Chicago: bandatagok üldözték a 14 éves lányt, majd fejbelőtték

Chicago: bandatagok üldözték a 14 éves lányt, majd fejbelőtték
  • Az Egyesült Államok-beli Chicagoban nincs nyoma annak, hogy az utcai erőszak csillapodna.
  • A közbiztonság válságos állapotban van a városban, de a leszbikus demokrata polgármester a közend fenntartása helyett azzal van elfoglalva, hogy nem ad fehér újságíróknak interjút.
  • Chicagóban 2021-ben 1418 embert lőttek le, míg 2020-ban összesen 1252-en váltak lövöldözés áldozatává - számolt be a Chicago Tribune.

Bandatagok üldöztek, majd lőttek fejbe egy 14 éves lányt Chicago déli részén szerda este, aki kritikus állapotban van - írja a Dailly Caller.

Az áldozat a kutyáját sétáltatta barátjával közösen este 6 óra körül, amikor három fiatal bandatag közeledett felé, és állítólag megkérdezték, hogy melyik bandához tartozik. Miután azt válaszolta, hogy az édesanyja is egy bandába tartozik, a trió állítólag üldözőbe vette, és egy kézifegyverrel fejbe lőtte - írja a Chicago Sun-Times.

A kislányt a Comer Gyermekkórházba szállították, ahol megműtötték, és továbbra is kritikus állapotban van - közölte a rendőrség.

Ray Lopez tanácsos a "bandakultúrát" tette felelőssé az incidensért, mondván: "A bandák felemelkedésének véget kell vetni. Ez nem aranyos [jelenség]. Csak egy kimenetelhez vezet, amit tegnap este láttunk" - mondta a Sun-Timesnak.

A három fegyveres egy terepjáróval menekült el az incidens elől - számolt be a Sun-Times. A rendőrség nem azonosította és nem tartóztatta le a gyanúsítottakat.

A 18 év alatti lövöldözések áldozatainak száma az elmúlt években folyamatosan nőtt az Egyesült Államokban. 2020-ban 5100 gyereket lőttek le, és sok esetben a lövöldözőt nem sikerült azonosítani.

Chicagóban 2021-ben 1418 embert lőttek le, míg 2020-ban összesen 1252-en váltak lövöldözés áldozatává - számolt be a Chicago Tribune.

A Memorial Day hétvégéjén a lövöldözések három halálos áldozatot és 32 sérültet követeltek - jelentette a Fox News.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-12 | 12:59
Macron újra akarja indítani a francia-brit kapcsolatokat

Macron újra akarja indítani a francia-brit kapcsolatokat

  • Korábban a franciák mindig a britekre hagyatkoztak a németek ellensúlyozása érdekében.
  • Ez volt a francia politika De Gaulle-i öröksége.
Kül 2021-06-18 | 12:07
Nem igazán lehet hátradőlni: a briteknél az emberek 80%-a kapott legalább egy oltást, mégis elszabadult a Delta-variáns

Nem igazán lehet hátradőlni: a briteknél az emberek 80%-a kapott legalább egy oltást, mégis elszabadult a Delta-variáns

  • A törzs a szakértők szerint a fiatalok és a be nem oltottak körében terjed.
  • A becslések szerint a Delta 60 százalékkal fertőzőképesebb, mint az Alpha törzs, és megduplázhatja a kórházba kerülés kockázatát.
  • A kutatások azonban azt is kimutatták, hogy a kétszeri oltás még mindig több mint 90 százalékkal megelőzi a Delta-variáns okozta kórházba kerülést.
Kül 2021-10-22 | 10:59
Orbán: a Bizottság klímavédelmi tervei megölik az európai középosztályt

Orbán: a Bizottság klímavédelmi tervei megölik az európai középosztályt

  • Márpedig stabil berendezkedés csak széles középosztály megléte mellett képzelhető el, ez a hüvelykszabály a politikában.
  • Orbán szerint az európai klímavitában egyik oldalon a józan ész képviselői, a másikon azok állnak, akik fantazmagóriákat kergetnek.