Elindult Áder János Államfő Covid-árvákat segítő alapítványa

Elindult Áder János Államfő Covid-árvákat segítő alapítványa

Megkezdi működését a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő alapítvány – jelentette be Áder János köztársasági elnök, a szervezet alapítója szerdai sajtótájékoztatóján.

Az államfő a Sándor-palotában tartott eseményen közölte: a Regőczi István Alapítvány bírósági bejegyzése kedden megtörtént, a szervezetnek már van számlaszáma és adószáma is, így mára az alapvető technikai feltételek rendelkezésre állnak ahhoz, hogy elkezdjen működni.

Emlékeztetett: bő három hete jelentette be egy interjúban, hogy feleségével, Herczegh Anitával egy alapítványt szeretnének létrehozni, amelynek célja, hogy a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket segítse a jövőben. Áder János kiemelte: amikor az alapítvány létrehozását bejelentették, 600 érintett gyermekről és 400 családról tudtak, de a helyzet azóta tovább romlott, már csaknem 800 gyermekről és 522 olyan családról van tudomásuk, ahol ez a tragédia bekövetkezett.

Az államfő beszámolt arról is, hogy már működik az alapítvány honlapja - bár még nem készült el teljesen -, amelyen szerepelnek a szervezettel kapcsolatos alapvető információk: az alapítvány szándékainak megfogalmazása, a számlaszám és az elérhetőség is.

Áder János megköszönte a sajtónak, hogy az alapítvány létrehozásának szándékáról hírt adott, és azoknak is köszönetet mondott, akik késlekedés nélkül jelentkeztek és támogatási szándékukat megfogalmazták. Elmondta: kaptak pénzügyi természetű támogatási ajánlatokat, de érkeztek olyan felajánlások, amelyek jogi, illetve pszichológiai segítségnyújtásról, valamint kulturális produkciók megszervezéséről szólnak. Elmondta: a szervezeti-jogi-pénzügyi háttér megteremtése komoly feladatot jelentett, és folyik az a munka is, amelynek célja, hogy információt szerezzenek az érintett családokról. Ezzel párhuzamosan zajlik a szövetségesek - azon civil és karitatív szervezetek - keresése, amelyek a további munkában az alapítvány segítségére lehetnek.

"A munkát a mai nappal elkezdjük. Mindenkiben ég a tettvágy és úgy gondoljuk, hogy függetlenül attól, hogy még további szervezeti, pénzügyi és technikai kérdéseket meg kell oldani, a segítségnek minél hamarabb az érintettekhez, a gyermekekhez és a családokhoz kell érkeznie" – fogalmazott Áder János. Hangsúlyozta: vannak sürgős helyzetek, amelyeket napokon belül kezelni kell, ebből a szempontból a kuratórium tagjaira komoly munka vár. Megköszönte az alapítvány kurátorainak – feleségének Herczegh Anitának, Ürge-Vorsatz Diána fizikusnak és Bagdi Emőke klinikai szakpszichológusnak -, hogy "első szóra, gondolkodás nélkül" vállalták a felkérést.

A Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársainak is köszönetet mondott munkájukért, a sajtótól pedig azt kérte, hogy továbbra is kísérjék figyelemmel az alapítvány munkáját. Az eseményen Áder János mellett részt vett felesége, Herczegh Anita és Ürge-Vorsatz Diána is.

Áder János április 18-án jelentette be, hogy ő és felesége, Herczegh Anita alapítványt hoz létre a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére. A szervezetet Regőczi István katolikus papról nevezték el, aki egész életében, már a második világháborút megelőzően is, árva gyerekekről gondoskodott.

Az alapítvány honlapja itt érhető el: http://regoczialapitvany.hu

(MTI)

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-07-15 | 11:52
Folytatják a rikácsolást: feljelentették a munkásembert Jakabék

Folytatják a rikácsolást: feljelentették a munkásembert Jakabék

  • Ezt a Jakab Péter helyett nyilatkozó, az eredeti videón is hatalmasat rikácsoló Magyar Enikő jelentette be.
  • Ő az, aki az eredeti videón Jakabnak is dirigált.
Bel 2021-09-20 | 11:55
Orbán Viktor beszédével kezdődik az őszi ülésszak

Orbán Viktor beszédével kezdődik az őszi ülésszak

  • Bejelentéseket tehet a kormányfő.
Bel 2022-03-09 | 09:29
Megint konvojban próbálták csempészni az illegális migránsokat

Megint konvojban próbálták csempészni az illegális migránsokat

  • Három szerb férfi hét illegális migránst akart Ausztriába vinni.
Bel 2022-01-26 | 07:41
Kettős elfogás: 28 illegális migránst fogtak el a magyar rendőrök hajnalban

Kettős elfogás: 28 illegális migránst fogtak el a magyar rendőrök hajnalban

  • A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2022. január 26-án 2 óra 40 perckor Kelebia közigazgatási területén 17 illegális migránst, majd fél órával később Kunbajánál egy 11 fős csoportot tartóztattak fel.
  • A csoportok tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 
  • A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-09-17 | 14:25
2018-ban ipari mértékű választási csalások voltak, hazudja kínjában Karácsony

2018-ban ipari mértékű választási csalások voltak, hazudja kínjában Karácsony

  • Az Egyesült Államokból fizetett Szabad Európának hazudozott a Főpolgármester.
Bel 2021-10-06 | 19:46
Kezdődik a bosszú: Hadházy feljelenti Tóth Csabát

Kezdődik a bosszú: Hadházy feljelenti Tóth Csabát

  • Adóelkerülés és pénzmosás vádjával.
Bel 2021-11-03 | 09:07
A védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet

A védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet

  • A beoltottak száma 5 958 890 fő, közülük 5 740 424 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 243 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • 2595 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 879 092 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 74 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 801 690 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 46 408 főre emelkedett.
  • 3172 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 350-en vannak lélegeztetőgépen.
  • A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött.
  • Ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak, a korábban beoltottakat pedig a harmadik oltás felvételére kérjük.
Bel 2021-10-28 | 11:04
Orbán Viktor Facebook-oldalán kimondták az igazságot

Orbán Viktor Facebook-oldalán kimondták az igazságot

  • A miniszterelnök közösségi csatornáján megosztott egy videót, ahol egy állampolgárral beszélget.
  • A hölgy Gyurcsány Ferencről és az Elkxurtukról mesélt Orbán Viktornak.
  • A videóból azt is megtudni, a kormányfő még nem látta a filmet.