Németország egyik legnagyobb klánja segélyezettként élt egy pazar villában

Németország egyik legnagyobb klánja segélyezettként élt egy pazar villában
 • A család állítólag legalább 400 000 euró szociális juttatást vett fel.
 • A nyomozók 290 000 euró készpénzt foglaltak le a segélyezett klántagok által lakott villában.
 • A rendőrök egy rendőrségi tankkal törték be az ingatlan kapuját.
 • Németországban egyre nagyobb gondot jelent a kiterjedt arab klánok okozta szervezett bűnözés.

A kláncsalád a rendőrség szerint egy leverkuseni villában lakott, miközben hatszámjegyű segélyt kaptak. A nyomozók a Rheindorf kerületben lévő ingatlan értékét több mint egymillió euróra becsülték. Kedden azonban egy rendőrségi tank áttörte a birtok kapuját, és egy különleges egység felrobbantotta a bejárati ajtót. Négy családtagot letartóztattak - tudósít a WELT.

Elfogatóparancsot adtak ki a hontalan fővádlott (46 éves), felesége (42 éves/libanoni) és két fia (24/28 éves/német-libanoni) ellen. Összesen mintegy 600 rendőr vett részt az akcióban 15 észak-rajna-vesztfáliai városban - jelentette Herbert Reul (CDU). Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere.

A leverkuseni családot az Al-Z. klánhoz tartozónak tartják. A 46 éves férfi állítólag a klán közvetítője, amely Észak-Rajna-Vesztfália egyik legnagyobb klánja. A legutóbbi helyzetjelentés 227 gyanúsítottat sorol a klánhoz, akik állítólag 441 bűncselekményért felelősek.

A nyomozók összesen mintegy 600 000 euró értékű készpénzt és anyagi javakat foglaltak le. Ebben nincs benne egy lefoglalt leverkuseni villa értéke - közölte szerdán egy düsseldorfi rendőrségi szóvivő. Közben a család legalább 400 000 euró szociális juttatást gyűjtött be.

A család egy látszólag nincstelen fia vette meg a házat, és bérbe adta apjának. A bérleti díjat a munkaügyi központ fizette. Az ingatlan finanszírozásának körülményeit ismerők "a legtisztább formában történő pénzmosásról" beszélnek, mondta Thomas Jungbluth, az észak-rajna-vesztfáliai tartományi bűnügyi hivatal szervezett bűnözés elleni vezető nyomozója. Többen nagyobb összegeket utaltak át ajándékként vagy kölcsönként, amelyeket később ismeretlen személyek készpénzben fizettek vissza.

A szervezett, bandák által elkövetett szociális csalás mellett erőszakos bűncselekményekre, zsarolásra és kábítószer-bűncselekményekre utaló jelek is voltak - mondta egy nyomozó. Két éles pisztolyt és egy Kalasnyikov AK 47-es géppisztolyt találtak, amelynek csöve le volt zárva - mondta. Emellett 19 üres vizsgálati eredményt foglaltak le a koronatesztekhez kapcsolódóan.

A 46 éves férfi "a klánbűnözés egyik abszolút első számú embere volt Észak-Rajna-Vesztfáliában" - mondta Reul. "Nemcsak letartóztattuk, hanem az otthonát is elvettük. Ez egy csapás a mai klánbűnözés topligája ellen." A villa most átkerül az államhoz a telekkönyvben - tette hozzá. Autókat és egy 30 000 eurós karórát is lefoglaltak.

Ez egy nagy nap volt a klánbűnözés elleni küzdelemben - mondta a miniszter. "Minden egyes művelettel egyre mélyebbre hatolunk a bűnügyi mocsárban és a klánok árnyékos világában." Még Armin Laschet (CDU), Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke is megszólalt és köszönetet mondott a nyomozóknak.

Elmondta, hogy a Leverkusenben és 14 másik észak-rajna-vesztfáliai városban végrehajtott akciók a düsseldorfi és duisburgi ügyészség nyomozásához kapcsolódnak. Düsseldorfban közel két éve folynak nyomozások bandákkal kapcsolatos szociális csalás és pénzmosás miatt, Duisburgban pedig egy adóügy miatt.

Mivel a gyanúsítottak veszélyesnek és fegyveresnek minősültek, különleges egységeket vetettek be. A Rajna-vidéken, Bergisches Landban és a Ruhr-vidéken összesen 31 objektumot kutattak át: házakat, lakásokat, irodákat és üzleteket.

Az akció mögött a Szervezett Bűnözés Elleni Központi Ügyészség (ZeOS) állt. "Ismét gratulálhatok a ZeOS-nak a klánbűnözés elleni küzdelemben elért újabb sikerhez" - mondta Peter Biesenbach (CDU) Észak-Rajna-Vesztfália igazságügyi minisztere. Elmondta, hogy érdemesnek bizonyult egy olyan tapasztalt ügyészekből álló, ütőképes osztagot létrehozni, amely képes akár bonyolult struktúrákat is felbomlasztani.

