Pride-hónap: ahol valóban üldözik a homoszexualitást, ott a nemzetközi nagyvállalatok nem cserélik a logóikat szivárványosra

Pride-hónap: ahol valóban üldözik a homoszexualitást, ott a nemzetközi nagyvállalatok nem cserélik a logóikat szivárványosra
 • A Pride-hónap miatt a nemzetközi nagyvállalatok elkezdték lecserélni logóikat a közösséig médiában szivárványszínűre.
 • Persze nem mindenhol: azokban az országokban, ahol a homoszexuálisok valódi üldöztetésnek vannak kitéve, ott a nemzetközi multicégek nem cserélnek logót.

A homofóbia elleni akcióhónap alkalmából számos vállalat szivárványszínűre változtatja logóját. Milyen hősies! De igazán kínossá akkor válik, ha megnézzük ugyanezen vállalatok közösségimédia fiókjait azokban az országokban, ahol a homoszexuálisokat valóban üldözik - írja a tichyseinblick.

Aki még mindig úgy ismeri a júniust, mint az esküvő hónapját, annak el kell mondanunk, ez már a múlt. Most a Pride hónap van, amikor az LMBT+ közösséget mindnehol kiemelik és ünneplik. Ez egy ünnep az olyan vállalatok számára, amelyek marketing részlegei politikailag korrekt erény-küldetésen vannak. Talán már észrevettél egy-két szivárványos zászlót a kirakatokban vagy a cégek weboldalain - vagy írd be a "pride month" kifejezést a Google-ba, és máris egy rakás szivárványos és más LMBT+ közösségi szimbólummal és konfettivel találkozol, sőt, még egy szivárványos szívecske is fel-le ugrál.

Szép kis mókás dolog, ami gyönyörködteti azokat, akik úgy érzik, hogy ez vonzó, és figyelmen kívül hagyhatják azok, akik nem tudnak vele mit kezdeni. Egy virtuális szivárványzászló önmagában nem teszi toleránsabbá a világot, mint ahogyan a "bio" kifejezés sem fogja megmenteni a természetet. Egyeseknél még az ellenkező hatást is kiválthatja, mert hosszú távon az idegeire megy, amikor az minden egyes konzervdobozból kipattan. Egy hónap múlva azok a szivárványos zászlók megint kevésbé lesznek mindenhol jelen, ez az egy hónap nem fog semmin sem változtatni.

És ami még fontosabb, hogy sok helyen eleve nem is voltak ott.

A Twitteren igazi szarvihar készülődik, mivel egyes felhasználók számos nagyvállalat képmutatását észlelték: ha például megnézi a Siemens Németország Twitter-fiókját, a profilképen a szivárványszínű Siemens-logó látható.

Ugyanez igaz az összes regionális Siemens-profilra, az amerikaitól a spanyolig. Érdekessé akkor válik a dolog, amikor a Siemens közel-keleti fiókját nyitja meg. Mi az ott, egyáltalán nincs szivárványos zászló?

Nincs.

Ugyanez vonatkozik a Siemens Indonéziára és Nigériára is. A játékfejlesztő Bethesda a nyugati világ amúgy is nagyrészt toleráns országaiban minden fiókot szivárványos zászlókkal látott el, de a Bethesda Közel-Keletnél ásító üresség van, a BMW-nél és a Mercedes Benznél ugyanez.


A marketing csak ott "bátor" tiltakozás, ahol azt általánosan ünneplik. Ez olyan, mintha Németországban tüntetnének a nők jogaiért, de Iránban nem... Oké, ez olyan, mintha a melegek jogai mellett érvelnénk, de aztán a Fatah ifjúság... tudod mit, feladom.

A büszkeség hónapja leleplezi a nyugati világ kettős mércéjét.

Németországban és a nyugati világban az emberek ingyenes ékekkel ékesítik magukat, és olyan hozzáállást propagálnak, amellyel valójában csak a lakosság minimális része nem ért egyet. Ahol a melegek jogai egyébként is érvényesek, és még a "házasság mindenkinek" is lehetséges, ott harcolnak a homofóbia ellen.

De ahol melegeket bebörtönöznek, megkínoznak és kivégeznek, ott hallgatnak. Ez csak egy olcsó PR-akció, és az is marad, amíg hosszú távon nem érdekelt az elnyomott és üldözött melegek érdekeiben. Ezt nem szabad elfelejteni az elkövetkező napokban és hetekben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-12-18 | 10:36
Jobboldali fordulat a német CDU-ban

Jobboldali fordulat a német CDU-ban

 • Harmadszorra sikerrel járt a CDU konzervatív szárnyához tartozó jelölt.
 • Kár, hogy időköben a CDU ellenzékbe szorult, és egy sötétzöld-vörös kormánya lett Németországnak.
Kül 2021-06-08 | 20:54
A német zöldek kancellár-jelöltje bocsánatot kért a pontatlan jövedelem-igazolásai és a hibás önéletrajza miatt

A német zöldek kancellár-jelöltje bocsánatot kért a pontatlan jövedelem-igazolásai és a hibás önéletrajza miatt

 • A német sajtó hetek óta Annalena Baerbock diploma-, jövedelmi- és önéletrajzi botrányai miatt hangos.
 • Ma a német Zöldek társelnöke bocsánatot kért a mulasztásaiért.
 • Karácsony Gergely idehaza továbbra is lubickol a hazugságokban, és eszébe sem jut bocsánatot kérni.
Kül 2022-02-24 | 13:12
Szijjártó berendelte az orosz nagykövetet a külügyminisztériumba

Szijjártó berendelte az orosz nagykövetet a külügyminisztériumba

 • A külügyminiszter világossá tette: Magyarország része a közös európai válasznak, és nem fogják engedni, hogy belesodródjunk a háborús konfliktusba.
Kül 2021-05-13 | 12:37
Úszik az olajban a globális klímacélokkal kampányoló Biden elnök környezete

Úszik az olajban a globális klímacélokkal kampányoló Biden elnök környezete

 • Kampánya során Joe Biden amerikai elnök azt ígérta, nem fogad el pénzt a fosszilis energiával foglalkozó iparágaktól.
 • Úgy tűnik a kabinetjének tagjai kevésbé válogatósak.
 • Az elnök klímaügyi különleges elnöki megbízottjának, John Kerry feleségének az apja 115 ezer dollárnyi olaj és gázipari befektetéssel rendelkezik.