A Momentum Portik Tamás egykori szeretőjének jelölésével is nagyon mellényúlt Szolnokon

A Momentum Portik Tamás egykori szeretőjének jelölésével is nagyon mellényúlt Szolnokon
  • Nem igazán tud nyerőt húzni mostanában a Momentum.
  • Kezdődött ez a kínos leszereplés az elhíresült Fegyőr-interjúval a Partizánban, folytatódott a Jobbik-DK szövetséggel a választókörzetek felosztásában.
  • Most kiderült, a Szolnokra ejtőernyőztetett jelöltjük, Kármán Irén sem tetszik a helyieknek.
  • Berg Dánielt a hétvégén visszaléptették Tordai Bence javára, és Hadházyt sem támogatja a DK Zuglóban.
  • Az utóbbi hónapok nem úgy fognak bevonulni a Momentum történetébe, mint a legsikeresebb korszakuk.

A fővárosból Szolnokra delegált, politikai babérokra törő egykori újságíró a jelek szerint ha mást nem, a fenyegetőző, ellentmondást nem tűrő, lekezelő és lehengerlő stílust megtanulta egykori barátjától, a maffiózó Portik Tamástól. Többen panaszkodtak már a közösségi oldalakon Kármán Irén modora miatt, egyre népszerűtlenebb a baloldal jelöltje az alföldi nagyvárosban - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet információi szerint már a helyi Momentum tagjaival sincs beszélőviszonyban a Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es választókörzetének Fekete-Győr András pártelnök által támogatott országgyűlési képviselőségre hajtó jelöltje, Kármán Irén.

Az egykori újságíró több baloldali politikust is mélyen megsértett, meg is fenyegetett, a közösségi oldalakon a helyi polgárok is arról panaszkodnak, hogy agresszív, kioktató, lekezelő stílusban reagál azokra a hozzászólásokra, amelyekben kritizálni merik politikai ambícióit, stílusát.

A Jobbik szolnoki szervezete a Facebook közösségi oldalán hozta nyilvánosságra az elmúlt napokban, milyen minikritériumoknak kell megfelelnie valakinek ahhoz, hogy jelöltként parlamenti képviselői célokat tűzzön ki maga elé.

A közlemény alapján hozzáteszik: ezek a feltételek nem újak, hónapokkal korábban közölték a részleteket a többi párttal. Szavaikból egyértelműen kitűnik, az ellenzéki előválasztás jelenlegi jelöltje nem felel meg ezeknek az elvárásoknak: Kármán Irén nem él és nem is dolgozik a választókörzetben. Soha nem is élt itt, ezért nincs társadalmi hátországa.

A Jobbik szerint legalább ötéves tényleges és tevőleges szolnoki múlt kell a jelöltséghez, és úgy vélik, egy jelöltnek biztos, politikán kívüli személyes egzisztenciával is bírnia kell, ezt sem látják a Momentum Budapestről nyakukra küldött megbízottja esetében, zavaros hátterű, ejtőernyősként ideküldött politikai kalandorként utalva Kármán Irénre.

A szolnoki polgárok szerint a momentumos jelölt korábbi, Portik Tamás maffiózóval, többszörös gyilkossal bevallott intim viszonya alkalmatlanná teszi az egykori újságírót arra, hogy tisztes polgárok érdekeit képviselje az alföldi nagyvárosban. A többi baloldali párt sincs megelégedve a jelölttel.

A Magyar Nemzet információi szerint közös nyilatkozatban tervezik kifejezni aggodalmukat Kármán személye miatt. Úgy vélik, zavaros múltja miatt az egész szolnoki ellenzéki előválasztás hitelességét veszélyezteti, emiatt nemcsak az ellenzéki összefogás, de az ellenzék szavazóbázisa is megrogyhat. Kármán ugyan már tagadja, hogy egy riportsorozata megírásához fűződő munkakapcsolaton kívül a magánéletben is viszonya lett volna az akkor még büntetlen Portikkal, de korábbi nyilatkozatai ezt cáfolják. A szolnokiak úgy tudják, Kármánt idézve, az újságírásról politikusi "szakmára" váltó jelölt megpróbálta letiltatni az alábbi, bizonyító erejű videót.

A szolnokiak Facebook-közössége szerint Kármán erőszakossága a helyi baloldal politikusait is megosztotta. A Kimondott Szolnok ellenzéki oldal bejegyzései szerint a helyi Momentum vezetői már telefonon sem hajlandók vele beszélni, amiért Kármán magát felsőbbrendűnek képzelve próbálja rákényszeríteni akaratát másokra.

A helyi szocialisták sem örülnek Kármánnak. Az MSZP a fiatal szolnoki önkormányzati képviselőt, László Norbertet szerette volna indítani az ellenzéki előválasztáson. Az időközben országosan megköttetett MSZP–Momentum-paktum értelmében jelöltjüket leszedték a baloldali sakktábláról, és először arra utasították a helyi aktivistáikat, álljanak be a fővárosból Szolnokra delegált Kármán Irén mögé.

