Gulyás: Minden oltóanyagból többlet van, bárki, bármelyik oltóanyaggal beoltathatja magát három napon belül

A járvány harmadik hullámát sikerült teljesen letörni, a tavaly nyári adatok közelében vagyunk – fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A miniszter szerint ennek legfőbb oka az oltási program, valamint annak sikeresége. A védoltások kapcsán a miniszter kijelentette: teljesen egyértelmű, hogy aki átesett a fertőzésen, az is nyugodtan beoltathatja magát.

Gulyás Gergely közölte: miután a magyar társadalom 54 százalékát már sikerült beoltani, a társadalmi immunitás közelében vagyunk. Mint fogalmazott: biztosan ki lehet jelenteni, hogy jelenleg 65-70 százalék közelében lehet a társadalmi védettség aránya hazánkban. A miniszter továbbra is arra buzdított mindenkit, hogy oltassa be magát.

Kezdődik a kárpátaljai magyarok oltása - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője ők az egyetlen határon túli magyar közösség, ahol nem érhető el oltóanyag. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy a kormány számára fontos, hogy a helyi infrastruktúra fejlődjön, így 26 milliárdért újulhatnak meg a helyi utak és járdák. Mindez egyben a Magyar Falu Program kiegészítése is.

A merényletet tervező iszlamista fiatalember kapcsán a miniszter elmondta, hetek óta folyt a felderítés. A fiatalember csőbombával robbantott volna hazai eseményeken, tömegbe akart hajtani gépkocsival - ismertette. Előkészületeket is tett, áttért az iszlám hitre - mondta a miniszter. Terrorcselekmények alapos előkészülete miatt folyik a nyomozás. Jó jel, hogy a magyar hatóságok az előkészületi szakban fel tudtak lépni - mondta a miniszter.

Több uniós ország nem csatlakozott az uniós ügyészséghez, így hazánk sem, mert sérti a tagállami szuverenitást - mondta Gulyás. Egy olyan szervezet jön létre, akinek a vezetője koncepciós eljárásokat folytatott magyar politikusok ellen, ami semmilyen jogállami alappal sem bírt.

A főpolgármester elmúlt 3 hetes vesszőfutásának az újabb eleme a vesztegetési történet, szánalmas ahogyan hazugságból hazugságba, valamint az újságírók elől menekül - mondta kérdésre Gulyás. Szólt arról is, kettős beszédet folytat a főváros: 41 tanácsadó 350 millió forintot visz haza, Jávor Benedek 110 milliót keres. Ezzel el kell számolni a budapestiek előtt.

Nyílvánvaló, hogy érdemi előválasztás nincsen, a Gyurcsánnyal való megegyezéstől függ, hogy ki hol indul - mondta kérdésre Gulyás.

A Fudan-egyetem a tervezőasztalon van, érdemi döntés még nem született. Ha majd a tervek meglesznek, akkor dönt majd a kormány róla - mondta kérdésre Gulyás. Vera Juorová magyargyűlöletére számos példa van, korábban előzetes letartóztatásban volt korrupciós ügy miatt - mondta egy másik kérdésre. Nem szeretjük, ha a jogállamra hivatkozva visszaélnek. Valós jogállami sérülések esetén mi is támogatjuk a szankciókat - mondta.

Többletszabadságot ad az egészségügyben dolgozóknak a kormány - jelentette be Gulyás.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-30 | 21:36
Rónai Sándor DK-szóvivő: az előválasztást a DK megnyerte

Rónai Sándor DK-szóvivő: az előválasztást a DK megnyerte

 • Innentől senkinek sem lehet kétséges, ki a főnök a baloldalon: Gyurcsány Ferenc az.
Bel 2022-02-07 | 09:12
124 ezren már a negyedik oltást is felvették

124 ezren már a negyedik oltást is felvették

 • A beoltottak száma 6 374 293 fő, közülük 6 120 914 fő már a második, 3 735 329 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
 • Az elmúlt három napban 33 716 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 650 562 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Az elmúlt három napban elhunyt 234 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 377 097 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 231 490 fő.
 • 4919 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 168-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2022-02-17 | 13:00
8 év alatt 10 ingatlant és félmilliárdot szedett össze az óbudai szocialista

8 év alatt 10 ingatlant és félmilliárdot szedett össze az óbudai szocialista

 • Rosszul megy a sora a diktatúrában az óbudai szocialista Czeglédy Gergőnek.
 • 2014-ben még csak egy átlagos vagyoni helyzetű átlagos képviselő volt, de 2022-re megtáltosodott, 11 inatlant és félmilliárdos vagyont gyűjtögetett össze.
 • Nagy kérdés, hogy hogyan.
Bel 2021-06-14 | 13:09
Partizán és N1TV összegyúrva: újabb ellenzéki propagandamédia indul

Partizán és N1TV összegyúrva: újabb ellenzéki propagandamédia indul

 • Az ellenzéki átal megszerzett nagyvárosi önkormányzatokra hárul a feladat, hogy finanszírozzák az újabb baloldali propagandát.
 • Kipróbált elvtárs kerülhet a kezdeményezés élére Kövesdi Péter személyében, aki korábban a Népszavánál dolgozott, jelenleg pedig az Érd Médiacentrum vezetője.
Bel 2021-06-25 | 17:32
A magyarok 92 százaléka egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével

A magyarok 92 százaléka egyetért a pedofilok szigorúbb büntetésével

 • 60 százalék azok aránya, akik szerint a kiskorúakat meg kell óvni a médiában megjelenő gender- és homoszexuális-propagandától.
Bel 2022-01-28 | 12:50
Városháza-gate: az 1-es számú tanú szerint 40 milliárd plusz 10% jutalék volt az ár

Városháza-gate: az 1-es számú tanú szerint 40 milliárd plusz 10% jutalék volt az ár

 • Kezdetben amerikai és izraeli befektetőknek kínálták a Városháza épületegyüttesét ezen az áron, de a potenciális vásárlóknak elfogadhatatlanok voltak a feltételek.