40 000 euróval támogatja a bécsi liberális párt (NEOS) tanácsnoka a "muszlimellenes rasszizmust" napirendjére tűző konferenciát

Christopher Wiederkehr NEOS városi tanácsos 40 000 euróval támogatja az iszlám konferenciát, amelyen megkérdőjelezhető szakértők vesznek részt. Akik tehát azt remélték, hogy a NEOS koalíciós partnerként véget vet Bécs város iszlám egyesületeinek megkérdőjelezhető finanszírozási gyakorlatának, most csalódtak. Wiederkehr, az integrációért felelős városi tanácsos ugyanazt az irányvonalat képviseli, mint korábban az SPÖ és a Zöldek - írja az EXXPRESS.

Wiederkehr egy olyan iszlámkonferenciát hirdetett, amelyen egyetlen neves iszlámszakértő sincs jelen - olyan témákat vitatnak meg, mint a "muszlimellenes rasszizmus". Az iszlám antiszemitizmusról egyáltalán nem esik szó.

Amint a két ÖVP-s tanácsos, Caroline Hungerländer és Hannes Taborsky által a "politikai iszlám" munkacsoportban végzett vizsgálat kiderítette, sem neves iszlámkutatók, sem az Osztrák Integrációs Alap nem vesz részt ezen a konferencián. Az ÖVP bécsi integrációs szóvivője, Caroline Hungerländer már korábban is "egy kétes egyesületi konstrukció által megrendezett belső iszlám konferenciának" nevezte a konferenciát. Az iszlám egyesületekkel, az iszlamizmussal és a politikai iszlámmal kapcsolatos problémák Bécsben érződnek a legerősebben.

A konferencia elsősorban az áldozatok szerepével foglalkozik

A konferencia az előítéletekkel, a hovatartozással, a származással, a "muszlimellenességgel" és a rasszizmus más fajtáival foglalkozik. Wiederkehr eddig egy szót sem szólt az olyan aktuális kérdésekről, mint a muszlim antiszemitizmus és az elmúlt hetek palesztinbarát tüntetései. A munkacsoport egy kérdéslistát küldött Wiederkehrnak, hogy válaszoljon a bécsi politikai iszlám elleni küzdelemmel kapcsolatos nyitott kérdésekre, többek között: "Milyen konkrét projektek foglalkoznak az iszlamizmus elleni védelemmel?" és "Milyen intézkedéseket tesz már most is az Ön szervezeti egysége a politikai iszlám szervezeteivel és szereplőivel szemben?". Wiederkehr még nem válaszolt a munkacsoport kérdéseire.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-08 | 11:37
Egyetlen napot se élt a baloldali álhír: a Bizottság nem dobta vissza a magyar Helyreállítási tervet

Egyetlen napot se élt a baloldali álhír: a Bizottság nem dobta vissza a magyar Helyreállítási tervet

  • Kéjes örömmel hozta kedden a baloldali cselédmédia a Politico-ra hivatkozva, hogy a Bizottság visszadobta a magyar fejlesztési terveket.
  • Ahogyan sok függetlenül objektív álhírről, erről is kiderült, egy szó sem igaz belőle.
  • A magyarokkal ellenséges Vera Jourová cáfolta a hazai cselédsajtó meséit.
Kül 2021-05-15 | 22:12
BILD: Izrael-gyűlölet a német utcákon!

BILD: Izrael-gyűlölet a német utcákon!

  • Miközben Izraelben öt napja bombák repkednek, Németországban mozgósítanak az Izrael-gyűlölők.
  • A demonstrációkon azt kiabálják, "szaros zsidók", zsinagógákat támadnak meg, és izraeli zászlókat gyújtanak fel.
  • Szombaton országszerte összegyűltek a demonstrálók és Izrael ellen tüntettek.

 

Kül 2021-05-19 | 12:56

A német zöldek kancellár-jelöltje "véletlenül" elfelejtette bevallani 25 220 eurónyi jövedelmét 2018 és 2020 között - korábban élesen bírálta azokat a képviselőket, akik ugyanígy lebuktak

  • Annalena Baerbock hol teljes felkészületlenségével, hol azzal lepi meg a német sajtót, hogy "nemzetközi jogászként" hivatkozik saját magára, de alapdiplomát nem szerzett.
  • A képzettségéről és a felkészületlenségéről szóló polémia kísértetisesen hasonlít az egykor Gyurcsánynak tanácsokat adó, később LMP-s, majd Párbeszédes, most pedig 99Mozgalmat alapító Karácsony Gergelyhez.
  • A német zöldek kancellárjelöltjéről szerdán azt derítette ki a német média, hogy elfelejett bevallani 54 500 eurónyi jövedelmet - írja a BILD.
  • Baerbock érvelése is karácsonyi: "véletlenül elfelejtette" szerepeltetni ezeket a jövedelmeket a Bundestagnak benyújtott nyilatkozatában.
Kül 2021-06-01 | 17:00
Dánia is megelégelte az álproblémát, eddig tartott a tolerancia - a baloldali miniszterelnök hazatérést javasol a migránsoknak

Dánia is megelégelte az álproblémát, eddig tartott a tolerancia - a baloldali miniszterelnök hazatérést javasol a migránsoknak

  • Dánia visszavonja a tartózkodási engedélyeket egyes szíriaiaktól, mert a kormány az ország bizonyos részeit biztonságos visszatérési országnak minősítette.
  • "Ha nincs szükségük védelemre, mert a veszély már nem áll fenn, akkor térjenek vissza a hazájukba, és segítsenek az ottani újjáépítésben" - mondja Frederiksen dán kormányfő.
Kül 2021-06-30 | 21:33
Zeit: Németországban minden negyedik ember migrációs háttérrel rendelkezik

Zeit: Németországban minden negyedik ember migrációs háttérrel rendelkezik

  • A külföldi gyökerekkel rendelkezők aránya az elmúlt években meredeken emelkedett.