Biden 'mentális és fizikai állapota nem hagyható figyelmen kívül' - írja nyílt levélben 120 nyugalmazott amerikai tábornok és admirális

Biden 'mentális és fizikai állapota nem hagyható figyelmen kívül' - írja nyílt levélben 120 nyugalmazott amerikai tábornok és admirális
 • Joe Biden amerikai elnök mentális egészségét megkérdőjelező, és választási csalással kapcsolatos állításokról szóló nyílt levelet írt alá több mint 120 nyugalmazott tábornok és admirális az Egyesült Államokban.
 • "A főparancsnok mentális és fizikai állapotát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Képesnek kell lennie arra, hogy bárhol, éjjel vagy nappal, gyorsan és pontosan meghozza az életet és testi épséget érintő nemzetbiztonsági döntéseket" - írják.
 • "A demokrata vezetésének a nukleáris kódeljárásokról szóló közelmúltbeli vizsgálatai veszélyes nemzetbiztonsági jelzést küldenek a nukleáris fegyverekkel rendelkező ellenfeleknek, és felvetik a kérdést, hogy ki a főnök. Mindig megkérdőjelezhetetlen parancsnoki láncra van szükségünk" - áll a nyílt levélben.
 • A Flag Officers 4 America nevű csoport "olyan nyugalmazott katonai vezetőknek csoportjának nevezi magát, akik megfogadták, hogy támogatják és megvédik az Egyesült Államok alkotmányát minden ellenséggel szemben, legyen az külföldi vagy belföldi". 

Egy több mint 120 nyugalmazott katonatisztből álló csoport nyílt levélben közölte Joe Biden elnökkel, hogy megválasztása nem volt törvényes - miközben megkérdőjelezik szellemi és fizikai állapotát is. 

"Tisztességes és becsületes választások nélkül, amelyek pontosan tükrözik a 'nép akaratát', alkotmányos köztársaságunk elveszett" - áll a nyugalmazott tisztek levelében.

A csoport a "Flag Officers 4 America" nevet viseli, és nyugalmazott katonatisztekből, köztük tábornokokból és admirálisokból áll. "Az FBI-nak és a Legfelsőbb Bíróságnak gyorsan kellene cselekednie, amikor választási szabálytalanságok kerülnek felszínre, és nem szabad figyelmen kívül hagynia azokat, ahogyan azt 2020-ban tették" - írták. 

"A választások integritása megköveteli, hogy minden állampolgárra egy legális szavazat jusson, amelyet meg is számolnak, és a legális szavazatokat az állami törvényhozás által jóváhagyott ellenőrzésekkel azonosítsák, kormányzati igazolványok, ellenőrzött aláírások stb. használatával" - írják.

"Ma sokan "rasszistának" nevezik ezeket a józan [szavazóazonosító] ellenőrzéseket, hogy megpróbálják megkerülni a tisztességes és becsületes választásokat. A faji kifejezések használata a választójog igazolására szolgáló bizonyítékok elnyomása érdekében maga is zsarnoki megfélemlítési taktika" - folytatják. 

A nyugalmazott tisztek kétségeket ébresztenek Biden mentális képességeivel kapcsolatban - és utalnak Nancy Pelosi házelnök azon lépésére, hogy a január 6-i, a Capitoliumi ostromot követő napokban a házelnök biztosítékokat kapott a nukleáris kódokkal kapcsolatban.

"A főparancsnok mentális és fizikai állapotát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Képesnek kell lennie arra, hogy bárhol, éjjel vagy nappal, gyorsan és pontosan meghozza az életet és testi épséget érintő nemzetbiztonsági döntéseket" - írják. "A demokrata vezetésének a nukleáris kódeljárásokról szóló közelmúltbeli vizsgálatai veszélyes nemzetbiztonsági jelzést küldenek a nukleáris fegyverekkel rendelkező ellenfeleknek, és felvetik a kérdést, hogy ki a főnök. Mindig megkérdőjelezhetetlen parancsnoki láncra van szükségünk" - áll a nyílt levélben.


A Flag Officers 4 America nevű csoport "olyan nyugalmazott katonai vezetőknek csoportjának nevezi magát, akik megfogadták, hogy támogatják és megvédik az Egyesült Államok alkotmányát minden ellenséggel szemben, legyen az külföldi vagy belföldi". 

A levél ellenpontozza a nemzetbiztonsági tisztviselők nyilvános nyilatkozatait, akik a kampány során Biden mellett foglaltak állást. Az egyik ilyen látványos erőfeszítés az volt, amikor 10 volt védelmi miniszter egy rendkívüli véleménycikket írt a Washington Postba, amelyben arra figyelmeztetett, hogy az amerikai hadseregnek "nincs szerepe" az amerikai választások kimenetelében, és a békés hatalomátadás fontosságát hangsúlyozta. A nyugalmazott tábornokok és admirálisok levele három nappal a Capitoliumi zavargások előtt született. 