A ZeOS intenzív nyomozásának köszönhetően nemcsak végre tudtak hajtani egy elfogatóparancsot négy, a klán környezetéhez tartozó személy ellen, hanem nagy mennyiségű készpénzt, több lőfegyvert és egy ingatlant is lefoglaltak. A BILD című lap számolt be először arról, hogy a 46 éves férfi az Al-Z. klán egyik vezető tagja volt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-21 | 19:31
Mintegy 1 500 olyan afgánt akar befogadni Németország, akik segítették a Bundeswehrt

Mintegy 1 500 olyan afgánt akar befogadni Németország, akik segítették a Bundeswehrt

 • Afgánok érkeznek maguktól is folyamatosan illegális bevándorlókként, ezek az emberek azok, akik az afganisztáni misszióban a Bundeswehr helyi segítői voltak.
 • Jellemzően tolmácsok és családtagjaik, de vannak közöttük a tálibokkal szembeszálló fegyveresek is.
 • A befogadásukat az afganisztáni biztonsági helyzet megváltozásával indokolják, ahol mostanában egyre több területen ismét a tálibok az urak.
 • 2013 óta Németország 798 volt helyi katonát fogadott be 2 596 családtagjukkal együtt.
Kül 2021-05-13 | 11:25
A zsidók gyűlölete fokozódik a német utcákon, írja a Bild: "szar zsidók" - ordította a 180 fős tömeg a gelsenkircheni zsinagóga előtt

A zsidók gyűlölete fokozódik a német utcákon, írja a Bild: "szar zsidók" - ordította a 180 fős tömeg a gelsenkircheni zsinagóga előtt

 • Körülbelül 180 ember vett részt egy gelsenkircheni zsinagóga előtti gyűlöletdemonstráción - azt kiabálták, hogy "basszátok meg a zsidókat".
 • Izraelben a Hamász terrorszervezet a polgári lakosságot támadja, és válogatás nélkül rakétákat lő ki országszerte. Az izraeli hadsereg védekezik, és a Hamász célpontjait támadja. 
Kül 2021-05-23 | 14:00

Az osztrák katonai parancsnokság figyelmeztetése: jelentősen nő az osztrák határon feltartóztatott illegális migránsok száma

 • Az osztrák szövetségi hadsereg a migráció erősödését jelzi előre.
 • "Felső-Ausztria már így is túl sok migránst fogadott be, ami nap mint nap megmutatkozik a tömeges integrációs konfliktusokból" - figyelmeztet Felső-Ausztria kormányzóhelyettese.
 • Jelenleg is 500 felső-ausztriai katona szolgál a határaikon.
Kül 2021-06-09 | 10:22
Németországban ismét jelentősen emelkedik a benyújtott menedékkérelmek száma

Németországban ismét jelentősen emelkedik a benyújtott menedékkérelmek száma

 • A múlt hónapban 8278 új kérelmet nyújtottak be a védelmet kérők Németországban.
 • Tavaly ugyanekkor ez a szám 3777 volt.
 • Mathias Middelberg, a CDU/CSU-frakció belpolitikai szóvivője szerint "sok minden utal arra, hogy a menedékkérelmek száma tovább fog emelkedni".
 • "Ez gyakran a gazdasági migrációról szól, már nem a menekülésről" - mondta a CDU politikusa.
Kül 2021-06-21 | 15:28
Nincs az aljasságnak határa: afgán migránsok rendszeresen zaklatnak látássérült nőket Chemnitzben

Nincs az aljasságnak határa: afgán migránsok rendszeresen zaklatnak látássérült nőket Chemnitzben

 • A nők sérelmére elkövetett nemi erőszak, fogdosás, molesztálás, késes gyilkosságok és uszodai zaklatások a német sajtó híradásai szerint a mindennapok részei.
 • Most afgán elkövetőket keresnek Chemnitzben, akik látássérült nőket inzultáltak.
 • A másik kedvelt bűnelkövetése az afgánoknak Németország-szerte, hogy gyerekekkel zsúfolt játszóterek mellett önkielégítenek.
Kül 2021-07-16 | 12:23
Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt

Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt

 • Az Egyesült Királyságban a fertőzések mintegy 99%-át továbbra is ez a változat okozza.
 • A Covid-19-es megbetegedések száma 48 553-mal emelkedett a legutóbbi 24 órás időszakban, ami az elmúlt hat hónap legnagyobb napi emelkedése.
Kül 2021-07-25 | 20:45
Afgán migránshullám érte el Ausztriát: csak ezen a hétvégén 100 migránst fogtak el

Afgán migránshullám érte el Ausztriát: csak ezen a hétvégén 100 migránst fogtak el

 • Az osztrákok szerint különösen a magyarországi határuknál jelentős a migrációs nyomás.
 • Ez azért is különös, mert a magyar rendőrök és honvédek is dolgoznak közben: több tízezer migránst kaptak eddig el 2021-ben, minden héten több száz főt.
Kül 2021-06-04 | 09:03
Chicago: bandatagok üldözték a 14 éves lányt, majd fejbelőtték

Chicago: bandatagok üldözték a 14 éves lányt, majd fejbelőtték

 • Az Egyesült Államok-beli Chicagoban nincs nyoma annak, hogy az utcai erőszak csillapodna.
 • A közbiztonság válságos állapotban van a városban, de a leszbikus demokrata polgármester a közend fenntartása helyett azzal van elfoglalva, hogy nem ad fehér újságíróknak interjút.
 • Chicagóban 2021-ben 1418 embert lőttek le, míg 2020-ban összesen 1252-en váltak lövöldözés áldozatává - számolt be a Chicago Tribune.