A Momentum Portik Tamás egykori szeretőjének jelölésével is nagyon mellényúlt Szolnokon

A Momentum Portik Tamás egykori szeretőjének jelölésével is nagyon mellényúlt Szolnokon
 • Nem igazán tud nyerőt húzni mostanában a Momentum.
 • Kezdődött ez a kínos leszereplés az elhíresült Fegyőr-interjúval a Partizánban, folytatódott a Jobbik-DK szövetséggel a választókörzetek felosztásában.
 • Most kiderült, a Szolnokra ejtőernyőztetett jelöltjük, Kármán Irén sem tetszik a helyieknek.
 • Berg Dánielt a hétvégén visszaléptették Tordai Bence javára, és Hadházyt sem támogatja a DK Zuglóban.
 • Az utóbbi hónapok nem úgy fognak bevonulni a Momentum történetébe, mint a legsikeresebb korszakuk.

A fővárosból Szolnokra delegált, politikai babérokra törő egykori újságíró a jelek szerint ha mást nem, a fenyegetőző, ellentmondást nem tűrő, lekezelő és lehengerlő stílust megtanulta egykori barátjától, a maffiózó Portik Tamástól. Többen panaszkodtak már a közösségi oldalakon Kármán Irén modora miatt, egyre népszerűtlenebb a baloldal jelöltje az alföldi nagyvárosban - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet információi szerint már a helyi Momentum tagjaival sincs beszélőviszonyban a Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es választókörzetének Fekete-Győr András pártelnök által támogatott országgyűlési képviselőségre hajtó jelöltje, Kármán Irén.

Az egykori újságíró több baloldali politikust is mélyen megsértett, meg is fenyegetett, a közösségi oldalakon a helyi polgárok is arról panaszkodnak, hogy agresszív, kioktató, lekezelő stílusban reagál azokra a hozzászólásokra, amelyekben kritizálni merik politikai ambícióit, stílusát.

A Jobbik szolnoki szervezete a Facebook közösségi oldalán hozta nyilvánosságra az elmúlt napokban, milyen minikritériumoknak kell megfelelnie valakinek ahhoz, hogy jelöltként parlamenti képviselői célokat tűzzön ki maga elé.

A közlemény alapján hozzáteszik: ezek a feltételek nem újak, hónapokkal korábban közölték a részleteket a többi párttal. Szavaikból egyértelműen kitűnik, az ellenzéki előválasztás jelenlegi jelöltje nem felel meg ezeknek az elvárásoknak: Kármán Irén nem él és nem is dolgozik a választókörzetben. Soha nem is élt itt, ezért nincs társadalmi hátországa.

A Jobbik szerint legalább ötéves tényleges és tevőleges szolnoki múlt kell a jelöltséghez, és úgy vélik, egy jelöltnek biztos, politikán kívüli személyes egzisztenciával is bírnia kell, ezt sem látják a Momentum Budapestről nyakukra küldött megbízottja esetében, zavaros hátterű, ejtőernyősként ideküldött politikai kalandorként utalva Kármán Irénre.

A szolnoki polgárok szerint a momentumos jelölt korábbi, Portik Tamás maffiózóval, többszörös gyilkossal bevallott intim viszonya alkalmatlanná teszi az egykori újságírót arra, hogy tisztes polgárok érdekeit képviselje az alföldi nagyvárosban. A többi baloldali párt sincs megelégedve a jelölttel.

A Magyar Nemzet információi szerint közös nyilatkozatban tervezik kifejezni aggodalmukat Kármán személye miatt. Úgy vélik, zavaros múltja miatt az egész szolnoki ellenzéki előválasztás hitelességét veszélyezteti, emiatt nemcsak az ellenzéki összefogás, de az ellenzék szavazóbázisa is megrogyhat. Kármán ugyan már tagadja, hogy egy riportsorozata megírásához fűződő munkakapcsolaton kívül a magánéletben is viszonya lett volna az akkor még büntetlen Portikkal, de korábbi nyilatkozatai ezt cáfolják. A szolnokiak úgy tudják, Kármánt idézve, az újságírásról politikusi "szakmára" váltó jelölt megpróbálta letiltatni az alábbi, bizonyító erejű videót.

A szolnokiak Facebook-közössége szerint Kármán erőszakossága a helyi baloldal politikusait is megosztotta. A Kimondott Szolnok ellenzéki oldal bejegyzései szerint a helyi Momentum vezetői már telefonon sem hajlandók vele beszélni, amiért Kármán magát felsőbbrendűnek képzelve próbálja rákényszeríteni akaratát másokra.

