Migránskrízis az USA déli határánál - "Ennek most azonnal véget kell vetni": A 75 éves texasi farmer 5 elhagyott, 7 év alatti, síró és éhes migránslányt - köztük egy kisbabát - talált a földjén

Migránskrízis az USA déli határánál - "Ennek most azonnal véget kell vetni": A 75 éves texasi farmer 5 elhagyott, 7 év alatti, síró és éhes migránslányt - köztük egy kisbabát - talált a földjén
  • Biden elnökségének kezdete óta a Trump idején kordában tartott illegális bevándorlás elszabadult az Egyesült Államok déli határánál.
  • Egy 75 éves farmer, Jimmy Hobbs, vasárnap reggel 8.30-kor öt éhes és szomjas kislányt talált a texasi Quemadóban lévő földjén.
  • A lányok mind éhesek voltak és sírtak; az egyikük meztelen volt és kúszott, mert még túl fiatal volt ahhoz, hogy járjon.
  • A farmer elmondta, ételt, vizet és árnyékot biztosított nekik, amíg a CBP 3 órával később meg nem érkezett.
  • Azt mondta, hogy a jelenlegi határválság a legrosszabb, amit a farmon töltött 75 éve alatt látott.
  • Nem világos, hogy most mi lesz a lányokkal - a vám- és határőrség nem jelezte, hogy hol vannak, vagy hogy az Egyesült Államokban maradhatnak-e.
  • Hobbs és felesége, Katie könyörgött Bidennek, hogy szigorítson a szabályokon, vagy jöjjön el a határra, hogy a saját szemével lássa a válságot.
  • Azt is elmondták, hogy a nyár közeledtével sokan fognak meghalni, ha megpróbálnak bejutni az országba a tikkasztó hőségben.
  • A CBP fogdáiban fogva tartott migránsgyerekek száma az elmúlt hónapban megduplázódott - jelenleg több mint 21.000-en vannak.

Öt magára hagyott hondurasi és guatemalai kislányt találtak vasárnap egy texasi farmer földjén, éhesen és sírva, miután családjuk elhagyta őket, hogy egyedül próbáljanak bejutni az országba, ami újabb példája a súlyosbodó határválságnak az Egyesült Államok déli határán. 

A lányok mindannyian hét év alattiak voltak, egyikük pedig olyan fiatal volt, hogy még csak kúszott, és volt egy kétéves is a csoportban. Jimmy Hobbs, a 75 éves farmer és felesége, Katie interjút adott Tony Gonzales texasi kongresszusi képviselőnek, amelyet a Twitteren tettek közzé, miután a pár fotókat és videókat küldött a közösségi médiában olyan csoportoknak, amelyek a határellenőrzés szigorításáért kampányolnak. Gonzalez egy gyomorszorító képet is megosztott a földben fekvő lányokról. Az egyik megosztott videón Katie a háttérben így füstölgött magában: "Ezeket a gyerekeket kidobták a folyó partjára itt a farmunkon. Ha ez nem őrjít fel, és nem késztet arra, hogy az utcára vonulj, akkor nem tudom, mi fog. Nincs anyjuk, nincs apjuk, nincs semmijük. Ez itt az egyik munkásfeleségünk, aki gondoskodik erről a kicsiről. Senki sincs ezekkel a gyerekekkel."

Hobbs hagyma- és görögdinnye-földműves, aki egész életében a tulajdonában lévő földeken élt. A farm a texasi Quemadóban van, amely a mexikói Coahuila állam határán fekszik. Elmondta, hogy szerinte a lányok meghaltak volna, ha ő nem talál rájuk, és hogy a határon kialakult helyzet a legrosszabb, ami a farmon töltött 75 éve alatt történt. Ő és felesége arra figyelmeztetett, hogy "még ezrek" kerülnek életveszélybe és halnak meg ezen a nyáron, amikor megpróbálják illegálisan átlépni a határt, miközben a hőmérséklet emelkedik. Biden elnök pedig továbbra is elhárítja a válságot. Amióta Biden hivatalba lépett, megugrott az illegálisan az országba bejutni próbálók száma, és az utóbbi két hónapban megduplázódott a fogdákban lévő gyerekek száma. 

