnoki programot", amelynek több száz iskola a tagja. Három számjegyű összeget fizetnek érte, és részt vehetnek a különösen LMBT-barát iskolák versenyein.

A konzervatív Biztonságos Iskolák Szövetsége (Safe Schools Alliance UK) bírálta azt az ajánlást, hogy a gyerekeket közös testnevelésórán tanítsák, és a fiúk versenyezzenek a lányok ellen. Továbbra is különálló testnevelésórákat követelnek biztonsági és méltányossági okokból.

Nemrégiben a Stonewall azzal keltett feltűnést, hogy az "anya" szó elhagyását követelte a gyermekes személyekre.

A miniszterek bírálják a Stonewallt

A Stonewall 1989-ben alakult a melegek és leszbikusok jogaiért lobbizó szervezetként. Az elmúlt években a jótékonysági szervezet egyre inkább a transzneműek problémáira helyezte a hangsúlyt. Ez a meleg és leszbikus mozgalom részleges megosztottságához vezetett.

Egyes melegek és leszbikusok úgy érzik, hogy a szervezet elhanyagolja hagyományos küldetését, és egyoldalúan a transznemű lobbizás irányába mozdul el.

A közelmúltban a Johnson-kormány néhány kulcsfontosságú minisztere, köztük Liz Truss, aki a nők és az egyenlőségi ügyek minisztere, a Stonewall ellen emelt szót. A kormányhivataloknak fel kellene hagyniuk a Stonewall sokszínűségi bajnoki programjában való részvétellel és annak finanszírozásával.

Az NHS egészségügyi szolgálatának korábbi vezetője, Kate Grimes, aki leszbikusként támogatta a Stonewallt, nemrég azzal vádolta a szervezetet, hogy az "már nem összeegyeztethető" az NHS értékeivel.

Azt mondta, hogy a Stonewall veszélyezteti az NHS biztonságát azzal, hogy a férfiak és nők, transz férfiak és transz nők számára közös öltözők és zuhanyzók mellett érvel; továbbá a Stonewall nyomása veszélyezteti a véleménynyilvánítás szabadságát és a szabad vitát ezekről a kérdésekről.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-09 | 21:03
Alig 500 embert érdekelt a konferencia Európa jövőjéről

Alig 500 embert érdekelt a konferencia Európa jövőjéről

 • A Parlament, a Tanács és a Bizottság által elindított, részvételi demokrácián alapuló folyamatot nemrégiben jelentették be.
 • Célja a kezdeményezésnek, hogy közelebb hozza az európai állampolgárokat az Európai Unióhoz.
 • Az első, ünnepélyes megnyitón pár Erasmusos diák, Európa vezető politikusai, mint Emmanuel Macron francia elnök, David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, António Costa portugál miniszterelnök, és az Európai Unió Tanácsának nevében Ursula von der Leyen lépett színpadra.
 • A nagyszabásúnak beharangozott párbeszédet alig 500 európai követte online.
Kül 2021-08-13 | 11:36
Naponta két csoportos nemi erőszak történik Németországban

Naponta két csoportos nemi erőszak történik Németországban

 • Annak ellenére, hogy Németország összlakosságának mindössze 13,7 százalékát teszik ki, a csoportos nemi erőszak felében külföldiek érintettek.
Kül 2021-07-06 | 13:24
A Német Szövetségi Bűnügyi Hivatal riadót fújt: a bevándorlók egyre aktívabbak a szervezett bűnözésben

A Német Szövetségi Bűnügyi Hivatal riadót fújt: a bevándorlók egyre aktívabbak a szervezett bűnözésben

 • A Focus úgy fogalmaz, a migránsokat elnyeli a drogok, betörések és a klánok mocsara.
 • 2020-ban a rendőrség 890 olyan gyanúsítottat fogott el, akiket a szervezett bűnözés tagjainak tulajdonítanak - 76 százalékkal többet, mint 2019-ben.
 • Emellett 85 szervezett bűnözői bandát vezettek bevándorlók - az előző évhez képest ez 89 százalékos növekedés.
 • A migráció a szervezett bűnözés képét is átrajzolja, és kiszorítja az "őshonos" bűnözőket.
 • Ez történt Bécsben is: az osztrák csibészeket a '90-es években a szerbek, albánok, montenegróiak megjelenése és erőszakos fellépése szorította ki.
 • Most pedig őket szorítják ki a piacról a törökök, az afgánok és az utcai drogkereskedő feketék.
Kül 2021-07-06 | 13:32
Middelberg belügyi szakértő: "Megnövekedett a migrációs nyomás Németországra"

Middelberg belügyi szakértő: "Megnövekedett a migrációs nyomás Németországra"

 • Ismét több mint 10 000 első menedékkérelmet nyújtottak be Németországban.
Kül 2021-06-09 | 10:04
Itt az eredménye az EU bénázásának a vakcinák körül: a németek és az osztrákok fele azt mondja, csökkent a bizalma az Unióban

Itt az eredménye az EU bénázásának a vakcinák körül: a németek és az osztrákok fele azt mondja, csökkent a bizalma az Unióban

 • Az osztrákok fele, és a németek 49 százaléka válaszolta azt, hogy csökkent a bizalmuk.
 • Őket az olaszok és a franciák követik 38, illetve 35 százalékkal.
 • "Az EU-nak sürgősen fel kell lépnie, ha túl akar élni" – vélekedett Susi Dennison, az ECFR vezető elemzője, a tanulmány egyik társszerzője.
Kül 2021-05-24 | 11:38

Újabb német baloldali politikus felejtette el mellékjövelemeit bejelenteni a Bundestagnak

 • Miután a Zöldek kancellárjelöltje és korábbi elnöke is botrányba keveredett emiatt, a párt most szigorúbb szabályozást követel.