A helyi szocialisták sem örülnek Kármánnak. Az MSZP a fiatal szolnoki önkormányzati képviselőt, László Norbertet szerette volna indítani az ellenzéki előválasztáson. Az időközben országosan megköttetett MSZP–Momentum-paktum értelmében jelöltjüket leszedték a baloldali sakktábláról, és először arra utasították a helyi aktivistáikat, álljanak be a fővárosból Szolnokra delegált Kármán Irén mögé.

Mára a helyzet változott, a Momentum jelöltjének a szocialisták szerint sincs semmilyen kötődése a városhoz és a választókörzethez, s bár erős önreklámmal próbálja magát népszerűsíteni, helyismerete sincs. Múltja mellett jelenlegi politikai stílusa is felvállalhatatlan. A szolnoki szocialisták kijelentették, most már nem szívesen támogatják a Momentum jelöltjét, nem tesznek semmit az érdekében. A szolnoki ellenzék közösségi oldalán tegnap arról számoltak be, hogy Kármán egyik éjjel telefonról küldött üzenetben utasította Szolnok szocialista alpolgármesterét, Győrfi Mihályt és az MSZP visszaléptetett jelöltjét az együttműködésre és a személyét támogató kampányra.

A bejegyzés szerint miután közölték vele, hogy erre semmilyen esély nincsen, Kármán maffiózókat megszégyenítő módon fenyegette meg a szocialistákat, hogy politikai karrierjével játszik az, aki megtagadja az utasítást. A Magyar Nemzet telefonon megkereste az alpolgármestert. Győrfi Mihály titkárnőjén keresztül üzenve semmit nem kívánt hozzáfűzni az állítólagos fenyegetéshez, de nem is tagadta azt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-17 | 10:55
Orbán Viktor: Ferenc pápa szerint a család fogalmát az anya, az apa és a gyerek jelenti

Orbán Viktor: Ferenc pápa szerint a család fogalmát az anya, az apa és a gyerek jelenti

 • Csattanós választ kapott a Szentatyától az ateista, baloldali propagandamédia, amely kénye-kedve szerint idézgeti Ferenc pápát.
Bel 2021-06-12 | 13:53
Az ellenzék szerint mindent elloptak Magyarországon, erre Karácsony olyan nagyvonalú osztogatást jelentett be, hogy abba belerokkan az ország

Az ellenzék szerint mindent elloptak Magyarországon, erre Karácsony olyan nagyvonalú osztogatást jelentett be, hogy abba belerokkan az ország

 • A baloldali politikusok mindig nagy ügybuzgalommal költik mások pénzét.
 • Most is erre készülnek: a nyelvvizsga-botrányában botladozó Karácsony óriási költekezést jelentett be szombaton.
 • Költekezés és adóemelés - a régi jól ismert recept, amelynek egyetlen eredménye, hogy mindenki csak egyre szegényebb lesz, ezt minden magyar ismeri.
 • A nagy pénzszórás mellett persze gyorsan kiderültek az igazán fontos dolgok is: a Soros-egyetem visszahozása, a kisegyházak - netán a szcientológia? - újbóli elismerése, a munkanélküli segély folyósításának visszaállítása 9 hónapra, az önkormányzatok kárpótlása a koronavírus-járvány során elvesztett forrásaik miatt.
 • Ez utóbbit a héten a kormányzat milliárdos tételben tette meg Szeged, Érd, Miskolc, Pécs és más városok esetében is, Karácsony 41 tanácsadója még biztosan nem fedezte fel ezt a Magyar Közlönyben.
Bel 2021-07-05 | 20:42
Gyurcsány nem emlékezett arra, a barcsi gyerekosztályt ő záratta be

Gyurcsány nem emlékezett arra, a barcsi gyerekosztályt ő záratta be

 • Utcafórumán semmisítették meg a feledékeny ex-miniszterelnököt.
 • Később a pedofil-ellenes törvénybe is belegabalyodott Gyurcsány Ferenc.
 • Amint felsült, úgy arrébb is kullogott.
Bel 2021-10-06 | 14:27
Karácsony úgy menekült el a versenyből, hogy marad

