Németország egyik legnagyobb klánja segélyezettként élt egy pazar villában

Németország egyik legnagyobb klánja segélyezettként élt egy pazar villában
  • A család állítólag legalább 400 000 euró szociális juttatást vett fel.
  • A nyomozók 290 000 euró készpénzt foglaltak le a segélyezett klántagok által lakott villában.
  • A rendőrök egy rendőrségi tankkal törték be az ingatlan kapuját.
  • Németországban egyre nagyobb gondot jelent a kiterjedt arab klánok okozta szervezett bűnözés.

A kláncsalád a rendőrség szerint egy leverkuseni villában lakott, miközben hatszámjegyű segélyt kaptak. A nyomozók a Rheindorf kerületben lévő ingatlan értékét több mint egymillió euróra becsülték. Kedden azonban egy rendőrségi tank áttörte a birtok kapuját, és egy különleges egység felrobbantotta a bejárati ajtót. Négy családtagot letartóztattak - tudósít a WELT.

Elfogatóparancsot adtak ki a hontalan fővádlott (46 éves), felesége (42 éves/libanoni) és két fia (24/28 éves/német-libanoni) ellen. Összesen mintegy 600 rendőr vett részt az akcióban 15 észak-rajna-vesztfáliai városban - jelentette Herbert Reul (CDU). Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere.

A leverkuseni családot az Al-Z. klánhoz tartozónak tartják. A 46 éves férfi állítólag a klán közvetítője, amely Észak-Rajna-Vesztfália egyik legnagyobb klánja. A legutóbbi helyzetjelentés 227 gyanúsítottat sorol a klánhoz, akik állítólag 441 bűncselekményért felelősek.

A nyomozók összesen mintegy 600 000 euró értékű készpénzt és anyagi javakat foglaltak le. Ebben nincs benne egy lefoglalt leverkuseni villa értéke - közölte szerdán egy düsseldorfi rendőrségi szóvivő. Közben a család legalább 400 000 euró szociális juttatást gyűjtött be.

A család egy látszólag nincstelen fia vette meg a házat, és bérbe adta apjának. A bérleti díjat a munkaügyi központ fizette. Az ingatlan finanszírozásának körülményeit ismerők "a legtisztább formában történő pénzmosásról" beszélnek, mondta Thomas Jungbluth, az észak-rajna-vesztfáliai tartományi bűnügyi hivatal szervezett bűnözés elleni vezető nyomozója. Többen nagyobb összegeket utaltak át ajándékként vagy kölcsönként, amelyeket később ismeretlen személyek készpénzben fizettek vissza.

A szervezett, bandák által elkövetett szociális csalás mellett erőszakos bűncselekményekre, zsarolásra és kábítószer-bűncselekményekre utaló jelek is voltak - mondta egy nyomozó. Két éles pisztolyt és egy Kalasnyikov AK 47-es géppisztolyt találtak, amelynek csöve le volt zárva - mondta. Emellett 19 üres vizsgálati eredményt foglaltak le a koronatesztekhez kapcsolódóan.

A 46 éves férfi "a klánbűnözés egyik abszolút első számú embere volt Észak-Rajna-Vesztfáliában" - mondta Reul. "Nemcsak letartóztattuk, hanem az otthonát is elvettük. Ez egy csapás a mai klánbűnözés topligája ellen." A villa most átkerül az államhoz a telekkönyvben - tette hozzá. Autókat és egy 30 000 eurós karórát is lefoglaltak.

Ez egy nagy nap volt a klánbűnözés elleni küzdelemben - mondta a miniszter. "Minden egyes művelettel egyre mélyebbre hatolunk a bűnügyi mocsárban és a klánok árnyékos világában." Még Armin Laschet (CDU), Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke is megszólalt és köszönetet mondott a nyomozóknak.

Elmondta, hogy a Leverkusenben és 14 másik észak-rajna-vesztfáliai városban végrehajtott akciók a düsseldorfi és duisburgi ügyészség nyomozásához kapcsolódnak. Düsseldorfban közel két éve folynak nyomozások bandákkal kapcsolatos szociális csalás és pénzmosás miatt, Duisburgban pedig egy adóügy miatt.

Mivel a gyanúsítottak veszélyesnek és fegyveresnek minősültek, különleges egységeket vetettek be. A Rajna-vidéken, Bergisches Landban és a Ruhr-vidéken összesen 31 objektumot kutattak át: házakat, lakásokat, irodákat és üzleteket.

Az akció mögött a Szervezett Bűnözés Elleni Központi Ügyészség (ZeOS) állt. "Ismét gratulálhatok a ZeOS-nak a klánbűnözés elleni küzdelemben elért újabb sikerhez" - mondta Peter Biesenbach (CDU) Észak-Rajna-Vesztfália igazságügyi minisztere. Elmondta, hogy érdemesnek bizonyult egy olyan tapasztalt ügyészekből álló, ütőképes osztagot létrehozni, amely képes akár bonyolult struktúrákat is felbomlasztani.

