A panaszkodás ingyen van, a haverok kifizetésére pedig ott van a közpénz - milliós jutalmakat osztogatnak a csókosoknak a baloldali önkormányzatok

A panaszkodás ingyen van, a haverok kifizetésére pedig ott van a közpénz - milliós jutalmakat osztogatnak a csókosoknak a baloldali önkormányzatok
 • Alighogy bevett néhány kulcsvárost és kerületet a baloldal 2019-ben, azonnal elindult, hogy nincs pénz semmire, mert a kormány elvette.
 • Az adatradar.hu összeállításából kiderül, hogy a csókosok jutalmára azért csak jut valahogy.

Ellehetetlenülésről beszélnek, de jutalmakra van pénz: milliós bónuszokat osztogatnak az ellenzéki vezetésű önkormányzatok - tudósít közadatok alapján az adatradar.hu portál.

"A járvány hatásain túl az Orbán-kormány idei intézkedései már eddig is 3 milliárd forint kiesést jelentettek a Ferencvárosi Önkormányzatnak. Ennek megfelelően kezdtük el tervezni a 2021-es költségvetést. Magunkon kezdtük a spórolást" – írta ki Facebook-oldalára Baranyi Krisztina 2020. december 19-én.

A baloldali polgármester más bejegyzésében is panaszkodott arra, hogy „a Kormány kivérezteti az önkormányzatokat. Ugyancsak tavaly decemberben a Jelennek pedig azt mondta: "hamarosan ott tartunk, hogy a szemét összeszedésére sem lesz pénzünk."

Mindez viszont nem gátolta meg abban Ferencváros baloldali vezetését, hogy 2019-hez képest több mint kétszeresére növelje az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyzők, az irodavezetők és helyetteseik, valamint a csoportvezetők jutalmazására fordított összeget.

Mint az adatradar.hu által kikért adatokból kitűnik, a spórolást nem kapkodták el a főváros IX. kerületének elöljárói, ugyanis 2020. januárja és 2021. áprilisa között több mint 51 millió forintot fizettek ki jutalom formájában önkormányzati vezetőknek.

A közölt adatok szerint a legnagyobb mértékben az "alpolgármester, jegyző, aljegyzők" és a csoportvezetők soron szerepeltetett tisztségviselők honoráriuma nőtt – az előbbieké kevesebb mint 2 millióról több mint 5 millió forintra, az utóbbiaké pedig 10,8 millióról több mint 23,5 millióra –, miközben a létszámuk csak 1-1 fővel bővült.

A járvány és a kormányzati elvonások ellenére az irodavezetők is jól jártak: a járványt megelőző évben tízen összesen valamivel több mint 7,1 millió forintot vihettek haza bónuszként, utóbb viszont már tizennégy fő között több mint 15 millió forintot osztottak szét. A pénzbeli elismerésben részesülő helyetteseik száma nem változott, a nekik kifizetett összeg azonban 5-ről 7,6 millióra nőtt.

A borsodi megyeszékhelyen egy év alatt másfélszeresére nőtt a kifizetett honoráriumok összege, az elismerésben részesülők száma ugyanakkor drasztikusan csökkent. Az önkormányzat éves bontásban küldte meg az adatait. Ezek szerint 2019-ben, az önkormányzati választások után mintegy harmincan kaptak 75 ezer forint körüli karácsony jutalmat.

2020-ban viszont már csak nyolc vezetőt részesítettek elismerésben, összesen több mint 3,3 millió forint értékben. A legnagyobb jutalom akkor 2,1 millió forint volt, és idén is kiosztottak már egy személynek 1,3 milliót.

Pécsett, ahol a járványkezelés miatt szintén összeomlás közeli állapotokról és megszorítások bevezetéséről lehet hallani, a nehéz anyagi helyzet ellenére szintén megnőtt a jutalmak összege: a 2019. decemberi 1,8 millióval szemben tavaly már 2,3 millió forintnál többet fizettek ki bónuszként vezető tisztségviselőknek.

A Péterffy Attila irányítása alatt álló város esetében érdemes egyébként megemlíteni azt is, hogy 2019-ben hárman az "önkormányzati választásokban történő közreműködésükért" részesültek jelentősebb összegű, negyed és félmillió forint körüli elismerésben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-12-02 | 12:33
Gyurcsány magához ölelte a teljesen elgyengült Karácsonyt: védelemre csak tőlem számíthatsz

Gyurcsány magához ölelte a teljesen elgyengült Karácsonyt: védelemre csak tőlem számíthatsz