Karácsony úgy menekült el a versenyből, hogy marad

 • Karácsony Gergely szerdán 14.00-tól rendkívüli bejelentést tett, sokan arra számítottak, visszalép a megerősödő Márki-Zay javára.
 • Nem ez történt: igazából nem mondott semmit, csak azt, versenyben marad, mert ő képvisel valamit, amit a többiek nem.
 • Ez egy trükk.
 • Karácsony karrierista és gátlástalan, ha a saját pozíciójáról van szó; és aki ismeri, pontosan tudja, hogy régen a fejébe vette, hogy egyszer miniszterelnök lesz.
 • A napokban publikált Medián és Závecz közvélemény-kutatások azonban meggyőzhették arról, nincs esélye Orbánnal szemben.
 • De nem csak neki, ellenfeleinek sincs valós esélye a jelenlegi állás szerint legyőzni a Fideszt.
 • Ezért egy trükkös megoldáshoz folyamodott: bent marad a versenyben, hiszen közvélemény-kutatási adatok szerinti 3. helyezése miatt számára az teljesen tét nélküli.
 • Neki már mindegy, hogy Márki-Zay nyer vagy Dobrev, mert a kutatások szerint egyikük sem valós kihívója Orbánnak.
 • Bármelyikük is vezeti falnak a baloldali összefogást 2022-ben, Karácsony eljátszhatja, hogy ő nem volt ott a vereségnél, nem volt a vereséget megelőző marakodás részese, hiszen nem ő volt a miniszterelnök-jelölt.
 • Ő egy békülékenyebb ajánlatot nyújtott volna az embereknek, de az nem nyert az előválasztáson, ám a harciasabb retorika (Dobrev vagy Márki-Zay) sem vezetett eredményre a Fidesz ellen.
 • És elkezdhet azzal kampányolni, mit kellene másképpen csinálnia az ellenzéknek.
 • Eljátszhatja azt a trükköt, amivel minden, számára kényelmetlen helyzetet meg akar úszni: ő ott sem volt, nem felelős semmiért. Pontosan azt teszi, amit minden szorult helyzetben tenni szokott: csak a saját, egyéni szempontjaira, karrierjére figyel, és azt gátlástalanul, tűzön-vízen át, képviseli.
 • Karácsony tehát előremenekül: személyesen már az ellenzék 2022 utáni vereségére készül.
Bel 2021-07-01 | 12:51

Orbán: Köszönet az egészségügyi dolgozóknak a helytállásért és a szolgálatért! 🙏

 • Semmelweis-napon mondott köszönetet a magyar egészségügyi dolgozóknak a kormányfő.
Bel 2021-05-15 | 21:39

Miközben Nyírtassra jár haza miniszterelnöki ambícióit dédelgetni, 2004-ben Karácsony azt nyilatkozta, "amikor az ELTE-re kerültem, rájöttem, hogy Budapest az én igazi világom"

 • Karácsony a 2022-es miniszterelnök-jelölti ambícióit is szülőfalujában, Nyírtasson jelentette be.
 • 2018-ban ugyaninnen indította MSZP-P közös jelöltségét.
 • Akkor 11,91%-ot ért el, az Orbán Viktor vezette Fidesz 49,27 százalékával szemben.
 • Egy 2004-es, a Népszabadságnak adott interjújában úgy fogalmazott a jelenlegi Főpolgármester, hogy a mostani és a 2018-as nyírtassi színészkedése ellenére "Egy dologra azért jó volt, hogy felkerültem, mert rájöttem, hogy Budapest az én igazi világom".
Bel 2021-10-13 | 15:50
Karácsony fél év kampányolás után felfedezte magában, hogy ő a Főpolgármester

Karácsony fél év kampányolás után felfedezte magában, hogy ő a Főpolgármester

 • Fogadkozik, hogy Budapest képviseletéről soha nem mond le.
 • Meglátjuk, egy hete még fogadkozott, hogy nem lép vissza a miniszterenök-jelöltségtől.
 • Természetesen ünnepelni is úgy ünnepel, hogy kampányszabadságon van.
 • A videóban alig vannak olyan képek, hogy a Főpolgármester dolgozna.
Bel 2021-10-20 | 09:35
Újabb közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését

Újabb közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését

 • A beoltottak száma 5 929 164, közülük 5 706 773 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 33 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
 • Összesen 1 668 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 838 916 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 30 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 792 757 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 15 711 főre emelkedett. 
 • 1058 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 145-en vannak lélegeztetőgépen.
 • Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak.