Brutális patkányinvázó Köln Rodenkirchen-Meschenicben - a lakók az erkélyről az utcára dobálják a szemetet a lakótelepen

Brutális patkányinvázó Köln Rodenkirchen-Meschenicben - a lakók az erkélyről az utcára dobálják a szemetet a lakótelepen

Amikor hajnalodik, lassan előbújnak rejtekhelyükről. Már nem félnek az emberektől, mindenhol patkányok százai ülnek. Meschenichben olyan mértékű rágcsáló-invázió van, mint még soha. A helyzet eszkalálódott és elszabadult, még egy hivatásos kártevőirtó is megerősíti - tudósít az Express.

Becslések szerint Kölnben minden lakosra három patkány jut, ami hárommillió állatot jelent. Többnyire az "alvilágban", a csatornákban élnek, rejtőzködve és félénken. De Meschenichben vannak olyan bérlők, akik az utcára dobják a háztartási szemetet - ez hanyagság "meghívó" az állatoknak. Tudják, hogy az emberek nem vadásznak rájuk - és már nem is menekülnek.



Amikor az EXPRESS riporterei hétfőn (május 31-én) 21.30-kor meglátogatják az "An der Fuhr" lakótelepet, a patkányok már kezdenek kijönni az odúikból. Az ottani kioszktulajdonos azt mondja: "Vigyázni kell, nehogy rálépjünk. Mindenhol ott vannak. Bejönnek tömegesen a folyosókra, ülnek a járdán, a kukákon."



Az egykori óvoda kertjében ugyancsak számtalan patkány él. Az erkélyekről folyamatosan új ételek repülnek zsákokban. A higiéniai helyzet katasztrofális. Mindenhol ürülék van, az állatok mindenhova vizelnek.

"Meschenich patkányok nélkül nem létezik" - magyarázza Franco Clemens, aki évekig dolgozott ott utcai munkásként. Amikor az EXPRESS-szel szemügyre veszi a patkánypestist, azt mondja: "Megdöbbentem. Ami itt történik, azonnali beavatkozást igényel az egészségügyi minisztérium és az összes többi ügynökség részéről. Ez egy ellenőrizetlen patkányinvázió, az emberek egészsége veszélyben van."

Miközben az utcai munkás rágyújt egy cigire, a mellette lévő szemetesben zizegés hallatszik. Egy kövér patkány mászik ki a szemétből, egy darab kebabhús van a szájában. "Persze, hogy jól érzik itt magukat. Olyan itt, mint a tejjel-mézzel folyó föld. Van élelem bőségesen" - mondja Clemens.



Hogy honnan származik az élelem a patkányoknak, az világos. "A liftek nagyon szűkek és gyakran nem állnak rendelkezésre. Ezért az emberek gyakran az erkélyről dobálják ki a szemetet" - tudja Hubertus Tempski, a rodenkircheni polgármesteri hivatal vezetője is.

Köln: Meschenichben elszabadult a patkánypestis

És igaza van. Újra és újra szemeteszsákok repülnek ki az ablakon, és pattannak az aszfaltra - ahol a patkányok már várják, hogy dézsmálhassák a felszakadt zsákokat. Aztán egy robbanáshoz hasonló robaj következik: egy egész kanapé repül le az 5. ház hátsó erkélyéről, majd két fotel, amelyek akár ugyanennyi embert is megölhettek volna. Így a patkányok egy pillanatra félreugranak - majd folytatják az evést.



Mit mond Köln városa? Robert Baumanns szóvivő kifejtette: "A Kölnbergen található házak különböző lakóközösségek tulajdonában vannak, vagyis magántulajdonban. A háztulajdonosoknak gondoskodniuk kell a szemét megfelelő ártalmatlanításáról a kártevőfertőzés megelőzése érdekében. Ha kártevőinvázió lép fel, a lakástulajdonosoknak kell gondoskodniuk az eltávolításukról."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-09 | 10:04
Itt az eredménye az EU bénázásának a vakcinák körül: a németek és az osztrákok fele azt mondja, csökkent a bizalma az Unióban

Itt az eredménye az EU bénázásának a vakcinák körül: a németek és az osztrákok fele azt mondja, csökkent a bizalma az Unióban

  • Az osztrákok fele, és a németek 49 százaléka válaszolta azt, hogy csökkent a bizalmuk.
  • Őket az olaszok és a franciák követik 38, illetve 35 százalékkal.
  • "Az EU-nak sürgősen fel kell lépnie, ha túl akar élni" – vélekedett Susi Dennison, az ECFR vezető elemzője, a tanulmány egyik társszerzője.
Kül 2021-06-15 | 13:27

A Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal megfigyelés alá helyezett egy német könyvkiadót

  • A megfigyelés annak része, hogy a BfV az AfD bizonyos részeit, vezetőit, az egyesületeiket és a párthoz kapcsolódó médiumokat is szoros ellenőrzés alatt tartja.
Kül 2021-08-13 | 11:25
Már a tizedik tartományi székhely is a tálibok kezén

Már a tizedik tartományi székhely is a tálibok kezén

  • Kandahár, Afanisztán 2. legnagyobb városa is a tálibok kezére jutott.
  • Alig 150 kilométerre járnak Kabultól.
  • Kabulból tömegesen menekül a polgári lakosság.
  • Szakértők egy újabb migrációs krízis veszélyeire figyelmeztetnek.
Kül 2021-06-07 | 19:59
Spanyolországban is viták középpontjába került a magas áramár

Spanyolországban is viták középpontjába került a magas áramár

  • "Ennek a kormánynak meg kell hallgatnia a fogyasztókat" - mondja egy spanyol kormánypárti politikus.
  • Ione Belarra arra hívja fel a figyelmet, hogy az árnövekedés alapvető oka az oligopolisztikus villamosenergia-piac.
Kül 2021-07-08 | 19:27
Orbán: Szerbiát az Unióba!

Orbán: Szerbiát az Unióba!

  • Alekszander Vucsics a találkozót követően hangsúlyozta: a nyugat-balkáni térség stabilitásának kiépítésében fontos szerepet vállalt Magyarország, amiért nagyon hálásak.
  • Vucsics rámutatott, hogy a magyar kormány politikája milyen nagy hatással van arra, hogy a vajdasági magyarok és a szerbek viszonya az utóbbi időben kiválónak mondható.
  • Nemzeti alapú konfliktusok az utóbbi években nem történtek Vajdaságban.