BILD: Gusztustalan gyűlöletfelvonulás Hamburgban - az iszlamista csőcselék antiszemita jelszavakat ordibál

  • Továbbra sem csillapodik a Németországot sokkoló utcai antiszemitizmus, mely azt követően lángolt fel, hogy a Hamász rakétáival szemben Izrael megvédte magát.
  • Most egy hamburgi tüntetésről számol be a BILD, melyet egy másfél évtizede betiltott, de illegalitásban továbbra is működő német iszlamista szervezet rendezett.

Ismét gyalázatos zsidógyűlölet-jelenetek a német utcákon - az államhatalom szeme láttára, írja a német BILD.

Ezek olyan antiszemita túlkapások, amelyeket újra és újra láthattunk német városokban, mióta a Hamász terroristái napokon keresztül bombázták Izrael polgári lakosságát, és Izrael légicsapásokkal torolta meg őket. Németországban többnyire fiatal muszlimok vonulnak utcára, és követelik a zsidók és államuk elpusztítását.

A legújabb helyszín, ahol et tették: Hamburg. Ott pénteken iszlamisták tucatjai gyűltek össze egy gyűlöletfelvonulásra a St. Georg negyedben, nem messze a főpályaudvartól. Egy palesztinbarát tüntetést jelentettek be. Valójában ez csak egy álca volt, tudósít a BILD.

A rendőrségi jelentés így fogalmaz: "Mintegy 200 tüntető békésen tiltakozott Németország és Izrael ellen a Steindammnál. Az énekek főként németül, de arabul is elhangzottak. Nem emeltek vádat. A rendőrség saját közleménye szerint 30 rendőrrel volt a helyszínen".

Csakhogy a tüntetés egyáltalán nem volt olyan ártalmatlan, mint ahogy a rendőrség ábrázolta,figyelmeztet a német lap.

Ali Ertan Toprak politikus Twitter-videójából kiderül, mi is történt valójában.

Az utcán koporsókat állítottak fel, a tüntetés résztvevői azt skandálták: "Izrael - gyermekgyilkos", utalva arra, hogy a muszlimok szerint az izraeli hadsereg kifejezetten gyerekeket gyilkol.

Újra és újra egy megafonos férfi adja ki a jelszót, a többiek pedig utána kiabálják: "Ki az Akszából, de örökre" és "Az Ummából, az Ummáért!".

Az Aksza alatt az iszlamisták a jeruzsálemi Templom-hegy területét értik. Ezen található többek között az al-Aksza mecset, az iszlám harmadik legfontosabb szentélye. De már sokkal régebb óta itt található a Siratófal is, a második templom utolsó fennmaradt maradványa, a judaizmus legfontosabb helyszíne. Az iszlamisták számára, akik a felsőbbrendűség ideológiáját hirdetik, és a zsidókat és a "hitetleneket" nem tekintik egyenlő emberi lényeknek, az Umma, az összes muszlim állítólagos közösségének feladata, hogy a zsidókat elűzze vagy megölje erről a helyről.

Christoph Ploß, a hamburgi CDU tartományi elnöke és Toprak közös nyilatkozatot adott ki:

"Megdöbbentő számunkra ez az iszlamista, mélyen antiszemita és Izrael-ellenes felvonulás Hamburg utcáin. Erre egyértelmű választ kell adni: Hamburgban nincs helye az iszlamistáknak, az alkotmány ellenségeinek és az antiszemitáknak. A milícia-szerű, harcias megjelenés, amelynek célja a megfélemlítés és az ijesztgetés, riasztó. Soha nem szabad megengednünk, hogy az antiszemiták és Izrael ellenségei visszaéljenek polgári szabadságjogainkkal undorító céljaik érdekében. A zsidó élet elválaszthatatlanul kapcsolódik városunkhoz. Láthatóan és biztonságosan városunk középpontjában a helye."

A zsidókkal szembeni nyíltan kinyilvánított gyűlölet - mondta - mindenki ellen irányuló támadás, majd így folytatta: "Amikor az antiszemiták félelmet és terrort akarnak kelteni, a jogállamiságnak határozott választ kell adnia. A szavak és a nyilatkozatok önmagukban nem elegendőek."

Szombat délután a rendőrség közölte, hogy a Twitter-videót esetleges bűncselekmény-elkövetés szempontjából kiértékelik.

