Migránskrízis az USA déli határánál - "Ennek most azonnal véget kell vetni": A 75 éves texasi farmer 5 elhagyott, 7 év alatti, síró és éhes migránslányt - köztük egy kisbabát - talált a földjén

Migránskrízis az USA déli határánál - "Ennek most azonnal véget kell vetni": A 75 éves texasi farmer 5 elhagyott, 7 év alatti, síró és éhes migránslányt - köztük egy kisbabát - talált a földjén
 • Biden elnökségének kezdete óta a Trump idején kordában tartott illegális bevándorlás elszabadult az Egyesült Államok déli határánál.
 • Egy 75 éves farmer, Jimmy Hobbs, vasárnap reggel 8.30-kor öt éhes és szomjas kislányt talált a texasi Quemadóban lévő földjén.
 • A lányok mind éhesek voltak és sírtak; az egyikük meztelen volt és kúszott, mert még túl fiatal volt ahhoz, hogy járjon.
 • A farmer elmondta, ételt, vizet és árnyékot biztosított nekik, amíg a CBP 3 órával később meg nem érkezett.
 • Azt mondta, hogy a jelenlegi határválság a legrosszabb, amit a farmon töltött 75 éve alatt látott.
 • Nem világos, hogy most mi lesz a lányokkal - a vám- és határőrség nem jelezte, hogy hol vannak, vagy hogy az Egyesült Államokban maradhatnak-e.
 • Hobbs és felesége, Katie könyörgött Bidennek, hogy szigorítson a szabályokon, vagy jöjjön el a határra, hogy a saját szemével lássa a válságot.
 • Azt is elmondták, hogy a nyár közeledtével sokan fognak meghalni, ha megpróbálnak bejutni az országba a tikkasztó hőségben.
 • A CBP fogdáiban fogva tartott migránsgyerekek száma az elmúlt hónapban megduplázódott - jelenleg több mint 21.000-en vannak.

Öt magára hagyott hondurasi és guatemalai kislányt találtak vasárnap egy texasi farmer földjén, éhesen és sírva, miután családjuk elhagyta őket, hogy egyedül próbáljanak bejutni az országba, ami újabb példája a súlyosbodó határválságnak az Egyesült Államok déli határán. 

A lányok mindannyian hét év alattiak voltak, egyikük pedig olyan fiatal volt, hogy még csak kúszott, és volt egy kétéves is a csoportban. Jimmy Hobbs, a 75 éves farmer és felesége, Katie interjút adott Tony Gonzales texasi kongresszusi képviselőnek, amelyet a Twitteren tettek közzé, miután a pár fotókat és videókat küldött a közösségi médiában olyan csoportoknak, amelyek a határellenőrzés szigorításáért kampányolnak. Gonzalez egy gyomorszorító képet is megosztott a földben fekvő lányokról. Az egyik megosztott videón Katie a háttérben így füstölgött magában: "Ezeket a gyerekeket kidobták a folyó partjára itt a farmunkon. Ha ez nem őrjít fel, és nem késztet arra, hogy az utcára vonulj, akkor nem tudom, mi fog. Nincs anyjuk, nincs apjuk, nincs semmijük. Ez itt az egyik munkásfeleségünk, aki gondoskodik erről a kicsiről. Senki sincs ezekkel a gyerekekkel."

Hobbs hagyma- és görögdinnye-földműves, aki egész életében a tulajdonában lévő földeken élt. A farm a texasi Quemadóban van, amely a mexikói Coahuila állam határán fekszik. Elmondta, hogy szerinte a lányok meghaltak volna, ha ő nem talál rájuk, és hogy a határon kialakult helyzet a legrosszabb, ami a farmon töltött 75 éve alatt történt. Ő és felesége arra figyelmeztetett, hogy "még ezrek" kerülnek életveszélybe és halnak meg ezen a nyáron, amikor megpróbálják illegálisan átlépni a határt, miközben a hőmérséklet emelkedik. Biden elnök pedig továbbra is elhárítja a válságot. Amióta Biden hivatalba lépett, megugrott az illegálisan az országba bejutni próbálók száma, és az utóbbi két hónapban megduplázódott a fogdákban lévő gyerekek száma. 

Jelenleg 21 ezren vannak amerikai őrizetben.

A farmer és felesége Tony Gonzalez republikánus képviselővel beszéltek arról, hogy mit találtak. Gonzalez egy videót tett közzé a Twitteren az észrevételeikről. "Éppen egy kört tettem a farmon, és reggel fél kilenc körül, épp arra hajtottam, amikor hirtelen megláttam őket. Öt kislány, egyedül, akik éhesen sírtak. Az egyikükön nem volt ruha sem. Azonnal hívtam a határőrséget, de őket is elfoglalja a sok migráns, és nekik sincs segítségük. Vártam egy darabig, aztán felhívtam az egyik munkásomat, és megkértem a feleségét, hogy menjen fel a házhoz, és hozzon ételt és vizet" - mondta a gazda.  