 • A világ legjobb és legfüggetlenebb ellenzéki újságírói képtelenek értelmezni egy gyurcsányi mondatot, ezért a BENNFENTES megteszi ezt helyettük.
 • Hosszú kihagyás után a volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésben jelentkezett.
 • Ebben többek között azt írja, (...) "Ezért van bajban. Van, amikor ott üt, ahol nem kellene, vagy ott enged, ahol ezzel ellenfelének segít. Kár. De ez az ő dolga. A mi dolgunk, hogy támogassuk őt. Karácsony Gergely megérdemli támogatásunkat. Támogatni fogjuk."
 • Sajnos nem sikerült értelmeznie ezt a mondatot  magyar ellenzéki sajtóban.
 • Ugyanis ez a mondat a gyurcsányi rafinériával azt jelenti, hogy "Kedves Gergely, végelgyengülésedben csak én adhatok neked politikai védelmet, senki más."
 • Gyurcsány pontosan tudja, hogy többsége van a fővárosi közgyűlésben, ahogyan azzal is tisztában van, Karácsony oly mértékben elgyengült a baloldalon, hogy tulajdonképpen csak amiatt létezik, mert egy közfukciót - Budapest főpolgármestersége - tölt be.
 • De mind a baloldali elitben, mind a baloldali választók között Karácsony zuhanórepülésben van, és nem látszik, hogy mi állíthatná meg abban a lejtmenetben, amit a dugóhelyzet, az elhibázott felújítások, a teljes alkalmatlanság, és a Városháza korrupciós ügye hozott a fejére.
 • Az biztos: Gyurcsány azzal, hogy magához ölelte Karácsonyt, megüzente: politikai védelmet csak tőle remélhet.
Sztori 2021-12-01 | 10:57
Márki-Zay: Egyből el fogjuk törölni a gyermekvédelmi törvényt

Márki-Zay: Egyből el fogjuk törölni a gyermekvédelmi törvényt

 • A javaslatot "ostobának" nevezte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kijelentette, a népszavazásra sem megy el.
 • Mint ismert, a kormány népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy a gyerekeket meg lehessen védeni a gender- és az lmbtq-propagandától.
 • Köztudott, hogy Nyugat-Európában egyre nagyobb divat a gyerekek nemváltó műtéteinek propagálása, és a hagyományos biológiai nemek erőszakos szétverése.
 • A Fidesz-KDNP ennek a káros folyamatnak a hatásait szeretné mérsékelni azzal, hogy a gyerekek számára tiltaná a gender- és lmbtq-érzékenyítést, és a szülők kezébe helyezné annak eldöntését, kiteszik-e ilyen érzékenyítésnek a gyerekeiket.
 • A kormánypárti képviselők megszavazták a javaslatot, az ellenzék egységesen távolmaradt a szavazástól.
 • Márki-Zay is kifejtette véleményét a népszavazásról, aki azt mondta, ostobaság a törvény, és azonnal el is törölnék.
Sztori 2021-05-11 | 17:13
Migránskrízis az USA déli határánál - "Ennek most azonnal véget kell vetni": A 75 éves texasi farmer 5 elhagyott, 7 év alatti, síró és éhes migránslányt - köztük egy kisbabát - talált a földjén

Migránskrízis az USA déli határánál - "Ennek most azonnal véget kell vetni": A 75 éves texasi farmer 5 elhagyott, 7 év alatti, síró és éhes migránslányt - köztük egy kisbabát - talált a földjén

 • Biden elnökségének kezdete óta a Trump idején kordában tartott illegális bevándorlás elszabadult az Egyesült Államok déli határánál.
 • Egy 75 éves farmer, Jimmy Hobbs, vasárnap reggel 8.30-kor öt éhes és szomjas kislányt talált a texasi Quemadóban lévő földjén.
 • A lányok mind éhesek voltak és sírtak; az egyikük meztelen volt és kúszott, mert még túl fiatal volt ahhoz, hogy járjon.
 • A farmer elmondta, ételt, vizet és árnyékot biztosított nekik, amíg a CBP 3 órával később meg nem érkezett.
 • Azt mondta, hogy a jelenlegi határválság a legrosszabb, amit a farmon töltött 75 éve alatt látott.
 • Nem világos, hogy most mi lesz a lányokkal - a vám- és határőrség nem jelezte, hogy hol vannak, vagy hogy az Egyesült Államokban maradhatnak-e.
 • Hobbs és felesége, Katie könyörgött Bidennek, hogy szigorítson a szabályokon, vagy jöjjön el a határra, hogy a saját szemével lássa a válságot.
 • Azt is elmondták, hogy a nyár közeledtével sokan fognak meghalni, ha megpróbálnak bejutni az országba a tikkasztó hőségben.
 • A CBP fogdáiban fogva tartott migránsgyerekek száma az elmúlt hónapban megduplázódott - jelenleg több mint 21.000-en vannak.
Sztori 2021-12-01 | 12:58
Újabb rossz hír Karácsonynak: Európában jelentősen nő az atomenergiát pártolók aránya

Újabb rossz hír Karácsonynak: Európában jelentősen nő az atomenergiát pártolók aránya

 • Európában négyszeresére emelkedett az áramár, lehet, hogy nem volt olyan jó ötlet lekapcsolgatni a német atomerőműveket.
Sztori 2021-07-14 | 11:12
A kukoricásig jutott a balfék tolvaj - FOTÓ

A kukoricásig jutott a balfék tolvaj - FOTÓ

 • A gyanúsított egy utcán parkoló járművet kötött el Debrecenben.
 • A kaland nem sokáig tartott, mivel egy kanyarban kisodródott és egy kukoricásba hajtott az autóval.