Az aláírók a nevüket is csatolták a levélhez. Köztük van Joe Arbuckle vezérőrnagy, aki Vietnamban szolgált és később az amerikai hadsereg ipari műveleti parancsnokságát (IOC) irányította az Illinois állambeli Rock Islanden.

Arbuckle, aki a nyilvános levelet szervezte, a Politico című lapnak nyilatkozott: "A nyugalmazott tábornokok és admirálisok általában nem vesznek részt politikai akciókban, de a nemzetünk mai helyzete szörnyű". Majd így folytatta: "Nagyobb fenyegetésekkel nézünk szembe, mint bármikor az ország alapítása óta. A hallgatás kötelességmulasztás lenne".

A törekvés azonban visszatetszést váltott ki a katonák részéről, akik sajnálkoztak, hogy az egyenruhát viselő emberek politikailag megszervezett erőfeszítésekhez adták a nevüket.

Jim Golby, a civil-katonai kapcsolatok szakértője a Politico című lapban "szégyenletes kísérletnek" nevezte, hogy "rangjukat és a hadsereg hírnevét ilyen durva és nyilvánvaló pártpolitikai támadásra használják fel". Marybeth Ulrich, a légierő nyugalmazott ezredese, aki a légierő akadémiáján tanít, "antidemokratikusnak" nevezte az akciót. Szintén széttépte a törekvést Mike Mullen nyugalmazott admirális, aki az egyesített vezérkari főnökök elnökeként szolgált, így a levélben szereplők felett áll, és azt mondta: "Szerintem ez árt a hadseregnek, és ezen keresztül az országnak is". Úgy fogalmazott, hogy a [levélben] "jobboldali republikánus beszédtémákról esik szó".

 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-02 | 15:21
Romániában 450%-kal több pénzzel lopták meg az államot a saját adóellenőrei, mint egy évvel korábban :D

Romániában 450%-kal több pénzzel lopták meg az államot a saját adóellenőrei, mint egy évvel korábban :D

 • Az ANAF egyes munkatársai 28,1 millió lejjel károsították meg 2020-ban az államkasszát - tudósít a Maszol.ro portál.
 • Ez mai árfolyamon számolva 1,973,639,458 forint.
 • A 2020-as lopásokhoz mérten 450%-kal nőtt az adóellenőrök által az állam kárára elkövetett törvénysértések összértéke.
Kül 2021-05-30 | 13:42

BILD: Gusztustalan gyűlöletfelvonulás Hamburgban - az iszlamista csőcselék antiszemita jelszavakat ordibál

 • Továbbra sem csillapodik a Németországot sokkoló utcai antiszemitizmus, mely azt követően lángolt fel, hogy a Hamász rakétáival szemben Izrael megvédte magát.
 • Most egy hamburgi tüntetésről számol be a BILD, melyet egy másfél évtizede betiltott, de illegalitásban továbbra is működő német iszlamista szervezet rendezett.
Kül 2021-05-15 | 15:20
Horvátország továbbra is zárva tart

Horvátország továbbra is zárva tart

 • Bár sokan nyitásra számítottak, május 31-ig meghosszabbították a korlátozásokat Horvátországban.
 • Horvátországban nem oltanak keleti vakcinákkal, csak európai uniós beszerzésűekkel. Átoltottságuk alig több, mint a magyar fele, és az Európai Unió átlagát sem érik el.
Kül 2021-05-12 | 16:09
A Momentum román szövetségesét EU-s pénzekkel történő csalással vádolja a Csalásellenes Osztály

A Momentum román szövetségesét EU-s pénzekkel történő csalással vádolja a Csalásellenes Osztály

 • Dan Barna, hivatalban lévő román kormányfő-helyettest EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolja a DLAF (Csalásellenes Osztály).
 • A miniszterelnök-helyettes annak az USR-PLUS pártnak a társelnöke, amelynek Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is kampányolt a román helyhatósági választásokon.
Kül 2021-05-26 | 12:40
A legtöbb szexuális bűncselekmény az Alexanderplatzon történik Berlinben

A legtöbb szexuális bűncselekmény az Alexanderplatzon történik Berlinben

 • Soha ennyi ember nem vált szexuális bűncselekmény áldozatává Berlinben, mint az elmúlt évben.
 • A bűnügyi statisztikák szerint tavaly Berlinben 4468 ember vált szexuális bűncselekmény áldozatává.
 • Ez enyhe növekedés 2019-hez képest (4438 áldozat) és jelentős növekedés 2018-hoz képest (4040 áldozat).
 • 2020-ban a rendőrség három olyan helyet regisztrált a fővárosban, ahol különösen gyakoriak voltak a támadások.
Kül 2021-07-30 | 15:00
Londonban akadtak nyomára a bécsi Leonie (13) egyik gyilkosára

Londonban akadtak nyomára a bécsi Leonie (13) egyik gyilkosára

 • A kislányt nemrégiben leitatták, többszörös adaggal bedrogozták, majd megerőszakolták és megfojtották afgán menedékkérők Bécsben.
 • Egyikük egészen Londonig jutott, hogy a felelősségrevonást megússza, de végül csütörtökön elfogták.