Brutális patkányinvázó Köln Rodenkirchen-Meschenicben - a lakók az erkélyről az utcára dobálják a szemetet a lakótelepen

Brutális patkányinvázó Köln Rodenkirchen-Meschenicben - a lakók az erkélyről az utcára dobálják a szemetet a lakótelepen

Amikor hajnalodik, lassan előbújnak rejtekhelyükről. Már nem félnek az emberektől, mindenhol patkányok százai ülnek. Meschenichben olyan mértékű rágcsáló-invázió van, mint még soha. A helyzet eszkalálódott és elszabadult, még egy hivatásos kártevőirtó is megerősíti - tudósít az Express.

Becslések szerint Kölnben minden lakosra három patkány jut, ami hárommillió állatot jelent. Többnyire az "alvilágban", a csatornákban élnek, rejtőzködve és félénken. De Meschenichben vannak olyan bérlők, akik az utcára dobják a háztartási szemetet - ez hanyagság "meghívó" az állatoknak. Tudják, hogy az emberek nem vadásznak rájuk - és már nem is menekülnek.Amikor az EXPRESS riporterei hétfőn (május 31-én) 21.30-kor meglátogatják az "An der Fuhr" lakótelepet, a patkányok már kezdenek kijönni az odúikból. Az ottani kioszktulajdonos azt mondja: "Vigyázni kell, nehogy rálépjünk. Mindenhol ott vannak. Bejönnek tömegesen a folyosókra, ülnek a járdán, a kukákon."Az egykori óvoda kertjében ugyancsak számtalan patkány él. Az erkélyekről folyamatosan új ételek repülnek zsákokban. A higiéniai helyzet katasztrofális. Mindenhol ürülék van, az állatok mindenhova vizelnek.

"Meschenich patkányok nélkül nem létezik" - magyarázza Franco Clemens, aki évekig dolgozott ott utcai munkásként. Amikor az EXPRESS-szel szemügyre veszi a patkánypestist, azt mondja: "Megdöbbentem. Ami itt történik, azonnali beavatkozást igényel az egészségügyi minisztérium és az összes többi ügynökség részéről. Ez egy ellenőrizetlen patkányinvázió, az emberek egészsége veszélyben van."

Miközben az utcai munkás rágyújt egy cigire, a mellette lévő szemetesben zizegés hallatszik. Egy kövér patkány mászik ki a szemétből, egy darab kebabhús van a szájában. "Persze, hogy jól érzik itt magukat. Olyan itt, mint a tejjel-mézzel folyó föld. Van élelem bőségesen" - mondja Clemens.Hogy honnan származik az élelem a patkányoknak, az világos. "A liftek nagyon szűkek és gyakran nem állnak rendelkezésre. Ezért az emberek gyakran az erkélyről dobálják ki a szemetet" - tudja Hubertus Tempski, a rodenkircheni polgármesteri hivatal vezetője is.

Köln: Meschenichben elszabadult a patkánypestis

És igaza van. Újra és újra szemeteszsákok repülnek ki az ablakon, és pattannak az aszfaltra - ahol a patkányok már várják, hogy dézsmálhassák a felszakadt zsákokat. Aztán egy robbanáshoz hasonló robaj következik: egy egész kanapé repül le az 5. ház hátsó erkélyéről, majd két fotel, amelyek akár ugyanennyi embert is megölhettek volna. Így a patkányok egy pillanatra félreugranak - majd folytatják az evést.Mit mond Köln városa? Robert Baumanns szóvivő kifejtette: "A Kölnbergen található házak különböző lakóközösségek tulajdonában vannak, vagyis magántulajdonban. A háztulajdonosoknak gondoskodniuk kell a szemét megfelelő ártalmatlanításáról a kártevőfertőzés megelőzése érdekében. Ha kártevőinvázió lép fel, a lakástulajdonosoknak kell gondoskodniuk az eltávolításukról."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-14 | 21:54
A józan ész hangja: fontos, hogy a NATO fenntartsa a politikai párbeszéd lehetőségét Kínával és Oroszországgal

A józan ész hangja: fontos, hogy a NATO fenntartsa a politikai párbeszéd lehetőségét Kínával és Oroszországgal

 • Ezt Merkel kancellár nyilatkozta a NATO brüsszeli közgyűlését követő sajtótájékoztatóján.
 • Hasonló szellemben nyilatkozott Emmanuell Macron francia elnök, és a belga miniszterelnök is.
 • Az új hidegháború elkerüléséének érdekében nyilatkozott Szijjártó Péter külügyminiszter is.
Kül 2021-07-09 | 12:49
Akár csak Fekete-Győr: az osztrák oe24 portál szerkesztőségét is szélsőbaloldali anarchisták szállták meg

Akár csak Fekete-Győr: az osztrák oe24 portál szerkesztőségét is szélsőbaloldali anarchisták szállták meg

 • Nekik sem tetszett, amit az oe24 írt.
 • A szélsőbaloldali feministák szemét az szúrta, hogy az oe24 megírta, a 13 éves Leoniet egy afgán bűnbanda drogozta be, majd erőszakolta és fojtotta meg.
 • Szerintük az erőszak nem importált, hanem a szexista kapitalizmus és társadalom terméke.
 • Sikerült ezzel az elkövetők oldalára állni az ártatlan és megölt 13 kislánnyal évessel szemben.
Kül 2021-05-19 | 17:16
Black Lives Matter a gyakorlatban - Lori Lightfoot chicagói polgármester szóvivője állítólag bejelentette, csak "fekete vagy barna" újságíróknak ad interjút a polgármester

Black Lives Matter a gyakorlatban - Lori Lightfoot chicagói polgármester szóvivője állítólag bejelentette, csak "fekete vagy barna" újságíróknak ad interjút a polgármester

 • Az apropó, hogy ciklusának feléhez ért.
 • De csak 1 az 1 ellen interjúkat vállal.
 • És azt is csak akkor, ha az újságíró fekete vagy barnabőrű.
 • Nem véletlenül tartják sokan a BLM-et egy fekete rasszista mozgalomnak az Egyesült Államokban.
Kül 2021-05-22 | 17:00
18 éves fiú késelt meg egy 14 évest Hamburg egyik játszóterénél

18 éves fiú késelt meg egy 14 évest Hamburg egyik játszóterénél

 • A bűncselekmény még pénteken történt Hamburgban.
Kül 2021-05-15 | 15:20
Horvátország továbbra is zárva tart

Horvátország továbbra is zárva tart

 • Bár sokan nyitásra számítottak, május 31-ig meghosszabbították a korlátozásokat Horvátországban.
 • Horvátországban nem oltanak keleti vakcinákkal, csak európai uniós beszerzésűekkel. Átoltottságuk alig több, mint a magyar fele, és az Európai Unió átlagát sem érik el.
Kül 2021-05-18 | 15:10

Uniós belügyi biztos: aggasztó méreteket öltött a spanyol exklávéba özönlő migránsok száma

 • Az embercsempészek évente legalább 200 millió euró profitra tesznek szert - mondta Ylva Johansson belügyi biztos.
 • A Fidesz EP-képviselője a vita során azt mondta, "a szentimentalizmus nem oldja meg a problémát, inkább egyszer és mindenkorra világossá kell tenni, hogy az EU nem tűri el az illegális bevándorlást, sem a tengeren sem a szárazföldön."
 • Hidvéghi szerint meg kell állítani azokat a civil szervezeteket, amelyek együttműködnek az embercsempészekkel, tevékenységeiket nem szabad bátorítani.
 • És mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az illegális migránsokkal teli hajók ne hagyhassák el Afrika partjait.