Ki áll a felvonulás mögött?

A BILD információi szerint a tüntetés mögött a Hizb ut-Tahrir iszlamista csoport áll. A szervezet a muszlimok "felszabadítását" szorgalmazta az állítólagos elnyomás alól, és egy világméretű kalifátus létrehozására törekedett. "Önvédelmi" okokból a Hizb ut-Tahrir is helyesli az erőszakot.

A szervezet azonban 2003. január 10. óta nem működhet nyilvánosan Németországban. Az akkori szövetségi belügyminiszter, Otto Schily (SPD) egy rendeletben betiltotta a működését.

Mindazonáltal a jelentés szerint a "Hizb ut-Tahrir" folytatja illegális toborzási munkáját. A közösségi hálózatokban a "Valóságos iszlám" és a "Iszlám generáció" kezdeményezéseket ideológiailag e betiltott szervezet részeként tartják számon.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-07 | 19:59
Spanyolországban is viták középpontjába került a magas áramár

Spanyolországban is viták középpontjába került a magas áramár

  • "Ennek a kormánynak meg kell hallgatnia a fogyasztókat" - mondja egy spanyol kormánypárti politikus.
  • Ione Belarra arra hívja fel a figyelmet, hogy az árnövekedés alapvető oka az oligopolisztikus villamosenergia-piac.
Kül 2021-05-16 | 18:00
Manfred Weber megint háttal ül a moziban: az AfD-t és Marine Le Pent vádolja antiszemitizmussal, miközben migráns fiatalok szidják a zsidókat a német utcákon és Londonban

Manfred Weber megint háttal ül a moziban: az AfD-t és Marine Le Pent vádolja antiszemitizmussal, miközben migráns fiatalok szidják a zsidókat a német utcákon és Londonban

  • Fölszította az antiszemitizmust Izrael önvédelme Nyugat-Európában.
  • A kommersz és mainstream lapok ugyanúgy gyűlölik Izraelt, ahogyan a migráns fiatalok is megvetik a zsidó államot és a zsidókat.
  • Németországban és Londonban több antiszemita incidens is történt a palesztinpárti tüntetéseken.
  • A németeknél azt ordibálta a migránstömeg, hogy "szar zsidók", több helyszínen is elégették Izrael zászlaját, és kövekkel dobáltak zsinagógákat.
  • Londonban hangosbeszélőkbe ordították a zsidók lakta környéken, hogy "erőszakoljátok meg a lányaikat", és "basszák meg a zsidók".
  • Egy egyiptomi-német politológus a WELT-nek azt nyilatkozta, a politkusok nem látták be, hogy a "migránsokkal antiszemitizmus is importálnak".
  • Horst Seefoffer német belügyminiszter fogadkozik, a törvény ereje sujt le az izraeli zászlót égetőkre.
  • Most Manfred Weber megszólalása borzolja a kedélyeket, aki az AfD-t és Marine Le Pent teszi felelőssé az antiszemitizmusért, miközben fiatal migráns férfiak ordítoznak az utcákon.
  • Az AfD elnöke visszautasítja Weber szavait, mert az utcai antiszemitizmust szerinte a tömeges illegális bevándorlás okozza.
Kül 2021-06-27 | 08:00
8 ítélet van ellene, köteles lenne elhagyni Németországot, de nem lehet kitoloncolni a líbiai migránst

8 ítélet van ellene, köteles lenne elhagyni Németországot, de nem lehet kitoloncolni a líbiai migránst

  • Többek között vagyon elleni erőszak, veszélyes testi sértés és kábítószer birtoklása miatt ítélték el 2015 óta.
  • Mindemellett kalasnyikovval pózolt a Facebookon, a YouTube-on a rendőrséget szidalmazta.
  • Legutóbb 16 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.
  • De mivel hirtelen új iratokat mutatott be, amiben másfél évvel fiatalabb volt, enyhébb, a fiatalkorúakra vonatkozó büntetéssel megúszta.
Kül 2021-06-30 | 21:33
Zeit: Németországban minden negyedik ember migrációs háttérrel rendelkezik

Zeit: Németországban minden negyedik ember migrációs háttérrel rendelkezik

  • A külföldi gyökerekkel rendelkezők aránya az elmúlt években meredeken emelkedett.