Brit LMBTQ+ szervezet: a tanárok ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat

Brit LMBTQ+ szervezet: a tanárok ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat
  • Helyette mondják azt, tanuló.

A Stonewall brit LMBT-szervezet felszólítja a tanárokat, hogy ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat. Ehelyett azt kellene mondaniuk, hogy "tanuló" - olvasható a Daily Telegraph című napilap által közölt útmutatóban, írja a Junge Freiheit.

A melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) jogaiért kampányoló szervezet emellett azt szorgalmazza, hogy az iskolák mindkét iskolai egyenruha - szoknya és nadrág - viselését tegyék lehetővé a gyermekek számára.

A Stonewall tavaly pénzt kapott a kormánytól az iskolákban tapasztalható "homofób, bifób és transzfób" viselkedés elleni küzdelemre irányuló programokra. A szervezet 2015 és 2019 között csaknem hárommillió font támogatást kapott különböző kormányzati finanszírozási forrásokból. Emellett számos nagyvállalat is fizet a Stonewallnak pénzt (2500 fonttól felfelé) a sokszínűségi programokban való részvételért.

Közös testnevelésórák fiúknak és lányoknak

A szervezet a tanároknak szóló útmutatójában még több lépést javasol. A gyerekeknek például "nemüktől" függetlenül ugyanarra a testnevelésórára kell járniuk, és az öltözőket és zuhanyzókat preferenciájuknak megfelelően kell használniuk. A Stonewall továbbá azt tanácsolja, hogy már az általános iskolás gyerekeknek is meg kellene tanulniuk a "preferált névmásukat" - tehát angolul "he/him" vagy "she/her", illetve a transzneműek esetében "they/them". A tanároknak meg kell tanítaniuk a gyerekeknek az "ők/azok" névmás használatát.

A Stonewall létrehozta az "Iskolai és főiskolai bajnoki programot", amelynek több száz iskola a tagja. Három számjegyű összeget fizetnek érte, és részt vehetnek a különösen LMBT-barát iskolák versenyein.

A konzervatív Biztonságos Iskolák Szövetsége (Safe Schools Alliance UK) bírálta azt az ajánlást, hogy a gyerekeket közös testnevelésórán tanítsák, és a fiúk versenyezzenek a lányok ellen. Továbbra is különálló testnevelésórákat követelnek biztonsági és méltányossági okokból.

Nemrégiben a Stonewall azzal keltett feltűnést, hogy az "anya" szó elhagyását követelte a gyermekes személyekre.

A miniszterek bírálják a Stonewallt

A Stonewall 1989-ben alakult a melegek és leszbikusok jogaiért lobbizó szervezetként. Az elmúlt években a jótékonysági szervezet egyre inkább a transzneműek problémáira helyezte a hangsúlyt. Ez a meleg és leszbikus mozgalom részleges megosztottságához vezetett.

Egyes melegek és leszbikusok úgy érzik, hogy a szervezet elhanyagolja hagyományos küldetését, és egyoldalúan a transznemű lobbizás irányába mozdul el.

A közelmúltban a Johnson-kormány néhány kulcsfontosságú minisztere, köztük Liz Truss, aki a nők és az egyenlőségi ügyek minisztere, a Stonewall ellen emelt szót. A kormányhivataloknak fel kellene hagyniuk a Stonewall sokszínűségi bajnoki programjában való részvétellel és annak finanszírozásával.

Az NHS egészségügyi szolgálatának korábbi vezetője, Kate Grimes, aki leszbikusként támogatta a Stonewallt, nemrég azzal vádolta a szervezetet, hogy az "már nem összeegyeztethető" az NHS értékeivel.

