Biden 'mentális és fizikai állapota nem hagyható figyelmen kívül' - írja nyílt levélben 120 nyugalmazott amerikai tábornok és admirális

Biden 'mentális és fizikai állapota nem hagyható figyelmen kívül' - írja nyílt levélben 120 nyugalmazott amerikai tábornok és admirális
  • Joe Biden amerikai elnök mentális egészségét megkérdőjelező, és választási csalással kapcsolatos állításokról szóló nyílt levelet írt alá több mint 120 nyugalmazott tábornok és admirális az Egyesült Államokban.
  • "A főparancsnok mentális és fizikai állapotát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Képesnek kell lennie arra, hogy bárhol, éjjel vagy nappal, gyorsan és pontosan meghozza az életet és testi épséget érintő nemzetbiztonsági döntéseket" - írják.
  • "A demokrata vezetésének a nukleáris kódeljárásokról szóló közelmúltbeli vizsgálatai veszélyes nemzetbiztonsági jelzést küldenek a nukleáris fegyverekkel rendelkező ellenfeleknek, és felvetik a kérdést, hogy ki a főnök. Mindig megkérdőjelezhetetlen parancsnoki láncra van szükségünk" - áll a nyílt levélben.
  • A Flag Officers 4 America nevű csoport "olyan nyugalmazott katonai vezetőknek csoportjának nevezi magát, akik megfogadták, hogy támogatják és megvédik az Egyesült Államok alkotmányát minden ellenséggel szemben, legyen az külföldi vagy belföldi". 

Egy több mint 120 nyugalmazott katonatisztből álló csoport nyílt levélben közölte Joe Biden elnökkel, hogy megválasztása nem volt törvényes - miközben megkérdőjelezik szellemi és fizikai állapotát is. 

"Tisztességes és becsületes választások nélkül, amelyek pontosan tükrözik a 'nép akaratát', alkotmányos köztársaságunk elveszett" - áll a nyugalmazott tisztek levelében.

A csoport a "Flag Officers 4 America" nevet viseli, és nyugalmazott katonatisztekből, köztük tábornokokból és admirálisokból áll. "Az FBI-nak és a Legfelsőbb Bíróságnak gyorsan kellene cselekednie, amikor választási szabálytalanságok kerülnek felszínre, és nem szabad figyelmen kívül hagynia azokat, ahogyan azt 2020-ban tették" - írták. 

"A választások integritása megköveteli, hogy minden állampolgárra egy legális szavazat jusson, amelyet meg is számolnak, és a legális szavazatokat az állami törvényhozás által jóváhagyott ellenőrzésekkel azonosítsák, kormányzati igazolványok, ellenőrzött aláírások stb. használatával" - írják.

"Ma sokan "rasszistának" nevezik ezeket a józan [szavazóazonosító] ellenőrzéseket, hogy megpróbálják megkerülni a tisztességes és becsületes választásokat. A faji kifejezések használata a választójog igazolására szolgáló bizonyítékok elnyomása érdekében maga is zsarnoki megfélemlítési taktika" - folytatják. 

A nyugalmazott tisztek kétségeket ébresztenek Biden mentális képességeivel kapcsolatban - és utalnak Nancy Pelosi házelnök azon lépésére, hogy a január 6-i, a Capitoliumi ostromot követő napokban a házelnök biztosítékokat kapott a nukleáris kódokkal kapcsolatban.

"A főparancsnok mentális és fizikai állapotát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Képesnek kell lennie arra, hogy bárhol, éjjel vagy nappal, gyorsan és pontosan meghozza az életet és testi épséget érintő nemzetbiztonsági döntéseket" - írják. "A demokrata vezetésének a nukleáris kódeljárásokról szóló közelmúltbeli vizsgálatai veszélyes nemzetbiztonsági jelzést küldenek a nukleáris fegyverekkel rendelkező ellenfeleknek, és felvetik a kérdést, hogy ki a főnök. Mindig megkérdőjelezhetetlen parancsnoki láncra van szükségünk" - áll a nyílt levélben.


A Flag Officers 4 America nevű csoport "olyan nyugalmazott katonai vezetőknek csoportjának nevezi magát, akik megfogadták, hogy támogatják és megvédik az Egyesült Államok alkotmányát minden ellenséggel szemben, legyen az külföldi vagy belföldi". 

A levél ellenpontozza a nemzetbiztonsági tisztviselők nyilvános nyilatkozatait, akik a kampány során Biden mellett foglaltak állást. Az egyik ilyen látványos erőfeszítés az volt, amikor 10 volt védelmi miniszter egy rendkívüli véleménycikket írt a Washington Postba, amelyben arra figyelmeztetett, hogy az amerikai hadseregnek "nincs szerepe" az amerikai választások kimenetelében, és a békés hatalomátadás fontosságát hangsúlyozta. A nyugalmazott tábornokok és admirálisok levele három nappal a Capitoliumi zavargások előtt született. 

Az aláírók a nevüket is csatolták a levélhez. Köztük van Joe Arbuckle vezérőrnagy, aki Vietnamban szolgált és később az amerikai hadsereg ipari műveleti parancsnokságát (IOC) irányította az Illinois állambeli Rock Islanden.

Arbuckle, aki a nyilvános levelet szervezte, a Politico című lapnak nyilatkozott: "A nyugalmazott tábornokok és admirálisok általában nem vesznek részt politikai akciókban, de a nemzetünk mai helyzete szörnyű". Majd így folytatta: "Nagyobb fenyegetésekkel nézünk szembe, mint bármikor az ország alapítása óta. A hallgatás kötelességmulasztás lenne".

