Újabb osztrák képviselővel szemben merült fel korrupciós vád

Újabb osztrák képviselővel szemben merült fel korrupciós vád

Számos más ÖVP-s politikus után most Michaela Steinacker török képviselőnő is az igazságszolgáltatás látókörébe került: vizsgálat indult ellene sikkasztás és befolyásszerzés céljából történő előny elfogadásának gyanújával. Az ügyészség a mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől, hogy büntetőeljárás indulhasson ellene. Az ÖVP visszautasítja a vádakat - írja a Kronen Zeitung.

A Gazdasági és Korrupciós Ügyészség levele a napokban jutott el a parlamentbe: ebben a WKStA Michaela Steinacker ÖVP-s képviselőnő mentelmi jogának felfüggesztését kéri, hogy a hatóságok felelősségre vonhassák.

Csak látszatfoglalkoztatás a Raiffeisennél?

Steinackert sikkasztás és befolyásszerzés céljából elfogadott előnyök elfogadásának bűntettével gyanúsítják. Steinacker 2013 októbere óta ÖVP-s képviselő, 2013 júliusa és 2017 decembere között a Raiffeisen projektfejlesztés általános képviselőjeként dolgozott. Azzal vádolják, hogy ebben az időszakban fizetést kapott, beleértve a cégautót, személyi asszisztenst és irodahelyiséget is, de "szinte kizárólag" az ÖVP-nek dolgozott.

"Rejtett pártadomány" a vád

A Steinacker foglalkoztatásával kapcsolatos költségeket "szándékosan eltitkolták, hogy ezeket a tranzakciókat a könyvelésben elrejtsék". Egy bejelentő, aki a korrupcióvadászokat figyelmét a dologra felhívta, "rejtett pártadományról" beszélt.


Több mint 300.000 euró forog kockán

Az akkori ügyvezetők, akik ellen szintén nyomozás folyik, "az általuk képviselt társaság vagyonát egy még meghatározásra váró, de 300 000 eurót mindenesetre meghaladó mértékben károsították meg" azzal, hogy Steinackert alkalmazták és "a tényleges munkakörnek meg nem felelő mértékben" fizették ki - áll a WKStA közleményében.

Az ÖVP visszautasítja a vádakat. Fritz Ofenauer, a mentelmi bizottság török parlamenti csoportjának elnöke "tisztán politikai indíttatású kiadatási kérelemről" beszél.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-22 | 13:07
Egy No-Go zónában működő radikális imám eretnek tartja azokat a muszlimokat, akik svéd zászlót lobogtatnak

Egy No-Go zónában működő radikális imám eretnek tartja azokat a muszlimokat, akik svéd zászlót lobogtatnak

  • Mondván, abban van egy kereszt.
  • Korábban a zsidók megölésére buzdította híveit.
Kül 2022-02-25 | 23:55
Szijjártó a világpolitika színpadára emelte Magyarországot: felajánlotta a harcoló feleknek, tárgyaljanak Budapesten a békéért

Szijjártó a világpolitika színpadára emelte Magyarországot: felajánlotta a harcoló feleknek, tárgyaljanak Budapesten a békéért

  • Nem mindennapit húzott a magyar külügyminiszter.
  • A felek nem zárkóznak el, hogy Budapesten tárgyaljanak a békéről.
Kül 2021-09-02 | 16:05
Elképesztő mértékű migráció indult meg Afganisztánból

Elképesztő mértékű migráció indult meg Afganisztánból

  • Tömött libasorban, gyalogosan igyekeznek a legszegényebb afgánok Iránba, hogy onnan Törökországba, majd Európába juthassanak.
  • Ennek az útvonalnak évtizedes hagyománya van arrafelé, nem véletlen, hogy Iránban milliónyi, Törökországban több százezer afgán él jelenleg is.
  • Aki gyalog indul útnak közülük, az a legszegényebb, mert aki meg tudja fizetni az iráni embercsempészeket, azokat autókkal viszik.
Kül 2021-05-15 | 15:20
Horvátország továbbra is zárva tart

Horvátország továbbra is zárva tart

  • Bár sokan nyitásra számítottak, május 31-ig meghosszabbították a korlátozásokat Horvátországban.
  • Horvátországban nem oltanak keleti vakcinákkal, csak európai uniós beszerzésűekkel. Átoltottságuk alig több, mint a magyar fele, és az Európai Unió átlagát sem érik el.
Kül 2021-05-24 | 11:38

Újabb német baloldali politikus felejtette el mellékjövelemeit bejelenteni a Bundestagnak

  • Miután a Zöldek kancellárjelöltje és korábbi elnöke is botrányba keveredett emiatt, a párt most szigorúbb szabályozást követel.