Brit LMBTQ+ szervezet: a tanárok ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat

Brit LMBTQ+ szervezet: a tanárok ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat
 • Helyette mondják azt, tanuló.

A Stonewall brit LMBT-szervezet felszólítja a tanárokat, hogy ne használják többé a "fiú" és a "lány" szavakat. Ehelyett azt kellene mondaniuk, hogy "tanuló" - olvasható a Daily Telegraph című napilap által közölt útmutatóban, írja a Junge Freiheit.

A melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) jogaiért kampányoló szervezet emellett azt szorgalmazza, hogy az iskolák mindkét iskolai egyenruha - szoknya és nadrág - viselését tegyék lehetővé a gyermekek számára.

A Stonewall tavaly pénzt kapott a kormánytól az iskolákban tapasztalható "homofób, bifób és transzfób" viselkedés elleni küzdelemre irányuló programokra. A szervezet 2015 és 2019 között csaknem hárommillió font támogatást kapott különböző kormányzati finanszírozási forrásokból. Emellett számos nagyvállalat is fizet a Stonewallnak pénzt (2500 fonttól felfelé) a sokszínűségi programokban való részvételért.

Közös testnevelésórák fiúknak és lányoknak

A szervezet a tanároknak szóló útmutatójában még több lépést javasol. A gyerekeknek például "nemüktől" függetlenül ugyanarra a testnevelésórára kell járniuk, és az öltözőket és zuhanyzókat preferenciájuknak megfelelően kell használniuk. A Stonewall továbbá azt tanácsolja, hogy már az általános iskolás gyerekeknek is meg kellene tanulniuk a "preferált névmásukat" - tehát angolul "he/him" vagy "she/her", illetve a transzneműek esetében "they/them". A tanároknak meg kell tanítaniuk a gyerekeknek az "ők/azok" névmás használatát.

A Stonewall létrehozta az "Iskolai és főiskolai bajnoki programot", amelynek több száz iskola a tagja. Három számjegyű összeget fizetnek érte, és részt vehetnek a különösen LMBT-barát iskolák versenyein.

A konzervatív Biztonságos Iskolák Szövetsége (Safe Schools Alliance UK) bírálta azt az ajánlást, hogy a gyerekeket közös testnevelésórán tanítsák, és a fiúk versenyezzenek a lányok ellen. Továbbra is különálló testnevelésórákat követelnek biztonsági és méltányossági okokból.

Nemrégiben a Stonewall azzal keltett feltűnést, hogy az "anya" szó elhagyását követelte a gyermekes személyekre.

A miniszterek bírálják a Stonewallt

A Stonewall 1989-ben alakult a melegek és leszbikusok jogaiért lobbizó szervezetként. Az elmúlt években a jótékonysági szervezet egyre inkább a transzneműek problémáira helyezte a hangsúlyt. Ez a meleg és leszbikus mozgalom részleges megosztottságához vezetett.

Egyes melegek és leszbikusok úgy érzik, hogy a szervezet elhanyagolja hagyományos küldetését, és egyoldalúan a transznemű lobbizás irányába mozdul el.

A közelmúltban a Johnson-kormány néhány kulcsfontosságú minisztere, köztük Liz Truss, aki a nők és az egyenlőségi ügyek minisztere, a Stonewall ellen emelt szót. A kormányhivataloknak fel kellene hagyniuk a Stonewall sokszínűségi bajnoki programjában való részvétellel és annak finanszírozásával.

Az NHS egészségügyi szolgálatának korábbi vezetője, Kate Grimes, aki leszbikusként támogatta a Stonewallt, nemrég azzal vádolta a szervezetet, hogy az "már nem összeegyeztethető" az NHS értékeivel.

Azt mondta, hogy a Stonewall veszélyezteti az NHS biztonságát azzal, hogy a férfiak és nők, transz férfiak és transz nők számára közös öltözők és zuhanyzók mellett érvel; továbbá a Stonewall nyomása veszélyezteti a véleménynyilvánítás szabadságát és a szabad vitát ezekről a kérdésekről.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-29 | 19:51
Bevándorlásellenes tüntetők állították le a forgalmat a doveri kikötőben

Bevándorlásellenes tüntetők állították le a forgalmat a doveri kikötőben

 • A francia és angol hatóságok ezen a városon keresztül taxiztatják az illegális migránsokat az Egyesült Királyságba.
 • A 21 mérföldes vízi szakaszon átkelő migránsok 2021-ben eddig csaknem megduplázódott, és több mint 3100-an érték el az angol partokat.
Kül 2021-12-01 | 15:08
Már a kötelező oltásról beszél von der Leyen az EU-ban

Már a kötelező oltásról beszél von der Leyen az EU-ban

 • Ausztria, Németország után a Bizottság vezetője szerint a teljes EU-ban meg kell vitatni a kötelző oltást.
Kül 2021-06-11 | 18:28
Karácsonyi hazugságspirálban a német zöldek kancellár-jelöltje: valaki más írta helyette a doktoriját

Karácsonyi hazugságspirálban a német zöldek kancellár-jelöltje: valaki más írta helyette a doktoriját

 • Karácsony Gergely és Annalena Baerbock nem csak abban hasonlítanak, hogy mindketten zöld politikusok.
 • Mintha csak ikertestvérek lennének: az elmúlt hetek során mindketten össze-vissza hazudoztak iskolai végzettségeikről.
 • Baerbock más kínos ügyekbe is belekeveredett az utóbbi időkben: "elfelejtette" jelezni vagyonbevallásában az egyéb jövedelmeit.
 • Most az derült ki róla, hogy a doktoriját nem ő írta.
 • Hasonló botrányban szerencsétlenkedik Karácsony Gergely is hetek óta, ő PhD-diplomát és nyelvvizsgát hazudott magának.
 • Kiderült, hogy egyikkel sem rendelkezik.
Kül 2021-11-04 | 16:25
Hallatlan diktatúra: Finnországban újságírók államtitkokat szivárogtattak ki, az ügyész börtönt kér rájuk

Hallatlan diktatúra: Finnországban újságírók államtitkokat szivárogtattak ki, az ügyész börtönt kér rájuk

 • Európa, segíts!
 • Finn újságírók az állam nemzetbiztonsági titkait szivárogtatták ki, többükre letöltendő börtönt kér az ügyész.
 • Eközben a magyarországi diktatúra olyan súlyos, hogy idehaza haja szála sem görbül azoknak az "újságíróknak", akik rendszeresen érzékeny nemzetbiztonsági információkat, vagy államtitkokat hoznak nyilvánosságra.