Brit LMBTQ+ szervezet: a tanárok ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat

Brit LMBTQ+ szervezet: a tanárok ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat
  • Helyette mondják azt, tanuló.

A Stonewall brit LMBT-szervezet felszólítja a tanárokat, hogy ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat. Ehelyett azt kellene mondaniuk, hogy "tanuló" - olvasható a Daily Telegraph című napilap által közölt útmutatóban, írja a Junge Freiheit.

A melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) jogaiért kampányoló szervezet emellett azt szorgalmazza, hogy az iskolák mindkét iskolai egyenruha - szoknya és nadrág - viselését tegyék lehetővé a gyermekek számára.

A Stonewall tavaly pénzt kapott a kormánytól az iskolákban tapasztalható "homofób, bifób és transzfób" viselkedés elleni küzdelemre irányuló programokra. A szervezet 2015 és 2019 között csaknem hárommillió font támogatást kapott különböző kormányzati finanszírozási forrásokból. Emellett számos nagyvállalat is fizet a Stonewallnak pénzt (2500 fonttól felfelé) a sokszínűségi programokban való részvételért.

Közös testnevelésórák fiúknak és lányoknak

A szervezet a tanároknak szóló útmutatójában még több lépést javasol. A gyerekeknek például "nemüktől" függetlenül ugyanarra a testnevelésórára kell járniuk, és az öltözőket és zuhanyzókat preferenciájuknak megfelelően kell használniuk. A Stonewall továbbá azt tanácsolja, hogy már az általános iskolás gyerekeknek is meg kellene tanulniuk a "preferált névmásukat" - tehát angolul "he/him" vagy "she/her", illetve a transzneműek esetében "they/them". A tanároknak meg kell tanítaniuk a gyerekeknek az "ők/azok" névmás használatát.

A Stonewall létrehozta az "Iskolai és főiskolai bajnoki programot", amelynek több száz iskola a tagja. Három számjegyű összeget fizetnek érte, és részt vehetnek a különösen LMBT-barát iskolák versenyein.

A konzervatív Biztonságos Iskolák Szövetsége (Safe Schools Alliance UK) bírálta azt az ajánlást, hogy a gyerekeket közös testnevelésórán tanítsák, és a fiúk versenyezzenek a lányok ellen. Továbbra is különálló testnevelésórákat követelnek biztonsági és méltányossági okokból.

Nemrégiben a Stonewall azzal keltett feltűnést, hogy az "anya" szó elhagyását követelte a gyermekes személyekre.

A miniszterek bírálják a Stonewallt

A Stonewall 1989-ben alakult a melegek és leszbikusok jogaiért lobbizó szervezetként. Az elmúlt években a jótékonysági szervezet egyre inkább a transzneműek problémáira helyezte a hangsúlyt. Ez a meleg és leszbikus mozgalom részleges megosztottságához vezetett.

Egyes melegek és leszbikusok úgy érzik, hogy a szervezet elhanyagolja hagyományos küldetését, és egyoldalúan a transznemű lobbizás irányába mozdul el.

A közelmúltban a Johnson-kormány néhány kulcsfontosságú minisztere, köztük Liz Truss, aki a nők és az egyenlőségi ügyek minisztere, a Stonewall ellen emelt szót. A kormányhivataloknak fel kellene hagyniuk a Stonewall sokszínűségi bajnoki programjában való részvétellel és annak finanszírozásával.

Az NHS egészségügyi szolgálatának korábbi vezetője, Kate Grimes, aki leszbikusként támogatta a Stonewallt, nemrég azzal vádolta a szervezetet, hogy az "már nem összeegyeztethető" az NHS értékeivel.