Jelenleg 21 ezren vannak amerikai őrizetben.

A farmer és felesége Tony Gonzalez republikánus képviselővel beszéltek arról, hogy mit találtak. Gonzalez egy videót tett közzé a Twitteren az észrevételeikről. "Éppen egy kört tettem a farmon, és reggel fél kilenc körül, épp arra hajtottam, amikor hirtelen megláttam őket. Öt kislány, egyedül, akik éhesen sírtak. Az egyikükön nem volt ruha sem. Azonnal hívtam a határőrséget, de őket is elfoglalja a sok migráns, és nekik sincs segítségük. Vártam egy darabig, aztán felhívtam az egyik munkásomat, és megkértem a feleségét, hogy menjen fel a házhoz, és hozzon ételt és vizet" - mondta a gazda.  

A gazda árnyékba vitte a lányokat, és "két és fél órán át" adott nekik ételt és vizet, mielőtt a rendőrség megérkezett. "Nagyon meleg volt. Nem hiszem, hogy túlélték volna, ha nem találom meg őket" - mondta.   

A gazda felesége, Katie mindehhez hozzátette: "Ennek most azonnal véget kell vetni. Ezrek lesznek. Ez csak öt mérföldre van a Rio Grandétól. Ez egy hatalmas határ, és ez történik az egész határ mentén. Ez nem mehet így tovább. Túl meleg lesz. Rengeteg haláleset és szenvedés lesz ezen a nyáron". A gazda egy kéréssel fordult Biden elnökhöz - szigorítsa a szabályokat, hogy megakadályozza az emberek további áradását a határon, vagy jöjjön el és nézze meg a saját szemével a válságot. "Arról beszélünk, hogy az Egyesült Államok egy humánus ország - de ez már nem humánus, és az egész [Biden] alatt kezdődött". 

"Vagy le kell jönnie ide, és megnéznie magának, vagy vissza kell változtatnia a törvény" - mondta a farmer.

Felesége hozzátette, hogy Trump elnöksége volt az első alkalom 30 év óta, hogy biztonságban érezték magukat, mert megakadályozta, hogy a migránsok a határhoz rohanjanak, hogy megpróbáljanak ott bejutni. 
"Változtassuk vissza a törvényt a Trump kormányzása alattira. 30 év óta először éreztük magunkat biztonságban itt. Az működött, és jól működött. A [migránsok] Mexikóban maradtak. Rengeteg ember fog meghalni ezen a nyáron, és mi ennek szemtanúi leszünk."

A vám- és határőrség "szívszorítónak" nevezi a helyzetet

"Szívszorító, hogy ilyen kisgyerekeket találunk a semmi közepén, akik magukra vannak utalva. Sajnos ez mostanában túl gyakran előfordul. Ha nincsenek a közösségünk és a bűnüldöző partnereink, ezek a kislányok segítség nélkül nézhettek volna szembe a több mint 100 fokos hőséggel" - mondta Austin L. Skero II, a Del Rio-i szektor vezető járőrügynöke sajtóközleményében.

A CBP fogdáiban fogva tartott migránsgyerekek száma az elmúlt hónapban megduplázódott - jelenleg több mint 21 ezren vannak. A texasi Fort Blissben található egyik létesítményben több mint 4500 gyermeket tartanak őrizetben. Ügyvédek, jogvédők és mentálhigiénés szakértők szerint egyes menhelyek biztonságosak és megfelelő ellátást nyújtanak, mások viszont veszélyeztetik a gyermekek egészségét és biztonságát. "Ott tartunk megint, ahonnan indultunk: a kormány az adófizetők pénzéből nagy befogadóállomásokat épít... gyerekeknek, ahelyett, hogy arra fordítaná ezt a pénzt, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy a gyerekeket gyorsan egyesítsük a szüleikkel."

(Daily Mail nyomán.)

