Lipcse: a DPD leállította a házhozszállítást a város veszélyes utcájában, az Eisenbahnstrassen - az ok: rendszeresen kirabolják a futárautókat, a sofőrökre fegyvert szegeznek

Olyan, mintha egy rablókkal teli sötét erdőbe mennének: amikor a csomagküldő szolgálatok futárai behajtanak a Eisenbahnstrasse út környékére, nem tudják, mi vár rájuk. A DPD most levonta a konzekvenciákat és ideiglenesen felfüggesztette a házhozszállítást Szászország legveszélyesebb kilométerén - írja a tag24.de hírportál.

Peter Rey, a vállalat szóvivője egy biztonsági kötelezettségre hivatkozik, "miután a kézbesítőink az elmúlt hetekben és hónapokban egyre többször számoltak be fenyegető helyzetekről és fizikai támadásokról".

A rendőrség megerősítette a kézbesítőszolgálatok ellen elkövetett vagyon elleni bűncselekmények számának növekedését. De nem csak a feltört járművekből ellopott csomagokról van szó.

Bár a Eisenbahnstrasse Szászország egyetlen fegyvertilalmi zónája, az autósok néha egy-egy kivont pengével vagy fegyverrel néznek farkasszemet.

A DPD most különböző csomagküldő pontokra viszi ki az árut, és egy szórólapon kéri a lakosság megértését.

A hírhedt utca az első fegyvertilalmi zóna Szászországban. A bevezetésétől német politikusok arra számítanak, visszaszoríthatják a késes támadásokat vagy a fegyveres rablásokat a területen.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-13 | 11:36
A német Stern az osztrák botrányokról: Na szervusz, Ausztria - egy ország a sikeres modell és a banánköztársaság között

A német Stern az osztrák botrányokról: Na szervusz, Ausztria - egy ország a sikeres modell és a banánköztársaság között

  • Élénken foglalkoztatja a német sajtót az osztrák kancellár elleni nyomozás, és a miniszterelnököt elérő rengeteg korrupciós botrány.
Kül 2021-06-22 | 20:03
EUROPOL: A dzsihádista terrorizmus továbbra is a legnagyobb fenyegetést jelenti az Európai Unióra nézve

EUROPOL: A dzsihádista terrorizmus továbbra is a legnagyobb fenyegetést jelenti az Európai Unióra nézve

  • A 2020-as évet értékelte az EUROPOL, az Európai Unión belüli legfontosabb rendőrségi szerv.
  • A dzsihádista terrorizmus továbbra is a legnagyobb fenyegetést jelenti az Európai Unióra nézve, és azt továbbra is a külföldi fejlemények befolyásolják - írják.
  • Az Irakban és Szíriában még mindig aktívan tevékenykedő úgynevezett Iszlám Állam (IS) eléri európai támogatóit, hogy Európában támadások elkövetésére buzdítsa őket.