Gulyás: Minden oltóanyagból többlet van, bárki, bármelyik oltóanyaggal beoltathatja magát három napon belül

A járvány harmadik hullámát sikerült teljesen letörni, a tavaly nyári adatok közelében vagyunk – fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A miniszter szerint ennek legfőbb oka az oltási program, valamint annak sikeresége. A védoltások kapcsán a miniszter kijelentette: teljesen egyértelmű, hogy aki átesett a fertőzésen, az is nyugodtan beoltathatja magát.

Gulyás Gergely közölte: miután a magyar társadalom 54 százalékát már sikerült beoltani, a társadalmi immunitás közelében vagyunk. Mint fogalmazott: biztosan ki lehet jelenteni, hogy jelenleg 65-70 százalék közelében lehet a társadalmi védettség aránya hazánkban. A miniszter továbbra is arra buzdított mindenkit, hogy oltassa be magát.

Kezdődik a kárpátaljai magyarok oltása - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője ők az egyetlen határon túli magyar közösség, ahol nem érhető el oltóanyag. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy a kormány számára fontos, hogy a helyi infrastruktúra fejlődjön, így 26 milliárdért újulhatnak meg a helyi utak és járdák. Mindez egyben a Magyar Falu Program kiegészítése is.

A merényletet tervező iszlamista fiatalember kapcsán a miniszter elmondta, hetek óta folyt a felderítés. A fiatalember csőbombával robbantott volna hazai eseményeken, tömegbe akart hajtani gépkocsival - ismertette. Előkészületeket is tett, áttért az iszlám hitre - mondta a miniszter. Terrorcselekmények alapos előkészülete miatt folyik a nyomozás. Jó jel, hogy a magyar hatóságok az előkészületi szakban fel tudtak lépni - mondta a miniszter.

Több uniós ország nem csatlakozott az uniós ügyészséghez, így hazánk sem, mert sérti a tagállami szuverenitást - mondta Gulyás. Egy olyan szervezet jön létre, akinek a vezetője koncepciós eljárásokat folytatott magyar politikusok ellen, ami semmilyen jogállami alappal sem bírt.

A főpolgármester elmúlt 3 hetes vesszőfutásának az újabb eleme a vesztegetési történet, szánalmas ahogyan hazugságból hazugságba, valamint az újságírók elől menekül - mondta kérdésre Gulyás. Szólt arról is, kettős beszédet folytat a főváros: 41 tanácsadó 350 millió forintot visz haza, Jávor Benedek 110 milliót keres. Ezzel el kell számolni a budapestiek előtt.

Nyílvánvaló, hogy érdemi előválasztás nincsen, a Gyurcsánnyal való megegyezéstől függ, hogy ki hol indul - mondta kérdésre Gulyás.

A Fudan-egyetem a tervezőasztalon van, érdemi döntés még nem született. Ha majd a tervek meglesznek, akkor dönt majd a kormány róla - mondta kérdésre Gulyás. Vera Juorová magyargyűlöletére számos példa van, korábban előzetes letartóztatásban volt korrupciós ügy miatt - mondta egy másik kérdésre. Nem szeretjük, ha a jogállamra hivatkozva visszaélnek. Valós jogállami sérülések esetén mi is támogatjuk a szankciókat - mondta.

Többletszabadságot ad az egészségügyben dolgozóknak a kormány - jelentette be Gulyás.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-04-21 | 08:49
Menekülő embercsempész, csomagtérben 13 migráns

Menekülő embercsempész, csomagtérben 13 migráns

  • A rendőrök az M1-es autópálya 56-os kilométerszelvényében állítottak meg egy belga honosságú gépkocsit április 20-án 23 óra körül.
  • A jármű vezetője a gépkocsiból kiszállt, és elszaladt.
  • A sofőrön kívül tizenhárom fő utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.
  • A járőrök az embercsempész felkutatását az eseményt követően haladéktalanul megkezdték.
  • Az afgán illegális migránsokat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
  • A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-10-01 | 10:15
Újabb 8 fős migránstaxit fogtak el az M7-esen

Újabb 8 fős migránstaxit fogtak el az M7-esen

  • Hét illegális migránst szállított autójával az M7-es autópályán a török férfi.
Bel 2021-06-14 | 20:03
A józan ész hangja: a járványok és a tömeges migráció évtizede jön - az új hidegháború nem érdeke hazánknak, mert azon Közép-Európa mindig rajtavesztett

A józan ész hangja: a járványok és a tömeges migráció évtizede jön - az új hidegháború nem érdeke hazánknak, mert azon Közép-Európa mindig rajtavesztett

  • Előbbit Orbán Viktor miniszterelnök, utóbbit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondta a #NATO2030 konferenciája előtt, és a konferencián.
Bel 2021-08-12 | 16:56
Holland embercsempészt kaptak el az M6-os autópályán

Holland embercsempészt kaptak el az M6-os autópályán

  • Egy holland embercsempész hat fő illegális migránst szállított autójával az M6-os autópályán.
Bel 2021-08-31 | 13:04
Karácsony megfojtaná a gazdasági növekedést és a dinamikus bérnövekedést

Karácsony megfojtaná a gazdasági növekedést és a dinamikus bérnövekedést

  • A keddi beruházási rekord és a keresetek emelkedésének híre miatt különös fénytörésbe kerül Karácsony pár napos Népszava-interjúja.
  • Abban azzal fenyegetőzött, ő majd leállítja a pénzcsapokat, mert a NER-t az élteti.
  • Azt nem tette hozzá, hogy az olcsó banki, jegybanki hitelek, a kormány által adott támogatások, beruházás-ösztönző források javarészt nem a NER vállalkozóihoz, hanem a magyar gazdaságban dolgozó üzletemberekhez kerülnek.
  • Ezzel az interjúval Karácsony indirekt módon azt üzeni: szétverné a dinamikus gazdasági növekedést és a felzárkózást.
Bel 2021-09-09 | 22:38
Orbán: nagy szellemekre van szükség

Orbán: nagy szellemekre van szükség

  • A tehetséggondozás a magyar nemzet legnagyobb kihívása és erőforrása egyben – mondta Orbán Viktor.
Bel 2021-09-01 | 15:50
Szürreális interjút adott a 444-nek a pár éve még gárdamellényben feszítő Jakab

Szürreális interjút adott a 444-nek a pár éve még gárdamellényben feszítő Jakab

  • Az újságíró olyan alázatosan tercelt alá a pár éve még gárdamellényben cigányozó jobbikosnak, hogy az minden független-objektív sajtómunkás számára tanítanivaló.
  • A teljes beszélgetés arról szól, hogy tolvajok, bűnözők, Fidesz, börtön, elszámoltatás.
  • Amikor az újságíró megkérdezi, hogy miért nem Hadházyt támogatják a szocialista Tóth Csabával szemben az előválasztáson, Jakab azt mondja, azért nem, mert Hadházy csak vagdalkozik a korrupcióval, csak sejtet.
  • Holott az egész Jakab-interjú ugyanerről szól, csak éppen a kormánnyal szemben.