A gazda árnyékba vitte a lányokat, és "két és fél órán át" adott nekik ételt és vizet, mielőtt a rendőrség megérkezett. "Nagyon meleg volt. Nem hiszem, hogy túlélték volna, ha nem találom meg őket" - mondta.   

A gazda felesége, Katie mindehhez hozzátette: "Ennek most azonnal véget kell vetni. Ezrek lesznek. Ez csak öt mérföldre van a Rio Grandétól. Ez egy hatalmas határ, és ez történik az egész határ mentén. Ez nem mehet így tovább. Túl meleg lesz. Rengeteg haláleset és szenvedés lesz ezen a nyáron". A gazda egy kéréssel fordult Biden elnökhöz - szigorítsa a szabályokat, hogy megakadályozza az emberek további áradását a határon, vagy jöjjön el és nézze meg a saját szemével a válságot. "Arról beszélünk, hogy az Egyesült Államok egy humánus ország - de ez már nem humánus, és az egész [Biden] alatt kezdődött". 

"Vagy le kell jönnie ide, és megnéznie magának, vagy vissza kell változtatnia a törvény" - mondta a farmer.

Felesége hozzátette, hogy Trump elnöksége volt az első alkalom 30 év óta, hogy biztonságban érezték magukat, mert megakadályozta, hogy a migránsok a határhoz rohanjanak, hogy megpróbáljanak ott bejutni. 
"Változtassuk vissza a törvényt a Trump kormányzása alattira. 30 év óta először éreztük magunkat biztonságban itt. Az működött, és jól működött. A [migránsok] Mexikóban maradtak. Rengeteg ember fog meghalni ezen a nyáron, és mi ennek szemtanúi leszünk."

A vám- és határőrség "szívszorítónak" nevezi a helyzetet

"Szívszorító, hogy ilyen kisgyerekeket találunk a semmi közepén, akik magukra vannak utalva. Sajnos ez mostanában túl gyakran előfordul. Ha nincsenek a közösségünk és a bűnüldöző partnereink, ezek a kislányok segítség nélkül nézhettek volna szembe a több mint 100 fokos hőséggel" - mondta Austin L. Skero II, a Del Rio-i szektor vezető járőrügynöke sajtóközleményében.

A CBP fogdáiban fogva tartott migránsgyerekek száma az elmúlt hónapban megduplázódott - jelenleg több mint 21 ezren vannak. A texasi Fort Blissben található egyik létesítményben több mint 4500 gyermeket tartanak őrizetben. Ügyvédek, jogvédők és mentálhigiénés szakértők szerint egyes menhelyek biztonságosak és megfelelő ellátást nyújtanak, mások viszont veszélyeztetik a gyermekek egészségét és biztonságát. "Ott tartunk megint, ahonnan indultunk: a kormány az adófizetők pénzéből nagy befogadóállomásokat épít... gyerekeknek, ahelyett, hogy arra fordítaná ezt a pénzt, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy a gyerekeket gyorsan egyesítsük a szüleikkel."

(Daily Mail nyomán.)

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-12-13 | 12:23
Prominens baloldali alkotmányjogászok: Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff

Prominens baloldali alkotmányjogászok: Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff

 • Egyre többen utasítják el Márki-Zay fantazmagóriáit az Alaptörvény egyszerű többséggel történő érvénytelenítéséről.
 • Korábban Schiffer András ügyvéd is így nyilatkozott, de a HVG-nek most két másik baloldali alkotmányjogász is azt mondta, a radikális lépés káoszt és erőszakot hozna magával.
 • Majtényi László azt mondta, bemondásra nem lehet Polt Pétert vagy az alkotmánybírókat eltávolítani.
 • Szerinte Márki-Zay következtetései életveszélyesek, a fele blöff.
Sztori 2021-12-18 | 13:23
Márki-Zay belső ellenségeket keres és saját pecsenyéjüket sütögető árulókról ír

Márki-Zay belső ellenségeket keres és saját pecsenyéjüket sütögető árulókról ír

 • Elindult az ellenzék népszavazási aláírásgyűjtése, amit azzal illusztráltak, hogy Márki-Zay aláír.
 • Teljes érdektelenségben vergődik a baloldal, a kapitány pedig egy paranoid alak, akinek a jelek szerint elmentek otthonról.
Sztori 2021-09-10 | 12:13
"Karácsony-hatás": esik az ellenzék a budapesti agglomerációban