Azt mondta, hogy a Stonewall veszélyezteti az NHS biztonságát azzal, hogy a férfiak és nők, transz férfiak és transz nők számára közös öltözők és zuhanyzók mellett érvel; továbbá a Stonewall nyomása veszélyezteti a véleménynyilvánítás szabadságát és a szabad vitát ezekről a kérdésekről.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-09 | 11:06
Késelésig fajult a vita a migránsok között, de az elkövetőt elengedték

Késelésig fajult a vita a migránsok között, de az elkövetőt elengedték

  • Nem áll fent a szökés gyanúja, indokolták a szabadon bocsátást.
Kül 2021-05-29 | 16:30
29 olyan esetet regisztráltak Németországban tavaly, amikor az áldozatokat vonat elé lökték - 15 elkövető nem német állampolgár volt

29 olyan esetet regisztráltak Németországban tavaly, amikor az áldozatokat vonat elé lökték - 15 elkövető nem német állampolgár volt

  • Németországban a késes támadások és a vonat elé lökések is a migránsok kedvelt bűnelkövetési formáihoz tartoznak.
Kül 2021-05-18 | 11:26
Német FOCUS magazin: Az integráció sikertelen - Németország puskaporos hordón ül, a széleskörűen elterjedt antiszemitizmus az iszlámban gyökerezik

Német FOCUS magazin: Az integráció sikertelen - Németország puskaporos hordón ül, a széleskörűen elterjedt antiszemitizmus az iszlámban gyökerezik

  • Az antiszemitizmus széles körben elterjedt Németországban, és az iszlámban mélyen gyökerezik: ezt mutatják az évek óta ismert tanulmányok eredményei - írja a FOCUS.
  • Ez robbanásveszélyes a társadalmunk számára - fogalmaz a lap.
Kül 2021-05-17 | 11:25

Londonban is elszabadult a zsidóellenes, palesztinpárti tüntetés: „Erőszakoljátok meg a lányaikat”

  • Ahogyan Németországban, úgy az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban is antiszemita fordulatot vettek az eredetileg palesztinpárti tüntetések.
  • "Erőszakoljátok meg a lányaikat" - ordították hangosbeszélőkból a zsidók lakta negyedben. 
  • A twitteren kezdett terjedni egy felvétel a palesztinpárti autós felvonulásról.
  • Ezen palesztin zászlóval díszített autókból hangosbeszélőn zsidókat gyalázó szövegeket ordítanak London Finchley nevű, zsidók lakta negyedében.
  • "Basszák meg a zsidók. Basszák meg az anyjukat. Erőszakoljátok meg a lányaikat és mutassátok ki a támogatásotokat Palesztinának. Ilyen üzenetet kell küldenünk. Kérlek tegyétek meg Gáza szerencsétlen gyerekeiért" - hangzott az utcákon.
  • Az incidens miatt Boris Johnson miniszterelnök is megszólalt, Twitteren azt írta, nincs helye a brit társadalomban az antiszemitizmusnak, és kiáll a zsidó közösség mellett.
Kül 2021-07-14 | 15:03
Kezdődik: az afgán helyzet összeomlása miatt több ezer migráns akar Németországba indulni

Kezdődik: az afgán helyzet összeomlása miatt több ezer migráns akar Németországba indulni

  • A NATO és az Egyesült Államok, ahogyan a német hadsereg is, 2021 szeptember 11-el kivonja csapatait Afganisztánból.
  • Már most arról szólnak a hírek, hogy a Talibán visszaveszi az ország irányítását, a napokban egy, a tálibok által készített videót lehetett látni, ahogyan a tálibok lemészárolják a központi kormány kommandósait.
  • Az országban becslések szerint 3 millió, úgynevezett belső menekült él, a szomszédos Pakisztánban 1,5 millió, Iránban közel 800 ezer, Törökországban pedig 130 ezer.
Kül 2021-07-02 | 22:12
Würzburg: sorozatos hatósági mulasztások előzték meg a mészárlást

Würzburg: sorozatos hatósági mulasztások előzték meg a mészárlást

  • A WELT tudósít arról, hogy számtalan mulasztás vezetett a késes öldökléshez Würzburgban.
  • 2015 végén már nyomoztak ellene veszélyes testi sértés miatt.
  • Idén év elején pszichiátriai gondnokot kellett volna kirendelni mellé, de azt a hivatalok elutasították.