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-01-29 | 12:33
Brutális nyomásgyakorlás: a posztkommunista lengyel miniszterelnök szemet vetett a magyar Leopardokra

Brutális nyomásgyakorlás: a posztkommunista lengyel miniszterelnök szemet vetett a magyar Leopardokra

  • Pénteken a magyar miniszterelnök is azt mondta, ütnek, rúgnak, harapnak, csípnek bennünket, hogy Magyarország is szállítson fegyvereket, de amíg a Fidesz vezeti az országot, ez nem történhet meg, mert a választáskon a magyarok a békére szavaztak.
Sztori 2022-10-18 | 15:23
Ausztria: a menedékkérelmek beadásának stopját követeli egy néppárti politikusnő

Ausztria: a menedékkérelmek beadásának stopját követeli egy néppárti politikusnő

  • A migrációs helyzetre utalva az ÖVP egykori főtitkárnőja azt írta Twitterén, hogy "annak érdekében, hogy a helyzet ne romoljon tovább, le kell állítani a menedékkérelmek befogadását".
Sztori 2023-01-18 | 17:48
Davos "a képmutatás mesterkurzusa": a világ gazdasági "elitje" tavaly 350 000 autó CO2-kibocsátását hozta össze egyetlen hét alatt

Davos "a képmutatás mesterkurzusa": a világ gazdasági "elitje" tavaly 350 000 autó CO2-kibocsátását hozta össze egyetlen hét alatt

  • Ezek a számok 2022-re vonatkoznak, akkor 1040 magángép hozta össze ezt a CO2-kibocsátást a GreenPeace tanulmánya szerint.
  • Ugyanazok, akik a belsőégésű motorok betiultását követelik, és eltörölnék a rövidtávú járatokat, gyakorlatilag mind magángépekkel érkeztek Davosba.
Sztori 2021-10-26 | 15:46
A show fáradalmait valahol ki kell pihenni: sajtóhírek szerint Szardíniára utaztak Gyurcsányék

A show fáradalmait valahol ki kell pihenni: sajtóhírek szerint Szardíniára utaztak Gyurcsányék

  • A sziget az európai milliárdosok közkedvelt találkozási helye.
  • A Smaragd-part pedig Európa egyik legszebb tengerpartja.
Sztori 2022-11-23 | 12:14
Az ukrajnai fegyverszállítások kritikus szintre csökkentették a nyugati fegyverkészleteket

Az ukrajnai fegyverszállítások kritikus szintre csökkentették a nyugati fegyverkészleteket

  • Még olyan helyeken is kritikus szintre csökkent a fegyverarzenál, mint az Egyesült Államok.
Sztori 2021-07-08 | 12:12
Jelentős hatása van az LMBTQ+ propagandának a fiatalok szexualitására: a Z-generáció tagjai már 15%-os arányban vallják magukat az LMBTQ+ tagjainak

Jelentős hatása van az LMBTQ+ propagandának a fiatalok szexualitására: a Z-generáció tagjai már 15%-os arányban vallják magukat az LMBTQ+ tagjainak

  • Az Azonnali szedte össze a releváns statisztikai és tudományos adatokat.
  • Az USA-ban a Gallup 2017 után csak 2020-ban végzett mérést a témában 15 ezer fő megkérdezésével.
  • 2012 és 2020 között az LMBTQ-közösség aránya az Egyesült Államokban 3,5-ről 5,6 százalékra nőtt.
  • Az idősebb generációknál alig van elmozdulás, viszont a fiatalabb korosztályokban jelentős a növekedés.
  • Először mérték az LMBTQ-identitás mértékét a Z-generációban: ők rögtön 15,9 százalékkal köszöntek be, ami az Y-generációban mért érték majdnem duplája.
  • Utóbbiak körében is 5,8-ról 9,1 százalékra nőtt az LMBTQ-identitásúak aránya, ez 2012-höz képest 57 százalékos növekmény.
  • Az USA-ban a teljes LMBTQ-közösség több mint fele, 56 százaléka 34 év alatti, 30 százaléka pedig 24 év alatti volt a 2017-es felmérés alapján.
  • A növekedést szinte teljes egészét a fiatalabb generációk adták.
  • Mindez arra erős indikáció, hogy a veleszületett LMBTQ-emberek mellett megjelent egy népes csoport, akik az LMBTQ-népszerűsítés és divattrend folytán váltottak szexuális irányultságot, illetve nemi identitást.
  • Látható, hogy minél fiatalabb valaki, korosztályában annál nagyobb az LMBTQ-identitásúak növekedése, és a legfiatalabbak az legérintetettebbek: számuk a férfiaknál, a brit 16-24 évesek körében öt év alatt megduplázódott, a nők esetében majdnem triplázódott.
Sztori 2021-10-01 | 12:57
Soproni, Orosz, Donáth Anna: ők adhatják meg a kegyelemdöfést Fekete-Győrnek

