Nem engedélyezték a kihajózást a Sea-Eye 4 NGO-hajónak a palermói hatóságok a Földközi-tengerre

Nem engedélyezték a kihajózást a Sea-Eye 4 NGO-hajónak a palermói hatóságok a Földközi-tengerre
 • Bár a regensburgi szervezet szerint a hajó kapitánya példás munkát végzett, mások nem így látják a földközi-tengeri migránstaxiztatást.
 • A kritikusoknak az a véleménye, hogy az NGO-k tevékenysége a Földközi-tengeren "embercsempészet", illetve az embercsempészethez való segítségnyújtás és felbujtás, és az Afrikából Európába irányuló, életveszélyes illegális migráció katalizátora.
 • Észak-Afrikában virágzik az "afrikaiak menekülését segítő", euró százmilliós feketeüzlet.
 • A helyszínen a haszonlesők drágán megfizettetik egy hely biztosítását - a többnyire hajózásra alkalmatlan csónakok egyikén, majd útnak engedik a túlzsúfolt csónakot, hogy egy NGO hajó rátaláljon azokra, akik étlen-szomjan a ladikokban vesztegelnek.
 • A csónakos embercsempészet miatt a Földközi-tengeren évente ezernyi ember fullad meg a nyílt vízen, és válik a hullámsír halottjává.

Az olasz hatóságok feltartóztattak egy német zászló alatt közlekedő NGO-hajót, amely migránsokat vesz fel a fedélzetére a Földközi-tengeren - számol be róla az epochtimes.

A Sea-Eye 4 "technikai okok" miatt nem hagyhatta el Palermót - közölte szombaton a regensburgi székhelyű Sea-Eye szervezet. A nem kormányzati szervezet "groteszknek" nevezte a hatóságok által felhozott indokot.

"A kimentett emberek nagy száma" meghaladja azt a megengedett létszámot, amelyre a hajó engedéllyel rendelkezik - idézte a civil szervezet az olasz parti őrség jelentését. A döntés "komoly veszélyt jelent a hajóra és a legénységre".

"Mindig arról van szó, hogy azt állítják, a német mentőhajók rendszeresen túl sok embert mentenek meg" - mondta Gorden Isler, a Sea-Eye elnöke. Ugyanakkor azt mondta, hogy a Sea-Eye 4 kapitánya "példásan teljesítette a tengeri mentési feladatokat". "Látta a tengeri vészhelyzeteket, és biztonságos mentést hajtott végre" - mondta.

A kritikusok viszont úgy látják, hogy a nem kormányzati szervezetek tevékenysége a Földközi-tengeren "embercsempészet", illetve az embercsempészethez való segítségnyújtás és felbujtás, valamint az Afrikából Európába irányuló, életveszélyes illegális migrációnak a katalizátora. Észak-Afrikában virágzik az "afrikaiak menekülését segítő" üzlet. A helyszínen a haszonlesők drágán megfizetik egy hely biztosítását - a többnyire hajózásra alkalmatlan csónakok egyikén.

A Sea-Watch 4 májusban indult útnak, és a szervezet szerint eddig 408 migránst és menekültet vett fel a tengeren, köztük 150 gyermeket. A hajó a jelentések szerint a negyedik német zászló alatt közlekedő NGO-hajó, amelyet Olaszország feltartóztatott. A mentőakciókban a szintén német 'Alan Kurdi' és a 'Sea-Watch 3' és 'Sea-Watch 4' is érintett.

A római belügyminisztérium szerint január óta már több ezer ember érkezett Afrikából a Földközi-tengeren keresztül Olaszországba. A legtöbb hajó Líbiából és Tunéziából indul. Az átkelés veszélyes. Az ENSZ szerint január óta legalább 760 ember fulladt vízbe, amikor megpróbált átkelni a Földközi-tengeren.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-26 | 19:00
Újabb ország zárja kapuit: alacsonyan képzett migránsok helyett gazdag befektetőket akar Új-Zéland

Újabb ország zárja kapuit: alacsonyan képzett migránsok helyett gazdag befektetőket akar Új-Zéland

 • Szigorodnak a bevándorlási szabályok az országban: a gazdag befektetőket helyezi előtérbe az alacsonyan képzett bevándorlók helyett, mert ők hoznak valódi értéket, írja a Mandiner.
Kül 2021-07-04 | 19:53
Meredek emelkedés a brit fertőzési adatokban, de az oltások működnek

Meredek emelkedés a brit fertőzési adatokban, de az oltások működnek

 • Az Egyesült Királyság újabb 24 248 koronavírusos megbetegedést és 15 további halálesetet jelentett - derül ki a legfrissebb napi adatokból.
Kül 2021-06-07 | 19:59
Spanyolországban is viták középpontjába került a magas áramár

Spanyolországban is viták középpontjába került a magas áramár

 • "Ennek a kormánynak meg kell hallgatnia a fogyasztókat" - mondja egy spanyol kormánypárti politikus.
 • Ione Belarra arra hívja fel a figyelmet, hogy az árnövekedés alapvető oka az oligopolisztikus villamosenergia-piac.
Kül 2021-08-07 | 09:00
A veszélyek ellenére egyre több migráns kel át a La Manche-csatornán

A veszélyek ellenére egyre több migráns kel át a La Manche-csatornán

 • Az sem tartóztatja őket vissza, hogy a Brit kormány bejelentette, jelentősen szigorítja az embercsempészet büntetését, és börtönnel sújtja az illegálisan érkezőket.
 • Egyharmadával több migráns érkezett az Egyesült Királyságba fél év alatt, mint tavaly a teljes évben.