A multikulti mindennapjai Berlin-Kreuzbergben: köveket dobáltak fiatal férfiak a queer nő felé, miután az nem válaszolt a kérdésre, hogy mi a neme

A multikulti mindennapjai Berlin-Kreuzbergben: köveket dobáltak fiatal férfiak a queer nő felé, miután az nem válaszolt a kérdésre, hogy mi a neme
 • Egy héten belül ez a 3. támadás volt Berlinben, amely kifejezetten szexuális kisebbségek ellen irányult.
 • Korábban egy meleg férfipárt inzultáltak fiatalok Neuköllnben, előtte pedig egy leszbikus lányt vertek meg Steglitzben.
 • Kreuzberg és Neukölln Berlin két hírdhedtebb bevándorlónegyede, mely korábban inkább az alternatív életet élő művészeket vonzotta, de az utóbbi években mindkét kerület a berlini iszlám bevándorlás központjává, amolyan NO-GO zónává vált.

Egy 28 éves nőt szerda este Berlin-Kreuzbergben egy csapat fiatal inzultált és megtámadott. Korábban a neméről kérdezgették - írja a queer.de szakportál.

Szerda este queer-ellenséges támadás ért egy 28 éves nőt Berlin-Kreuzbergben. Erről a fővárosi rendőrség számolt be csütörtökön,

Az eddigi vizsgálatok szerint a nő 19:25 körül a Graefestraße járdáján sétált a Hasenheide felől az Urbanstraße irányába, amikor egy csoport fiatal a neméről kérdezte. Miután a nő nem volt hajlandó válaszolni a kérdésre, a fiatalok állítólag köveket dobáltak felé, de nem találták el.

A támadók el tudtak menekülni.

Amikor a nő megpróbált elmenekülni az Urbanstraße irányába, a fiatalok követték őt, és tovább inzultálták - olvasható a rendőrségi jelentésben. A fiatalok csak akkor menekültek el, amikor megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai, akiket a megtámadott nő hívott mobiltelefonon.

A rendőrségi jelentésben további részleteket nem közöltek a feltételezett elkövetőkről. A nyomozást veszélyes testi sértés és becsületsértés kísérlete miatt most az 5. számú (városi) rendőrigazgatóság Ifjúsági Csoportos Erőszak Osztálya folytatja le.

Harmadik incidens mindössze egy héten belül

A kővekkel elkövetett támadás a harmadik queer-ellenséges incidens Berlinben egy héten belül. Múlt szombaton Neuköllnben két fiatal meleg férfit először inzultált, majd fizikailag is megtámadott egy csapat fiatal. Egy nappal korábban egy fiatal leszbikus nőt Steglitzben egy ismeretlen személy először inzultált, majd megvert.

A berlini rendőrség jelentéseiben nyilvánosságra hozza a kifejezetten szexuális irányultság vagy nemi identitás miatt elkövetett gyűlölet-bűncselekményeket, és ezért viszonylag gyakran tesz jelentést ezekről a nyilvánosságnak. A fővárosi rendőrségnek és ügyészségnek saját LMBTI-kapcsolattartója is van.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-05 | 11:00
A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább

 • A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten vagy az a háziorvostól is kérhető.
 • Eddig 35 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 14 ezren már fel is vették azt.
 • Az EU-n belüli utazásokhoz, nyaralásokhoz elérhető az uniós oltási igazolás.
Bel 2022-05-30 | 09:36
Újabb bolgár sofőr vezette MigránsTaxi

Újabb bolgár sofőr vezette MigránsTaxi

 • A Pest megyei rendőrök 2022. május 29-én 10 óra 10 perckor az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényében igazoltattak egy bolgár honosságú személyautót.
 • Az autót egy 45 éves férfi vezette, a járműben négy külföldi tartózkodott.
 • A magukat török állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.
 • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.
Bel 2021-07-05 | 13:12
Karácsony nem hívja össze a közgyűlést, hiszen sokkal fontosabb dolga van: kampányolnia kell a facebookon

Karácsony nem hívja össze a közgyűlést, hiszen sokkal fontosabb dolga van: kampányolnia kell a facebookon

 • Magyarország főállású facebookozója korábban más baloldali politikusokkal karöltve teljhatalommal vádolta meg a kormányt.
 • Aztán az egyszemélyi döntések sorát ő maga is örömmel meghozta.
 • Legutolsónak azt, hogy 7,7 milliárdért levetett, 25-30 éves villamosokat vesz a Főváros Frankfurtból.
 • Ugyan már lehetne közgyűléseket tartanai, sorra tartják is az önkormányzatok a polgármesterek javaslatára, Karácsonynak fontosabb dolgai vannak, mint megvitatni a testülettel Budapest aktuális ügyeit.
 • Kampányolnia kell saját, egyre távolibbnak tűnő miniszterelnök-jelöltsége mellett, és egy percre sem hagyhatja el hivatalos munkahelyét, a Facebookot.