Soproni, Orosz, Donáth Anna: ők adhatják meg a kegyelemdöfést Fekete-Győrnek

  • Forrong a Momentum a BENNFENTES-hez eljutott információk szerint Fekete-Győr András - és így a Momentum - megalázó, 3%-os eredményei miatt.
  • A kudarcért egyértelműen a pártelnököt okolja a tagság és a pártelit, aki nem volt képes felnőni a feladathoz és a Partizános leégése után egy elhibázott kampányt vezetett.
  • Pártbeli forrásaink a Cseh Katka-botrány "hosszú árnyékáról" is beszéltek a BENNFENTES-nek, akik szerint "Cseh Katka ügye súlyos károkat okozott a közösségünknek".
  • A BENNFENTES úgy tudja, már az előválasztás előtt megvolt a közös nevező Fekete-Győr helyett.
  • Ez nem más, mint az újbudai alpolgármester Orosz Anna, aki a körzetében rekord részvétel mellett kétharmaddal verte el Budapest utolsó főúttörő-elvtársnőjét, a DK-s Gy. Németh Erzsébetet.
  • Fekete-Győrnek azért nagyon kínos a miniszterelnök-jelölti kudarca, mert Orosz Anna és Hajnal Miklós közel annyi szavazatot szereztek egy-egy választókörzetben, mint a pártelnök országosan.
  • Erről momentumos forrásaink úgy fogalmaztak, "az Andrisnak ajtót mutattak a baloldali választók: bármilyen fájdalmas is ezt momentumosként kimondani, de azt üzenték, nem kellesz nekünk Andris". 
  • A BENNFENTES információi szerint Orosz Annában látja Soproni Tamás terézvárosi polgármester és Donáth Anna Európai Parlamenti képviselő Fekete-Győr utódját.
  • A baloldali előválasztáson győztes Orosz információink szerint hamar vérszemet is kapott: nem véletlen, hogy a szavazatszámlálás után ő üzente meg Fekete-Győrnek, hogy a kudarc okait ki kell vizsgálni.  
  • Ez megerősíti azokat az értesüléseinket, amiket még a nyáron kaptunk: Cseh Katka és Donáth Anna a pártelnök szellemi képességeit és botladozásait látva már akkor szervezkedett Fekete-Győr ellen, de ez a törekvés nyáron léket kapott, mert Cseh Katkát annyira legyenítette a korábban általa ügyvezetett cég botránya.
  • Fekete-Győr megalázó kudarca után viszont ismét fel lett melegítve a terv a pártelnök elmozdítására, ám emellé most felsorakozott Soproni Tamás is, aki korábban elhagyta a Momentum elnökségét, így tiltakozva Fekete-Győr pártvezetői módszerei ellen.
  • A BENNFENTES információi szerint ehhez az összefogáshoz azonban mind Orosznak, mind Soproninak félre kellett tennie személyes sérelmeit.
  • Ők ugyanis korábban egy párt alkottak, de a kapcsolatnak egy nagyon csúnya megcsalási sztori vetett véget - mondták a BENNFENTES-nek jól tájékozott momentumosok.
Sztori 2023-01-17 | 15:53
Brit vezérkari főnök: "ha tankok és katonai felszerelések küldésével segítünk Ukrajnának, az sebezhetőbbé teheti csapatainkat"

Brit vezérkari főnök: "ha tankok és katonai felszerelések küldésével segítünk Ukrajnának, az sebezhetőbbé teheti csapatainkat"

  • Ugyan a magyarországi dollármédia firkászai úgy rajongják a háborút a biztonságos Budapestről, mint kisgyerek a dodzsemet, a helyzet nem ennyire önfeledt.
  • Egyre több, a nyugati fegyverszállításokban résztvevő ország pedzegeti: a saját védelmi képességek leépítése nem járható út.