Újabb osztrák képviselővel szemben merült fel korrupciós vád

Újabb osztrák képviselővel szemben merült fel korrupciós vád

Számos más ÖVP-s politikus után most Michaela Steinacker török képviselőnő is az igazságszolgáltatás látókörébe került: vizsgálat indult ellene sikkasztás és befolyásszerzés céljából történő előny elfogadásának gyanújával. Az ügyészség a mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől, hogy büntetőeljárás indulhasson ellene. Az ÖVP visszautasítja a vádakat - írja a Kronen Zeitung.

A Gazdasági és Korrupciós Ügyészség levele a napokban jutott el a parlamentbe: ebben a WKStA Michaela Steinacker ÖVP-s képviselőnő mentelmi jogának felfüggesztését kéri, hogy a hatóságok felelősségre vonhassák.

Csak látszatfoglalkoztatás a Raiffeisennél?

Steinackert sikkasztás és befolyásszerzés céljából elfogadott előnyök elfogadásának bűntettével gyanúsítják. Steinacker 2013 októbere óta ÖVP-s képviselő, 2013 júliusa és 2017 decembere között a Raiffeisen projektfejlesztés általános képviselőjeként dolgozott. Azzal vádolják, hogy ebben az időszakban fizetést kapott, beleértve a cégautót, személyi asszisztenst és irodahelyiséget is, de "szinte kizárólag" az ÖVP-nek dolgozott.

"Rejtett pártadomány" a vád

A Steinacker foglalkoztatásával kapcsolatos költségeket "szándékosan eltitkolták, hogy ezeket a tranzakciókat a könyvelésben elrejtsék". Egy bejelentő, aki a korrupcióvadászokat figyelmét a dologra felhívta, "rejtett pártadományról" beszélt.


Több mint 300.000 euró forog kockán

Az akkori ügyvezetők, akik ellen szintén nyomozás folyik, "az általuk képviselt társaság vagyonát egy még meghatározásra váró, de 300 000 eurót mindenesetre meghaladó mértékben károsították meg" azzal, hogy Steinackert alkalmazták és "a tényleges munkakörnek meg nem felelő mértékben" fizették ki - áll a WKStA közleményében.

Az ÖVP visszautasítja a vádakat. Fritz Ofenauer, a mentelmi bizottság török parlamenti csoportjának elnöke "tisztán politikai indíttatású kiadatási kérelemről" beszél.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-01 | 17:00
Dánia is megelégelte az álproblémát, eddig tartott a tolerancia - a baloldali miniszterelnök hazatérést javasol a migránsoknak

Dánia is megelégelte az álproblémát, eddig tartott a tolerancia - a baloldali miniszterelnök hazatérést javasol a migránsoknak

  • Dánia visszavonja a tartózkodási engedélyeket egyes szíriaiaktól, mert a kormány az ország bizonyos részeit biztonságos visszatérési országnak minősítette.
  • "Ha nincs szükségük védelemre, mert a veszély már nem áll fenn, akkor térjenek vissza a hazájukba, és segítsenek az ottani újjáépítésben" - mondja Frederiksen dán kormányfő.
Kül 2021-05-11 | 16:16

Hatezer kilométer bicikliút épül a Vajdaságban

  • A turizmus ezen ágának fellendítése érdekében, több mint hatezer kilométernyi bicikliút kiépítését tervezik - mondta Nenad Ivanišević a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Ecobikenet nevet viselő konferenciáján Újvidéken.
  • A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár kiemelte, a határokon átnyúló kerékpárutak hálózatának közös fejlesztése a turizmus más ágait is felvirágoztathatja.
Kül 2021-07-28 | 17:59
Finnország: radikális szakpolitikai szigorítás a nemváltó műtétek esetén

Finnország: radikális szakpolitikai szigorítás a nemváltó műtétek esetén

  • Az északi államban hallgattak a pszichológus szakértőkre, és szigorítottak a nemváltó műtétek eljárásrendjén.
  • Egy évvel ezelőtt a finn egészségügyi hatóság új irányelveket adott ki, amelyek a pubertásblokkolók és a keresztnemű hormonok helyett a pszichoterápiát támogatják első vonalbeli kezelésként.
Kül 2021-06-26 | 21:15
Gumibottal vertek újságírókat, fotósokat a rendőrök egy düsseldorfi tüntetésen

Gumibottal vertek újságírókat, fotósokat a rendőrök egy düsseldorfi tüntetésen

  • A dpa főszerkesztője, Sven Gösmann "a sajtószabadság elleni elfogadhatatlan támadásnak" nevezte az incidenst.
Kül 2021-06-30 | 13:37

"Frusztráció" miatt késelt a pakisztáni, 6,5 évet kapott

  • Az ügyészség 13 évet kért rá, de a bíróság az enyhébb ítélet mellett döntött.
Kül 2021-06-21 | 17:45
Megállíthatják-e a menekültek a társadalom elöregedését? - teszi fel a kérdést a Der Tagesspiegel

Megállíthatják-e a menekültek a társadalom elöregedését? - teszi fel a kérdést a Der Tagesspiegel

  • Évetne 27 000, úgynevezett védett státuszú gyermek születik Németországban.
  • Ez hatszor akkora szám, mint 2015 előtt.