A ZeOS intenzív nyomozásának köszönhetően nemcsak végre tudtak hajtani egy elfogatóparancsot négy, a klán környezetéhez tartozó személy ellen, hanem nagy mennyiségű készpénzt, több lőfegyvert és egy ingatlant is lefoglaltak. A BILD című lap számolt be először arról, hogy a 46 éves férfi az Al-Z. klán egyik vezető tagja volt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-29 | 08:49
Késsel hadonászott, és „Allahu akbar” kiáltásokat rikácsolt Hamburgban a migráns, a kiérkező rendőrök agyonlőtték

Késsel hadonászott, és „Allahu akbar” kiáltásokat rikácsolt Hamburgban a migráns, a kiérkező rendőrök agyonlőtték

  • Rendőröket riasztottak egy férfihoz Hamburgban, aki késsel hadonászott, több autót megrongált és motorosokat is fenyegetett – írja a Deutsche Welle.
Kül 2021-09-14 | 11:57
Legfontosabb problémáink: az Európai Parlament szerint a teljes kontinensen kell ismerni az azonos neműek házasságát és élettársi kapcsolatát

Legfontosabb problémáink: az Európai Parlament szerint a teljes kontinensen kell ismerni az azonos neműek házasságát és élettársi kapcsolatát

  • Afganisztánból milliók keltek útra, az Unió gazdasága folyamatosan veszít a versenyképességéből és a világgazdaságban betöltött szerepéből, de az EP megint megtalálta, mivel kell foglalkozni.
Kül 2021-06-16 | 12:07
Energiawende: tavasszal elsősorban szénégetésből származott a német villamosenergia nagy része

Energiawende: tavasszal elsősorban szénégetésből származott a német villamosenergia nagy része

  • Miközben a németek 111 forintot fizetnek kilowattóránként az áramért, az energiafordulat sem sikerül.
Kül 2021-05-10 | 17:05
„A haza túlélése a tét” – újabb nyílt levelet címeztek Macronnak francia katonák

„A haza túlélése a tét” – újabb nyílt levelet címeztek Macronnak francia katonák

  • A felhívás ismételten Emmanuel Macron köztársasági elnökhöz, a miniszterekhez, a  képviselőkhöz és a főtisztekhez intézett nyílt levél formájában jelent meg.
  • A levelet névtelenül megfogalmazó katonák szerint a következő választásokon nem „a mandátumok meghosszabbításáról vagy mások mandátumának megszerzéséről lesz szó. Hanem a haza túlélése a tét”.
  • A szerzők jelezték, hogy "nemrégiben léptek a pályára", ezért a szabályzatnak megfelelően nyilvánosan nem nyilváníthatnak véleményt.
  • A francia közéletben hónapok óta nagy viták vannak arról, a francia köztársaság keretei megfelelő védelmet biztosítanak-e a radikális iszlamizmssal szemben.
  • Az utóbbi időkben Macron elnök is arról beszél, megálljt kell parancsolni a baloldali iszlamizmusnak, mert az nem fér össze a köztársasági hagyománnyal.
Kül 2021-06-10 | 09:08
Biden feloldja a TikTok ellenében Trump-által hozott szankciókat

Biden feloldja a TikTok ellenében Trump-által hozott szankciókat

  • Az Egyesült Államokban ádáz vita volt arról a kampányban, mely politikai csoportosulás az igazán Kína- és Oroszország-ellenes, ki akadályozza meg a két keleti nagyhatalom térszerzését.
  • Trump szerint ő, és számtalan intézkedést hozott az Egyesült Államok érdekeinek védelmében Oroszország és Kína ellen is.
  • Eközben a demokraták azt olvasták a fejére - bizonyítékok nélkül -, hogy az oroszok zsebében van, vagy a kínaiakkal üzletel.
  • Ehhez képest a napokban Biden feloldotta az orosz-német Északi Áramlat II. gázvezeték-építés miatt Trump-által hozott szankciókat.
  • Most Biden a kínai TikTok és WeChat applikációk tilalmát oldotta fel.
Kül 2023-01-19 | 12:20
Új rekordot állított fel a marokkói maffia: 500 ATM-et robbantottak fel Németországban 2022-ben

Új rekordot állított fel a marokkói maffia: 500 ATM-et robbantottak fel Németországban 2022-ben

  • Az ügyészség rendőrségi nyomozói úgy jellemezték a bandát, mint akik "robbanásos támadásokat hajtottak végre közterületeken".
  • Vagyis a rablás és a terrorizmus közötti határvonal kezd elmosódni az ilyen esetekben.
  • Az ATM-ek kifosztása ahhoz kell, hogy a Hollandiában élő marokkói maffia tagjai beléphessnek a kokainkereskedők közé.
Kül 2021-07-24 | 13:21
A deportálásra váró afgán úgy megverte az osztrák rendőrnőt, hogy annak keze több helyen is eltörött

A deportálásra váró afgán úgy megverte az osztrák rendőrnőt, hogy annak keze több helyen is eltörött

  • A rendőrnő a nyakán is megsérült, és a kéztörései miatt meg kellett műteni.