Azt mondta, hogy a Stonewall veszélyezteti az NHS biztonságát azzal, hogy a férfiak és nők, transz férfiak és transz nők számára közös öltözők és zuhanyzók mellett érvel; továbbá a Stonewall nyomása veszélyezteti a véleménynyilvánítás szabadságát és a szabad vitát ezekről a kérdésekről.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-12-01 | 15:08
Már a kötelező oltásról beszél von der Leyen az EU-ban

Már a kötelező oltásról beszél von der Leyen az EU-ban

  • Ausztria, Németország után a Bizottság vezetője szerint a teljes EU-ban meg kell vitatni a kötelző oltást.
Kül 2021-10-28 | 15:39
Brüsszeli biztos: minden tagállamnak 42500 afgánt kellene befogadnia

Brüsszeli biztos: minden tagállamnak 42500 afgánt kellene befogadnia

  • Brüsszel egy pillanatra sem tett le arról a tervéről, hogy migránsokkal árassza el a kontinenst.
Kül 2021-06-30 | 11:44
Súlyosan megsebesítettek egy Németországban dolgozó magyart

Súlyosan megsebesítettek egy Németországban dolgozó magyart

  • A pénztárcáját akarták elvenni idegenek, és olyan súlyosan megsebesítették, hogy élet-halál között van.
Kül 2021-06-12 | 09:47
Visszadobta Románia Helyreállítási Tervét a Bizottság

Visszadobta Románia Helyreállítási Tervét a Bizottság

  • Elírtak benne pár millió eurót.
Kül 2022-02-01 | 18:41
Orbán Viktor megegyezéseket keresve utazott Moszkvába, és elérte azt, amit akart

Orbán Viktor megegyezéseket keresve utazott Moszkvába, és elérte azt, amit akart

  • A Moszkvába látogató Orbán Vitkor a mai tárgyalására azzal a magyar igénnyel érkezett, hogy az orosz fél emelje meg a Magyarországnak szállítandó gáz mennyiségét a jövőben.
  • A magyar miniszterelnök szavai szerint egyfajta békemisszió is volt ez a keddi találkozás, mert ugyan "a helyzet nagyon komoly", de egyetlen EU-s vezető sem akar háborút, és tárgyalásokon fel lehet oldani a nézeteltéréseket.
  • A feszültséget csökkenteni kell, hogy ne térjen vissza a hidegháború - tette hozzá.
  • Putyin elnök nem látja akadályát, hogy Oroszország emeljen a Magyarországnak szánt gáz mennyiségén, és további atomenergetikai és mezőgazdasági együttműködések jöjjenek létre a két ország között.
  • Orbán Viktor erre azt felelte, hogy a gázmennyiség emelésével biztosított a rezsicsökkentés fenntarthatósága.
  • Mindkét vezető kiemelte, hogy a vasúti árufuvarozás, a Záhonynál megépített új vasúti átrakodó, és a budapestet délről elkerülő vasúti körgyűrű lehet a logisztikai együttműködés új terepe.
  • Az átrakó üzemeltetése érdekében létrejön egy magyar-orosz vegyesvállalat is.
  • Orbán bejelentette azt is, hogy a Szputnyik Light is elérhető lesz idehaza, és tárgyalások folynak a Szputnyik-V gyártásáról.
Kül 2021-06-01 | 08:30
Élő egyenesben, kamera előtt hugyozott a kanadai liberális képviselő, miközben parlamenti konferenciahívásban volt

Élő egyenesben, kamera előtt hugyozott a kanadai liberális képviselő, miközben parlamenti konferenciahívásban volt

  • Másodjára fordult vele elő, hogy "véletlenül" meztelen volt, miközben parlamenti konferenciahívásban vett részt.
Kül 2021-05-13 | 11:25
A zsidók gyűlölete fokozódik a német utcákon, írja a Bild: "szar zsidók" - ordította a 180 fős tömeg a gelsenkircheni zsinagóga előtt

A zsidók gyűlölete fokozódik a német utcákon, írja a Bild: "szar zsidók" - ordította a 180 fős tömeg a gelsenkircheni zsinagóga előtt

  • Körülbelül 180 ember vett részt egy gelsenkircheni zsinagóga előtti gyűlöletdemonstráción - azt kiabálták, hogy "basszátok meg a zsidókat".
  • Izraelben a Hamász terrorszervezet a polgári lakosságot támadja, és válogatás nélkül rakétákat lő ki országszerte. Az izraeli hadsereg védekezik, és a Hamász célpontjait támadja.