Szabálytalanságok a miskolci momentumos alpolgármester cégeinél

Szabálytalanságok a miskolci momentumos alpolgármester cégeinél
 • Szopkó Tibor cégét ötször ellenőrizték a hatóságok, és mindannyiszor találtak hiányosságokat.

A megyei kormányhivatal foglalkoztatási, munkaügyi és munkavédelmi hatósága (január 27. és május 17. között lefolytatott vizsgálatában) megállapította, hogy 2 fő munkavállalót érintően a munkavállalók és a Borsodkönig Premium Kft. munkáltató között munkaviszony (foglalkoztatásra irányuló jogviszony) állt fenn - tudósít a boon.hu megyei portál.

A hatóság kötelezte a munkáltatót, hogy az egyik érintett munkavállaló esetében 3 munkanap tekintetében tegyen eleget a munkaszerződés írásba foglalási kötelezettségének, és a jogszabályban meghatározott módon tegyen eleget az érintett munkanapokra vonatkozóan visszamenőlegesen munkaviszonynak megfelelően (T1041 bejelentő lapon) a munkaviszony létesítésével kapcsolatos, az adóhatóság felé fennálló bejelentési kötelezettségének.

A hatóság azt is megállapította, hogy három munkavállaló esetében az egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségét késedelmesen teljesítette a Borsodkönig Premium Kft. Két munkavállaló esetében pedig a foglalkoztatásra irányuló jogviszony (munkaviszony) létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségét késedelmesen teljesítette.

Öt munkavállaló esetében nem vezettek munkaidő-nyilvántartást, két munkavállaló esetében pedig a helyszíni ellenőrzés időpontjában bemutatott nyilvántartások, valamint a munkáltató képviselője által utólag becsatolt 2021. január havi munkaidő-nyilvántartások eltérő adatokat tartalmaztak. A feltárt hiányosságok miatt a munkáltatót a hatóság figyelmeztette, illetve a bejelentési kötelezettség megsértése miatt a munkáltatóval szemben 250 ezer forint összegű munkaügyi bírságot szabott ki. Továbbá kötelezték a munkáltatót, hogy kilenc munkavállaló esetében tegyen eleget a munkaidő-beosztás közlésére vonatkozó jogszabályi rendelkezésnek.

A szabálytalanságok sorozata ezzel nem ért véget a momentumos alpolgármester cégénél.

A hatóság (január 29. és április 29. közötti vizsgálata) azt is megállapította, hogy a vállalkozásnál nem vontak be a foglalkozás-egészségügyi szolgálatot ellátó orvost a munkahelyi kockázatértékelés elkészítésébe, és nem vontak be a foglalkozás-egészségügyi szolgálatot ellátó orvost az egyéni védőeszköz juttatás írásos rendjének elkészítésébe.

Nem gondoskodtak a helyiség villamos érintésvédelmi vizsgálatának elvégzéséről. Nem dokumentálták a munkavállalók munkavédelmi oktatását. Nem gondoskodtak a villamos hosszabbítók megfelelő elhelyezéséről az épületvillamossági szerelvények folyamatos karbantartásáról, a húselőkészítő helyiségben lévő villamos szerelvény szakszerű megszüntetéséről. A villamos hosszabbítót a kézmosóban tárolták. A pincehelyiségben lévő világítótestek védőbúrái pedig hiányoztak. A hatóság határozatában figyelmeztetésben részesítette a társaságot és kötelezte a feltárt hiányosságok megszüntetésére.

Az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály által január 21. és február 10. között lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy az élelmiszerek jelölése nem volt megfelelő, amely megakadályozta a nyomon követhetőségüket.

A hatóság 100 ezer forintos bírságot szabott ki. A múlt év december 9. és 22. között, valamint a 2018. december 19. és 27. között lefolytatott vizsgálatok során feltárt hiányosságokat megúszta figyelmeztetéssel Szopkó Tibor cége.

Előbbi esetében a hatóság azt állapította meg, hogy nem volt a helyszínen egészségügyi kiskönyv, a rovar-rágcsáló irtásról szóló igazolólapokat pedig nem megfelelően vezették. A második vizsgálat szerint a tárolásra szolgáló pince túlzsúfolt volt, a hűtőben a szakosított tárolás nem volt megfelelő.

Elsőként az origo.hu írta meg saját információira hivatkozva, hogy a momentumos Szopkó Tibor vendéglátóipari cége feketén is foglalkoztatja egyes munkavállalóit: karácsonykor és újév napján munkára kötelezték a pizzériájában dolgozó futárokat, emellett pedig elbocsátással, fizetéscsökkentéssel is fenyegette őket az alpolgármester.