Mára a helyzet változott, a Momentum jelöltjének a szocialisták szerint sincs semmilyen kötődése a városhoz és a választókörzethez, s bár erős önreklámmal próbálja magát népszerűsíteni, helyismerete sincs. Múltja mellett jelenlegi politikai stílusa is felvállalhatatlan. A szolnoki szocialisták kijelentették, most már nem szívesen támogatják a Momentum jelöltjét, nem tesznek semmit az érdekében. A szolnoki ellenzék közösségi oldalán tegnap arról számoltak be, hogy Kármán egyik éjjel telefonról küldött üzenetben utasította Szolnok szocialista alpolgármesterét, Győrfi Mihályt és az MSZP visszaléptetett jelöltjét az együttműködésre és a személyét támogató kampányra.

A bejegyzés szerint miután közölték vele, hogy erre semmilyen esély nincsen, Kármán maffiózókat megszégyenítő módon fenyegette meg a szocialistákat, hogy politikai karrierjével játszik az, aki megtagadja az utasítást. A Magyar Nemzet telefonon megkereste az alpolgármestert. Győrfi Mihály titkárnőjén keresztül üzenve semmit nem kívánt hozzáfűzni az állítólagos fenyegetéshez, de nem is tagadta azt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-20 | 16:47
A Cseh Katka-botrány megrázta a Momentumot: az év egészében a párt támogatottsága most a legalacsonyabb

A Cseh Katka-botrány megrázta a Momentumot: az év egészében a párt támogatottsága most a legalacsonyabb

  • A biztos pártválasztóknál 2, a teljes népességen belül 1 százalékot veszítettek.
  • A Fidesz 3. hónapja vezeti az IDEA Intézet közvélemény-kutatását.
  • A teljes népességen belül 1 százalékkal vezet az ellenzék.
  • A Fidesz-KDNP azonban 4 százalékkal vezet a biztos pártválasztók között.
  • Az MSZP visszaverekedte magát a parlamenti küszöb környékére.
  • A Párbeszéd és az LMP megrekedt 2-2 százalékon, még úgy is, hogy az LMP javított 1 százalékot.
  • A Jobbik és a DK támogatottsága nem változott, a DK az első, a Jobbik a második.
Bel 2022-02-24 | 13:38
Orbán Viktor: Szó sem lehet róla, hogy magyar katonák menjenek Ukrajnába

Orbán Viktor: Szó sem lehet róla, hogy magyar katonák menjenek Ukrajnába

  • Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.
Bel 2021-09-25 | 15:41
Orbán: helyre kell állítani azt a méltóságot és azt az erőt, amelyet elvettek a magyar vidéktől

Orbán: helyre kell állítani azt a méltóságot és azt az erőt, amelyet elvettek a magyar vidéktől

  • A Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, Sárospatakon beszélt erről a miniszterelnök.
Bel 2021-09-30 | 21:40
95 körzet összesítése után továbbra is Dobrev vezet

95 körzet összesítése után továbbra is Dobrev vezet

  • Dobrev Klára: 186 674 szavazat (34,58%).
  • Karácsony Gergely: 146 597 szavazat (27,15%).
  • Márki-Zay Péter: 108 302 szavazat (20,06%).
  • Jakab Péter: 77 538 szavazat (14,36%).
  • Fekete-Győr András: 18 296 szavazat (3,39%).
Bel 2021-07-01 | 19:28
Márki-Zay Péter: Tóth Csaba nem erősíti azt, hogy az ellenzék ajánlata tiszta legyen

Márki-Zay Péter: Tóth Csaba nem erősíti azt, hogy az ellenzék ajánlata tiszta legyen

  • Hódmezővásárhely polgármestere ezzel indokolta, miért Hadházyt támogatja a zuglói előválasztáson.
  • Márki-Zay Péter úgy látja, nehéz harc lesz az ellenzéki oldalon is a listás helyekért.
Bel 2021-06-14 | 11:40
Az ellenzéki botrányvárosban is visszalépteti jelöltjét a Momentum

Az ellenzéki botrányvárosban is visszalépteti jelöltjét a Momentum

  • Göd hangos botrányokkal volt tele 2020-ban.
  • A sokak szerint összeférhetetlen momentumos polgármester egy hatalmas SAMSUNG-beruházással szórakozott sokáig, majd a barátait jelölte az önkormányzat különböző pozícióiba.
  • Nemrégiben a momentumos polgármester feleségét indították volna a Dunakeszi-Göd választókerületben, de vasárnap visszaléptették a bukott főpolgármester-helyettes, Dorosz Dávid javára.
  • Őt támogatja a Jobbik is.
  • Megint eggyel több választókerületben lett lezsírozva előre az ellenzéki indulók sora.