A törekvés azonban visszatetszést váltott ki a katonák részéről, akik sajnálkoztak, hogy az egyenruhát viselő emberek politikailag megszervezett erőfeszítésekhez adták a nevüket.

Jim Golby, a civil-katonai kapcsolatok szakértője a Politico című lapban "szégyenletes kísérletnek" nevezte, hogy "rangjukat és a hadsereg hírnevét ilyen durva és nyilvánvaló pártpolitikai támadásra használják fel". Marybeth Ulrich, a légierő nyugalmazott ezredese, aki a légierő akadémiáján tanít, "antidemokratikusnak" nevezte az akciót. Szintén széttépte a törekvést Mike Mullen nyugalmazott admirális, aki az egyesített vezérkari főnökök elnökeként szolgált, így a levélben szereplők felett áll, és azt mondta: "Szerintem ez árt a hadseregnek, és ezen keresztül az országnak is". Úgy fogalmazott, hogy a [levélben] "jobboldali republikánus beszédtémákról esik szó".

 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-15 | 22:20
Az osztrák rendőrség szökevényeket keres a Wiener Neustadtban történt késelés után

Az osztrák rendőrség szökevényeket keres a Wiener Neustadtban történt késelés után

  • A súlyosan sérült áldozatot kórházba szállították. Több járőr és helikopter is a hajtóvadászat részese volt.
  • Wiener Neustadtban jelenleg is folyik a hajtóvadászat a szökésben lévő elkövetők után, akik késes támadást követtek el.
  • A támadás áldozatát súlyos sérülésekkel szállították kórházba. További részletek még nem ismertek.
Kül 2021-05-24 | 11:38

Újabb német baloldali politikus felejtette el mellékjövelemeit bejelenteni a Bundestagnak

  • Miután a Zöldek kancellárjelöltje és korábbi elnöke is botrányba keveredett emiatt, a párt most szigorúbb szabályozást követel.
Kül 2023-02-06 | 12:20
Orosz-ukrán háború Bahmutnál: A világ vérszivattyúja

Orosz-ukrán háború Bahmutnál: A világ vérszivattyúja

  • Ha egyszer felteszik majd a kérdést, hogyan vesztette el Ukrajna a háborút, a válasz az lehet: "fokozatosan, majd hirtelen" - véli a szerző.
  • Az elemzés 16 nappal ezelőtt jelent meg a SubStack oldalon, de még jelenleg is aktuálisabb, mint a fősodor információs manipuláció alatt álló "szakértelme".
  • A szerző a híres verduni csatához hasonlítja, ahogy az orosz erők szisztematikusan felőrlik az ukrán sereget a bahmuti darálóban.
  • Ukrán közlések szerint, melyet a szerző ismertet, az oroszok 9:1 arányú tüzérségi előnyben vannak a térségben.
  • A menetrend ezért a következő: tüzérségi aprítást gyalogsági bevonulás követ tömbről-tömbre, házról-házra, utcáról-utcára.
  • Gyakorlatilag itt ágyú- és repeszfogó az ukrán kiskatona.
  • A térségben ukrán források szerint az újoncok 4 órát töltenek a fronton.
  • Ezt követően halottak.
Kül 2021-06-21 | 14:10
Drogkereskedő nyitott tüzet német rendőrökre, egy rendőr megsérült, két tiszt elmenekült, most bíróság előtt kell felelniük

Drogkereskedő nyitott tüzet német rendőrökre, egy rendőr megsérült, két tiszt elmenekült, most bíróság előtt kell felelniük

  • Egy kábítószer-kereskedő tüzet nyitott egy rendőrségi ellenőrzés során.
  • A két rendőrnő ahelyett, hogy segített volna sérült kollégájának, elmenekült.
  • A két rendőrnőnek így gyáva viselkedésük miatt bíróság elé kell állnia Németországban.
  • Állítólag egyszerűen magára hagyták sérült kollégájukat.
Kül 2021-06-17 | 14:43
Óriási összegeket emészt fel Németországban a kiutasított, de megtűrt migránsok ellátása

Óriási összegeket emészt fel Németországban a kiutasított, de megtűrt migránsok ellátása

  • Az észak-rajna-vesztfáliai kormányzat havonta 875 eurót biztosít fejenként egyetlen távozásra kötelezett, de adott esetben megtűrt migránsnak a falvakban.
  • Ugyanebben az ellátási formában 1125 euró jár a városoknak egyetlen migráns ellátásáért.
  • A program 3 év alatt 275 millió eurót, vagyis nagyságrendileg 100 milliárd forintot emészt fel.
Kül 2021-05-11 | 11:17
Legalább tizenegy halott egy kazanyi iskolában - egy elkövetőt lelőttek, egyet elfogtak az orosz hatóságok

Legalább tizenegy halott egy kazanyi iskolában - egy elkövetőt lelőttek, egyet elfogtak az orosz hatóságok

  • Legalább tizenegy ember meghalt az oroszországi Kazan város egyik iskolájában elkövetett lövöldözésben. Erről több orosz hírügynökség is beszámolt.
  • A jelentés szerint a halottak között több diák és egy tanár is van.
  • A tatárföldi régió elnöke, Rusztam Minnicsanov (64) szerint a halott diákok többsége nyolcadikos volt.
  • Ezen kívül tizenkét diák és négy felnőtt került kórházba sérülésekkel - mondta Minnicsanov.