 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-05-23 | 12:16
Hadházy lebuktatta az ellenzéki előválasztást: "Nagyon helyes, hogy az ellenzéki összefogás ilyen jól szervezett, de ne csak abban fogjunk össze, hogy elosztjuk a képviselő-jelöltek helyeit, aztán ne csináljunk semmit"

Hadházy lebuktatta az ellenzéki előválasztást: "Nagyon helyes, hogy az ellenzéki összefogás ilyen jól szervezett, de ne csak abban fogjunk össze, hogy elosztjuk a képviselő-jelöltek helyeit, aztán ne csináljunk semmit"

 • A Fideszt, az LMP-t, a Márki-Zay alapította MMM-t, és most újabban a Momentumot megjárt Hadházy Ákos interjút adott a Magyar Narancsnak.
 • Az ellenzéki képviselő szerint Orbán rendszere orosz-típusú, és Orbán fél, ha sokan tüntetnek ellene.
 • Szerinte a törvények megszegése is járható út.
 • Az interjúban lerántja a leplet az ellenzéki csodafegyverről, az előválasztásról is. Bevallja, hogy az egész egy színjáték.
 • Elárulja, hogy az egész átverés, mert jelenleg az összefogás csak arról szól, hogy "elosztjuk a képviselő-jelöltek helyeit".
Bel 2021-11-03 | 07:00
Exkluzív fotók: Égette a tízmilliókat az esküvőjén a milliárdos EU-s pályázati ügyekbe keveredett Cseh Katalin

Exkluzív fotók: Égette a tízmilliókat az esküvőjén a milliárdos EU-s pályázati ügyekbe keveredett Cseh Katalin

 • Luxusesküvőn házasodott össze Cseh Katalin és Berg Dániel 2021 augusztusában.
 • A BENNFENTES megszerezte a luxuslagzi fotóit: arany, pezsgő és elképesztő rongyrázás mindenütt.
 • Míg a rendre biztonsági őr figyelt, a fotókat a Momentum belső köreiből szivárogtatták ki.
Bel 2021-07-22 | 16:54
Úszómedencés, felkapott környéken lévő luxusvillába van bejegyezve Karácsony Kilencvenkilenc Mozgalma

Úszómedencés, felkapott környéken lévő luxusvillába van bejegyezve Karácsony Kilencvenkilenc Mozgalma

 • Karácsony azt ígéri, ő a kiváltságos 1% helyett a 99%-ot fogja képviselni, és erre mozgalmat is alapított.
 • Ennek az egyesületnek a székhelye egy Törökbálint-Tükörhegyen található úszómedencés luxusvilla.
 • Ide van ugyanis bejegyezve a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület, mely a háttérszervezete lesz Karácsony kampányának.
 • Az egyesület elnöke Perjés Gábor, Karácsony régi bizalmasa.
 • Az ingatlan.com hirdetései szerint Törökbálint-Tükörhegyen 2-300 millió forint egy olyan villa, ahová a Kilencvenkilenc Mozgalom be van jegyezve.
 • A Kilencvenkilenc Mozgalom célja egyébként a "társadalmi esélyegyenlőség és a szociális kohézió előmozdítása".
Bel 2021-08-18 | 18:36
Horváth Csaba felszólította Hadházyt, hogy mondjon le a mentelmi jogáról

Horváth Csaba felszólította Hadházyt, hogy mondjon le a mentelmi jogáról

 • Továbbra is megy az adok-kapok Zuglóban, a felek egymást vádolják hazudozással.
Bel 2021-07-01 | 11:46
Karácsony megint Brüsszelhez szaladgál

Karácsony megint Brüsszelhez szaladgál

 • Most az autópálya-koncessziókkal van baja, bejelentette, kötelezettségszegési eljárást ezdeményez a saját hazája ellen.
 • Közben Budapest szenved a dugókban és a metró továbbra sincsen klimatizálva.
 • Minden fővárosi felújítás ára pedig meredeken emelkedik, miközben  aműszaki tartalmuk csökken.
 • Amikor a szocialisták adták koncesszióba az M5-ös, majd az M6-os autópályát, Karácsonynak azzal nem vol semmi baja.
 • Pedig azzal a lépéssel a szocialisták ezermilliárdokkal károsították meg Magyarországot.
Bel 2021-09-20 | 16:36
Érdemes influenza ellen is oltatni, hogy a kockázati csoportba tartozók elkerüljék a betegséget

Érdemes influenza ellen is oltatni, hogy a kockázati csoportba tartozók elkerüljék a betegséget

 • Tavaly ősszel és télen a széleskörű influenza-oltásnak és a maszkhasználatnak köszönhetően gyakorlatilag nem volt influenza-megbetegedés Magyarországon.
 • Idehaza széles körben ingyenesen biztosítja a nemzeti Népegészségügyi Központ az influenza elleni oltást.
Bel 2022-01-24 | 11:20
Újra a régi lemez: kórházbezárásokat tervez a baloldal

Újra a régi lemez: kórházbezárásokat tervez a baloldal

 • Súlyosbítja a helyzetet, hogy két DK-s politikus is ezt mondta a közelmúltban.
 • Egyikük közben Márki-Zay egészségügyi felelőse lett.
Bel 2021-09-17 | 10:55
Orbán Viktor: Ferenc pápa szerint a család fogalmát az anya, az apa és a gyerek jelenti

Orbán Viktor: Ferenc pápa szerint a család fogalmát az anya, az apa és a gyerek jelenti

 • Csattanós választ kapott a Szentatyától az ateista, baloldali propagandamédia, amely kénye-kedve szerint idézgeti Ferenc pápát.