"Karácsony-hatás": esik az ellenzék a budapesti agglomerációban

 • A dugókat senki sem szereti.
 • A DRÓT elemezte a Republikon adatait, és a baloldal szabadesésbe válott Dunakeszin.
 • Korábban a BENNFENTES is olyan információkat hallott jobboldali kutatóintézetektől, hogy az agglomerácóban beesett az ellenzék népszerűsége.
 • Az ok: Karácsony elhibázott, áterőltetett biciklisávjai által okozott dugók a Fővárosban.
 • Nagy kérdés, hogy az esélyes baloldali jelöltek mikor fordulnak szembe Karácsonnyal az agglomerációban, mert veszíteni senki sem szeret.
Sztori 2022-09-30 | 10:43
Merkel az orosz-ukrán háborúról: Kohl soha nem tévesztené szem elől a "másnapot"

Merkel az orosz-ukrán háborúról: Kohl soha nem tévesztené szem elől a "másnapot"

 • Megtörte az önként vállalt politikai szilenciumot Angela Merkel.
 • Két napja a néhai Kohl kancellár politikai pályafutását gondozó alapítvány első, bemutatkozó konferenciáján szólalt fel.
 • Merkel méltatta Kohl újraegyesítésért tett erőfeszítéseit, majd nyilvánvalóan a jelenlegi orosz-ukrán háborúra reflektálva azt mondta, az egykori kancellár soha nem tévesztené szem elől a "másnapot".
 • Vagyis azt, hogy az ukrán háború végeztével is lesz Oroszország, létezni fog, mint állam, és ott lesz keleten, Európa háta mögött.
 • Merkelből megszólalt a híres, a németekre jellemző "realpolitik".
 • Kérdés, értik-e mondandóját a morális imperializmust képviselő zöldek, és az általuk sakkban tartott Scholz kancellár.
Botrány 2021-05-14 | 06:01
BIG TECH kettős mérce: a Hamász legfontosabb terroristavezérei a Twitteren szítják az Izrael elleni erőszakot, miközben Trump elnök véglegesen ki van tiltva a platformról

BIG TECH kettős mérce: a Hamász legfontosabb terroristavezérei a Twitteren szítják az Izrael elleni erőszakot, miközben Trump elnök véglegesen ki van tiltva a platformról

 • A Hamász Politikai Iroda elnöke és Ismail Haniyeh, a Gázai övezet tényleges vezetője a Twitter segítségével többek között a gyermek vértanúkat dicsőíti.
 • Egy azóta már törölt Twitter-bejegyzésben Haniyeh ünnepelte a bombázást Tel-Avivban.
 • Egy másik, azóta szintén törölt internetes bejegyzésében Haniyeh azt mondta: "Ha Isten úgy akarja, megállítják a rövid hatótávolságú rakétáinkat, hogy nagy hatótávolságú rakétákat használjunk" Izrael megtámadásához.
 • A Hamász második parancsnokaként számon tartott Mousa Mohammed Abu Marzook szintén a Twitter segítségével ösztönzi az Izrael elleni erőszakot több mint 360 000 követőjének: "Ne élj együtt a megszállással".
 • Angolul mindkét vezető kinyilvánította a Twitteren, hogy a puszta kezektől a rakétákig mindent felhasználnak, hogy megvédjék a [palesztin] embereket és a jogaikat.
 • Más globális vezetők muzulmán vezetők, köztük Khamenei iráni ajatollah is, szintén a Twitter segítségével ösztönzik követőket az Izrael elleni harcra.
 • Januárban Trumpot végleg eltiltották a közösségi média-óriás használatától "a további erőszakos uszítás veszélye miatt" - állt akkor a Twitter közleményében.
Sztori 2021-05-30 | 20:20
Miközben a 444 még ünnepli az ellenzéki előválasztást, hétvégén 4 újabb választókerületben mutyizták le a baloldali pártok az "esélyes" jelöltet

Miközben a 444 még ünnepli az ellenzéki előválasztást, hétvégén 4 újabb választókerületben mutyizták le a baloldali pártok az "esélyes" jelöltet

 • Ugyan korábban azt állították az ellenzéki pártok, az előválasztás intézményével az emberek választhatják ki a helyben legszimpatikusabb jelöltet, ebből az ígéretből nem lett semmi.
 • Hétvégén kiderült, újabb négy jelölt veheti biztosra, hogy az ellenzék őt indítja a körzetben: Kálmán Olga, Hajnal Miklós, Szilágyi György, és egy békés megye jobbikos, aki mögé a DK állt be.
 • Közben a 444 a hétvégén még nagy összefoglaló videóban ünnepelte az előválasztást, mintha nem a pártok háttéralkujáról lenne szó.